LGV8V 5 Napisano 8 Września 2018 Udostępnij Napisano 8 Września 2018 (edytowane) Część wszystkim! Zastanawiam sie nad zakupem nowej Motoroli moto G6 Plus za 1000zł w abonamencie w plusie. Wciskaja mi również motorole moto G5 plus za 800zl, ale wydaję mi sie że G6 to lepszy wybór. Dodatkowo zacząłem sie zastanawiać nad Xaomi MI2 który ma andka one. Ewentualnie htc u ultra, ale jestem do niego najmniej przekonany. Zależy mi na przyzwoitwj wydajnosci i parametrech aparatu jak i samej bateri, oraz żeby procek sie nie przegrzewal. Głównie przegladanie neta, you tube i nawigacja. Chyba że polecacie jakiś inny telefon w tej cenie, tylko uprzedzam LG odpada. Edytowane 8 Września 2018 przez LGV8V Cytuj Link to post Share on other sites
sekus007 29 Napisano 8 Września 2018 Udostępnij Napisano 8 Września 2018 Wydaje mi się że motka G6 plus to dobra opcja. Dobry procek snapdragon 630, 4GB RAM, 64 GB pamięci wewnętrznej. Tylko nie wiem jak wygląda tam aparat bo ogólnie w motkach to średnio wyglądało. Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 8 Września 2018 Udostępnij Napisano 8 Września 2018 Ta motka to poziom +/- Mi A2 pod względem aparatów. Raz jeden cyknie lepsze zdjęcie, raz drugi. Co do wyboru to ta Motka jest całkiem sensowna w tym budżecie. W przeciwieństwie do Mi A2 jest telefonem kompletnym, gdyż ma jacka, ma slot na karty pamięci, ma NFC. Dodatkowo trochę lepsza bateria i świetne Moto gesty. Na duży minus tragicznie wystające aparaty. Z innych możesz jeszcze rozważyć Xiaomi Redmi Note 5 w wersji 4/.64. Brakuje w nim NFC i ma microUSB a nie typ C, ale posiada ogromną baterię 4000mAh. W kwestii zdjęć będzie odrobinę gorzej niż w Mi A2. Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 8 Września 2018 Udostępnij Napisano 8 Września 2018 (edytowane) HTC U Ultra wydajnościowo LG G6. Ex flagowiec, który na pewno bedzie lepszym wyborem niż sredniej. Ma jednak kilka wad, jest duży, brak jacka, bateria taka se (ludzie niby wyciągają na wifi 6h SOT) no i strasznie się palcuje, ale to chyba standard przy szklanej obudowie Edytowane 8 Września 2018 przez davv1882 Cytuj Link to post Share on other sites
LGV8V 5 Napisano 8 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2018 Jesli chodzi o szklaną obudowe w htc czy wystajacy aparat w moto g6 plus to mi nieprzeszkadza, ponieważ i tak kupuję etui ochronę które osloni te obudowy. Dodatkowym plusem moto nad htc bedzie chyba też odrobinę dłuższa praca na bateri, i procek niej jest flagowcem wiec moze sie mniej nagrzewac. Tak mi sie wydaje. Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 8 Września 2018 Udostępnij Napisano 8 Września 2018 Htc już nie ma nawet wsparcia, wg mnie nie warto. Co do motki to się nie zdziw, bo aparat tam wystaje tak mocno, że większość etui nawet go nie zakrywa na zero. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Gustaw-h 0 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 ~650zł - Nowy Meizu pro 6 plus. Pod maska ma Samsunga S7. Osobiscie mam i polecam Cytuj Link to post Share on other sites
LGV8V 5 Napisano 9 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Zauważyłem ze to MI A2 też można wyrwać za 1000zł w proline. W sferis już za 1100zl, a x-kom za 1300zł to już nie opłacalne za tę cenę. Tylko dziwi mnie że jedni opisali że MI A2 ma wersje andka oreo lub android one. Sa jakieś różne wersje tego MI A2? Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Mi A2 jest w programie Android One, a obecna wersja androida to Android Oreo. Android One to program w ramach którego objęte nim telefony mają zapewnione przez 2 lata aktualizacje androida oraz przez 3 lata aktualizacje zabezpieczeń. Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Htc już nie ma nawet wsparcia, wg mnie nie warto. Co do motki to się nie zdziw, bo aparat tam wystaje tak mocno, że większość etui nawet go nie zakrywa na zero.Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Na jakiej podstawie takie wnioski? Androida P musi dostać - startował z nougatem Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 http://www.benchmark.pl/aktualnosci/android-9-0-pie-trafi-na-4-smartfony-htc.html Jak widzisz nie. Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 9 Września 2018 Udostępnij Napisano 9 Września 2018 (edytowane) Zobaczymy, nieraz podawali kilka modeli a później były aktualizacje. Poza tym osobiście wolałbym flagowy model na oreo niż sredniaka z androidem P. Nie ta wydajność, pomijając już fakt, że nakładka od HTC jest mega szybka i u ultra lepiej chodzi niż większość aktualnych flagowców. Edytowane 9 Września 2018 przez davv1882 Cytuj Link to post Share on other sites
