pieniek 8 Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Witam Mam problem. Posiadam w miejscu pracy internet, z którego korzystają po wi-fi różne urządzenia. Dostawcą jest firma z pomarańczowym logo ale z tego co mówią to jeszcze o różowych po drodze zachacza. Nie znam się na tym kompletnie. Wiem tez, że jest zmienne ip Teraz przejdę do sedna. Internet ten teoretycznie nie ma ograniczeń. Teoretycznie, ponieważ używałem swojego Xboxa do oglądania filmów itp i okazało się że musiało w tle mi pobrać coś z kolejki a wiadomo jakiej wielkości są gry ok 80gb. Czy mogą dojść w jakiś sposób co za urządzenie, kiedy jak i gdzie pobrało taką ilość danych? Z routera zawsze korzystało w tym momencie kilka urządzeń Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 5 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Jak dział IT w firmie jest ogarnięty, to oczywiście może ustalić to wszystko na podstawie logów z serwera. Cytuj Link to post Share on other sites
pieniek 8 Napisano 5 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Dział it można powiedzieć, że nie istnieje ale zawsze można ogarnąć kogoś z zewnątrz. Czyli można sprawdzić, że to była np konsola a nie jeden z 5 komputerów? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 6 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Na pewno łatwo sprawdzić,że to żaden z istniejących komputerów.... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts