kubox02x 2 Napisano 18 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Witam. Od tygodnia komputer sie freezuje i zaczyna piszczeć. Nie mam pojęcia co dolega mojemu maluszkowi. Na początku myślałem ze to dysk ale sprawdziłem w programach i wszystko jest dobrze. Zasilacz odpada, napięcia wszystkie trzyma jak powinno. Kabel sata też ok. Chciałem pobawić się ramami zeby jeden wyjąc albo coś ale to nie przejedzie bo te freezy nie wiadomo kiedy przyjdą.Ram ma niecałe pól roku jeszcze na gwarancji. Dziś sie zawiesił znowu podczas oglądania yt. Zaznaczam ze nigdy w grach się nie zawiesił tylko i wyłącznie na pulpicie i przeglądaniu internetu.Co może być przyczyną. Moze to być bład systemu? Macie jakieś sugestie Dzisiaj miałem taką sytuacje ze się zawiesił to w końcu wyjąłem Ram żeby sprawdzić czy to nie jego wina to wyskoczył blue screen z napisem INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE po tym BS nastąpiła automatyczna naprawa i doszło do punktu: Kontynuuj w windows 10, Rozwiąż problemy i zamknij system. Wziąłem Kontynuuj w W10 i komputer się uruchomił. Od czego ten Blue screen i czym sa spowodowane te zawiechy? Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 18 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 W jakich programach sprawdziłeś dysk? Cytuj Link to post Share on other sites
kubox02x 2 Napisano 19 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 W jakich programach sprawdziłeś dysk? Hdtune (wszystkie zakladaki) crystaldisk Dysk w czerwcu kupowany. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 19 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Spróbuj w opcjach zasilania Windowsa dać na wysoka wydajność, bo może coś nie teges w tym temacie, typu hibernacje, itp. Cytuj Link to post Share on other sites
kubox02x 2 Napisano 19 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Dalem. Zawsze mialem na pelna wydajność. Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 19 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Namierzyłeś co dokładnie piszczy podczas tego zawieszenia? To jest dźwięk ze speakera czy bardziej coś na kształt piszczących cewek Cytuj Link to post Share on other sites
kubox02x 2 Napisano 19 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Namierzyłeś co dokładnie piszczy podczas tego zawieszenia? To jest dźwięk ze speakera czy bardziej coś na kształt piszczących cewek Dźwięk se speakera Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 20 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE wskazywało by na nośnik danych Jeśli miałeś BSODa to może coś się po nim zachowało. Spróbuj sprawdzić programem BlueScreenView Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 20 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Dźwięk se speakera Jaki jest konkretnie ten dźwięk? Cytuj Link to post Share on other sites
kubox02x 2 Napisano 20 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Ciągły dźwięk. Dzisiaj znowu sie zawiesil ale tym razem dzwiek wydobywal sie ze sluchawek a nie ze speakaera Juz nir wiem co robić. Format by pomogl? Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 20 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Najpierw przetestuj RAM MemTest-em. Cytuj Link to post Share on other sites
kubox02x 2 Napisano 21 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Najpierw przetestuj RAM MemTest-em. W piątek dopiero zrobie mem testem Cytuj Link to post Share on other sites
Maciej21 2 Napisano 22 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 (edytowane) To błąd rozruchu.Pobierz odpowiednie narzędzie Napisz w google Twój błąd i ściągnij plik. https:\\windowsreport.com/inaccessible_boot_device_windows10 Edytowane 22 Listopada 2018 przez Maciej21 Cytuj Link to post Share on other sites
marekwci 26 Napisano 25 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Mam podobny problem, zauważyłem że nawet gdy włącze jakiś film na youtubie, komputer zacina się i restuje, przy przeglądaniu stron też sie to zdarza. Włączyłem program analizujący prace podzespołów i niewiem dlaczego zużycie procesora jest takie duże a miałem tylko otwartą jedna karte nic poza tym. Dziwne jest to że przy używaniu programu Solid Edge to się nie dzieje. Dodam, żę wymieniałem ostatnio pastę na procesorze jednak przed tym też sie tak działo. https://www.youtube.com/watch?v=alucOPtU6uk Cytuj Link to post Share on other sites
bluza26 13 Napisano 26 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 Mam podobny problem, zauważyłem że nawet gdy włącze jakiś film na youtubie, komputer zacina się i restuje, przy przeglądaniu stron też sie to zdarza. Włączyłem program analizujący prace podzespołów i niewiem dlaczego zużycie procesora jest takie duże a miałem tylko otwartą jedna karte nic poza tym. Dziwne jest to że przy używaniu programu Solid Edge to się nie dzieje. Dodam, żę wymieniałem ostatnio pastę na procesorze jednak przed tym też sie tak działo. https://www.youtube.com/watch?v=alucOPtU6uk Masz bardzo stary procesor. nic dziwnego że jest tak obciążony, wymagania przeglądarek co do RAM-u i wydajności procesora ciągle wzrastają. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts