Skocz do zawartości

Komputer się zawiesza i piszczy..

Recommended Posts

Witam. Od tygodnia komputer sie freezuje i zaczyna piszczeć. Nie mam pojęcia co dolega mojemu maluszkowi. Na początku myślałem ze to dysk ale sprawdziłem w programach i wszystko jest dobrze. Zasilacz odpada, napięcia wszystkie trzyma jak powinno. Kabel sata też ok. Chciałem pobawić się ramami zeby jeden wyjąc albo coś ale to nie przejedzie bo te freezy nie wiadomo kiedy przyjdą.
Ram ma niecałe pól roku jeszcze na gwarancji. Dziś sie zawiesił znowu podczas oglądania yt.

Zaznaczam ze nigdy w grach się nie zawiesił tylko i wyłącznie na pulpicie i przeglądaniu internetu.
Co może być przyczyną.

Moze to być bład systemu? Macie jakieś sugestie 

Dzisiaj miałem taką sytuacje ze się zawiesił to w końcu  wyjąłem Ram żeby sprawdzić czy to nie jego wina to wyskoczył blue screen z napisem INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE po tym BS nastąpiła automatyczna naprawa i doszło do punktu: Kontynuuj w windows 10, Rozwiąż problemy i zamknij system. Wziąłem Kontynuuj w W10 i komputer się uruchomił.

Od czego ten Blue screen i czym sa spowodowane te zawiechy?

Mam podobny problem, zauważyłem że nawet gdy włącze jakiś film na youtubie, komputer zacina się i restuje, przy przeglądaniu stron też sie to zdarza. Włączyłem program analizujący prace podzespołów i niewiem dlaczego zużycie procesora jest takie duże a miałem tylko otwartą jedna karte nic poza tym.

Dziwne jest to że przy używaniu programu Solid Edge to się nie dzieje. Dodam, żę wymieniałem ostatnio pastę na procesorze jednak przed tym też sie tak działo.

https://www.youtube.com/watch?v=alucOPtU6uk

Mam podobny problem, zauważyłem że nawet gdy włącze jakiś film na youtubie, komputer zacina się i restuje, przy przeglądaniu stron też sie to zdarza. Włączyłem program analizujący prace podzespołów i niewiem dlaczego zużycie procesora jest takie duże a miałem tylko otwartą jedna karte nic poza tym.

Dziwne jest to że przy używaniu programu Solid Edge to się nie dzieje. Dodam, żę wymieniałem ostatnio pastę na procesorze jednak przed tym też sie tak działo.

https://www.youtube.com/watch?v=alucOPtU6uk

Masz bardzo stary procesor. nic dziwnego że jest tak obciążony, wymagania przeglądarek co do RAM-u i wydajności procesora ciągle wzrastają.