Fanbober 3 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Tylko Proline nie jest oficjalnym dystrybutorem nie ma gwarancji w serwisie xiaomi Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Dzisiaj masz promocję w x-kom na telefony Xiaomi. Redmi Note 5 4/64 za 899zł, Mi A2 4/64 1099zł. Jak na oficjalną polską dystrybucję ceny świetne. W cenach standardowych zdecydowanie lepiej brać w Proline, gwarancję 2 letnia tak czy siak masz tyle, że w innym serwisie niż CCS. Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 (edytowane) Proline robi ludzi w balona. Jest dobrze do momentu kupna. Oddaj coś na gwarancję - czekasz miesiąc minimum. Jestem ciekaw jak u nich jest z rękojmą. Poza tym tam musi być jakiś wałek bo produkt nowy który ma fakturę lub paragon powinien mieć gwarancję producenta a u nich takiej nie ma (telefony nie są z polskiej dystrybucji) a o ile mi wiadomo kupno i sprzedaż to = używany produkt. Czytałem opinie na temat tego sklepu to 3 na 5 to negatywy (wszystkie odnośnie reklamacji). I nie są to pojedyncze komentarze a raczej większość niestety Edytowane 10 Września 2018 przez davv1882 Cytuj Link to post Share on other sites
LGV8V 5 Napisano 10 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2018 (edytowane) Wiec chyba nie będę kombinować i wezmę w plusie albo kupie w x-kom. Jakiś kod rabatowy jest w x-kom na xiaomi? Htc u ultra sobie odpuszcze, bo jest tylko z roczną gwarancją. A sprzedawca w większości to bestcena. Więc pozostaje zakupić Moto G6 Plus lub Xiaomi MI A2. Edytowane 10 Września 2018 przez LGV8V Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 https://inspiracje.x-kom.pl/tydzien-smartfonow?s=&pricef=&pricet=&sort=popular&limit=30 Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Promocja na Xiaomi w xkom jest tylko dzisiaj więc się śpiesz Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Również skłaniałbym się bardziej ku G6 Plus niż G5. Parametrowo wygląda dobrze (64GB/4GB Ram) wiec wydajnościowo nie powinno być problemu. Na plus dobrej jakości wyświetlacz i funkcja Turbodoładowanie która wraz z dołączona ładowarka z technologią TurboPower działa naprawdę szybko. Jeżeli aż tak nie zależy Ci na aparacie Mi A2 to też dobry wybór. Cytuj Link to post Share on other sites
LGV8V 5 Napisano 10 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2018 (edytowane) Jednynie co odrzuca mnie od tego xiaomi to bateria i ewentualne to że mógłby się trochę nagrzewac za bardzo z tym prockiem. https://www.gsmmaniak.pl/875932/xiaomi-mi-a2-test/ W testach czasu pracy na bateri zdecydowana przegrywa z motorola x4 a to w zasadzie prawie to samo co G6 Plus. A jeśli chodzi o aparat to chyba też bedzie porównywalny z G6 Plus. Edytowane 10 Września 2018 przez LGV8V Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Jeśli masz A2 za 1099 a Moto G6 Plus za 1299zł to wybór jest oczywisty. Zdjęcia będą porównywalne/może trochę lepsze w Mi A2. Jedynie przemyśl czy możesz żyć z brakiem jacka, slotu na karty i NFC. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 10 Września 2018 Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Zdecydowałeś się co kupisz? Cytuj Link to post Share on other sites
LGV8V 5 Napisano 11 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Jak sadzicie motorola moto G6 Plus dostanie aktualizacje do androida 9.0 P ? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 11 Września 2018 Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Dostanie http://www.komputerswiat.pl/artykuly/redakcyjne/2018/08/android-9-0-pie-kto-dostanie-aktualizacje.aspx Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 12 Września 2018 Udostępnij Napisano 12 Września 2018 Jak sadzicie motorola moto G6 Plus dostanie aktualizacje do androida 9.0 P ? Dostanie ale co zrobi ta aktualizacja z tym telefonem to już inna sprawa. Może jeszcze nie ta ale jak będzie się zbliżać premiera G7 to z aktualizacjami może ci nagle telefon tracić funkcjonalności. U motoroli to ostatnio znak rozpoznawczy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts