Revenant 1170 Napisano 28 Maja 2020 Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 a monitor i karta obsluguje 10bit? Na pewno nie, bo miałby opcje 10bit zamiast. Z resztą to niezbyt wpływa na efekt rozmycia kolorów. Wychodzi na to że GTX'y mają przegiętą kompresję by zwiększyć wydajność. A z tym nie da się nic zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
Revenant 1170 Napisano 31 Maja 2020 Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 (edytowane) ____________________ Tak btw... odnośnie tych magicznych sterowników nvidii, które są tak bardzo niezawodne... Muszę wymusić V-Sync + triple buffering na jednym .exe (Phantasy Star Online) i... fajnie że gdy wchodzę w sterowniki -> zarządzanie ustawieniami 3D -> ustawienia programu to od razu okno się zamyka (crash?). Jakiś pomysł jak to ogarnąć? EDIT:Reinstall (z DDU) nie pomógł. Żaden program, który może ingerować nie działa w tle... :< Edytowane 31 Maja 2020 przez Revenant Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Co do EVGA to nie, żebym podważał to, co mówicie, ale miałem 1080 TI FTW3 od EVGA i nie była ani wyjątkowo chłodna ani cicha, ani wyjątkowo ładna. Za to była mega wydajna Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 A która 1080ti nie była. Chłodzenia 2 slotowe evga to była paździerz dopiero większe kanapki były dobre Cytuj Link to post Share on other sites
Revenant 1170 Napisano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Co do EVGA to nie, żebym podważał to, co mówicie, ale miałem 1080 TI FTW3 od EVGA i nie była ani wyjątkowo chłodna ani cicha, ani wyjątkowo ładna. Za to była mega wydajna Nie mogła być chłodna tak jak pisze janek 1080ti + miała wysoki power limit. Lepsze chłodzenie jest ściągane w dół przez wyższe tdp. Dla tego uber wydajna. Ja dla tego specjalnie dopłaciłem do FTW3 z 3 slotowym coolerem, to jest istny behemot. Co ciekawe wygina się w slocie zdecydowanie mniej niż np. RX 580 Nitro+ od Szafira. Ma ktoś pomysł jak rozwiązać problem z nvidia control panel o którym pisze w #3077? Bo to jest jakiś dramat. Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 Podpowiedź, limit Cytuj Link to post Share on other sites
Fikuzi 2439 Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Od jakiegoś czasu mój RTX zaczął się nieźle pocić (ustawienia stock). W grach temperatura dobija do 79°C, co sprawia, że wentyle zaczynają się wydzierać. Oczywiście próbowałem się bawić z krzywą, ale taki zabieg sprawił, że hałas był dość dokuczliwy.Chciałbym nadmienić, że ten problem występuję od stosunkowo niedługiego czasu. Postanowiłem zrobić mały uV i monitorować zachowanie karty w benchmarku Heaven.Napięcia nie przekraczały 1000 mV, a mimo tego temperatura cały czas utrzymywała się granicy 79°C.W moim odczuciu coś jest nie tak. Oczywiście karta jest na gwarancji, a ja przy niej rzecz jasna nie grzebałem, aby jej nie utracić.Czy to powszechny problem tych układów ?Nie zdziwiłbym się, gdyby użyto marnej jakości pasty termoprzewodzącej.[Edit]Test był wykonany przy otwartej budzie, choć sama w sobie ma dobry przepływ powietrza. Edytowane 4 Czerwca 2020 przez Fikuzi Cytuj Link to post Share on other sites
Marekpe 56 Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Wymień paste. Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Nie żeby coś, ale to jest 2080 Ti a nie jakiś 2060/2070. Patrząc po opiniach w internecie, te Twoje temperatury są jak najbardziej prawidłowe. Pozostaje Ci UV i krzywa wentylatorów lub wodowanie karty. Możesz wymienić pastę ale obstawiam, że możesz tu ugrać maksymalnie 2C. Cytuj Link to post Share on other sites
Fikuzi 2439 Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 @KamellotK1Jestem świadom, że RTX'y 2080Ti zjadają dość sporo papu, a co za tym idzie generują więcej ciepła. Nie mniej wyższe temperatury musiały się skądś wziąć, czego wcześniej nie doświadczałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Marekpe 56 Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 W grach temperatura dobija do 79°C, co sprawia, że wentyle zaczynają się wydzierać. Test był wykonany przy otwartej budzie, choć sama w sobie ma dobry przepływ powietrza. odp Nie zdziwiłbym się, gdyby użyto marnej jakości pasty termoprzewodzącej. Nic nie wymyślisz jak tylko rozebrać kartę i wymienić pastę,jak otworzysz kartę sam się przekonasz co i jak producenci nakładają. Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2787 Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Czy na moim konfigu około 360-300 FPS w CS:GO to poprawny wynik? (3440x1440 i wszystko co tam da się włączyć na maksa). Dziś po raz pierwszy w to grałem z kumplami. Z tego co kojarzę to powinno być chyba więcej nieprawdaż? Zawsze pisaliści że w tej grze to musi być kilkaset fps do komfortowej gry. Chyba że to było o CS 1.6? Coś mam u siebie spi....e? Inne benche i gry pracują tak z grubsza jak w testach w necie. Edytowane 4 Czerwca 2020 przez joker5513 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 9700k + 2080 Ti powinno mieć avg fps w Twojej rozdzielczości dobrze ponad 300+ (co jest fantastiko wynikiem przy tak dużej liczbie pikseli) - przy czym o ile nie mierzysz tego np na mapie fps_benchmark (z warsztatu Steam) to jest to bardzo niedokładny pomiar. Różne mapy potrafią mieć miejsca, gdzie przy srogiej akcji jest drop o 50-60% fps_max Stąd wszyscy nałogowcy czekają na niskopoziomowy Source 2.0 Pobierz wspomnianą mapę i odpal wszystko na low. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2787 Napisano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2020 Ogarnąłem ta mapę benchmarkową Wszystko na low 3440x1440 # FPS Benchmark v1.01 - 01:43:140==========================================================================- Test Results Below: Average framerate: 482.54No one can buy!! Wszystko na full ==========================================================================# FPS Benchmark v1.01 - 01:43:140==========================================================================- Test Results Below: Average framerate: 366.23No one can buy!! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2020 Masz wszystko w normie. Ja na 3700x + Radeonie VII miałem minimalnie lepsze wyniki w 2560x1440. 3440x1440 jak widać ładnie dusi Twojego Aorusa, nawet w kartoflastym csgo. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2787 Napisano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Dzięki Rebel Swoją drogą to długi czas CS:GO nie doceniałem. Grałem tylko w akademiku z chłopakami "piętro 2vs piętro 8" w 1.6; a trzeba przyznać że CS daje niekiedy więcej frajdy ze strzelania niż nowe wybajerzone Battlefieldy czy COD Od piątku trochę wsiąkłem z przerwą na motocykl w niedzielę. Niestety dziś gnicie w robocie do późna 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 @up no ja właśnie za sprawą Pana @Rebela zainstalowałem sobie nie tak dawno CS:GO ( nie grałem w CS może 10 lat albo i więcej.. ) Myślałem, że zjedzą mnie na śniadanie, ale nie było tak źle...po krótkiej rozgrzewce gdzieś w połowie rankingu, pomijając inny interface to z tą grą jest jak z jazdą na rowerze - tego się nie zapomina, jeszcze kiedyś sobie pyknę - ale zwykle to nie ma na to niestety czasu. O ile dobrze pamiętam to mnie na 1080@low przy 1700@3,9+1070 było coś koło 300fps ale z dropami do 200. Average framerate: 482.54 piękny winik - no to droga do pro przed Tobą - tylko pamiętaj, na turnieju patent z czitem w myszce już nie przejdzie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Czy jeśli monitor ma odświeżanie 240Hz to większa ilość klatek niż 240 ma jakieś znaczenie? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Ma, jeżeli w kontekście csgo nadal mówimy. Absolutny fps_min w tej grze tj praktycznie dobrze poniżej połowy fps_avg. Jeżeli fps_min masz powyżej 240 kl/s to śpisz najspokojniej. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 CS daje niekiedy więcej frajdy Bo trudno zabić, a łatwo zginać. Cody i inne nie dają tej przyjemności powalenia przeciwnika czy wygranej rundy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 (edytowane) Bo trudno zabić, a łatwo zginać. Cody i inne nie dają tej przyjemności powalenia przeciwnika czy wygranej rundy Pięknie powiedziane, dosłownie kwintesencja tej gry. A jak jeszcze podstawowe taktyki na mapy "wchodzą" podczas meczu z kompletnymi randomami to po prostu jest "mjut" I ta satysfakcja, gdy grając już na dobrych rangach wykręcisz coś kompletnie niekonwencjonalnego, typu przemknąć w smoke'u na plecy wroga i siedzieć tak przez dłuższy czas dając tylko info drużynie - bezcenne. Przypuszczam, że jeżeli Source 2.0 będzie tym, czymś się zapowiada ORAZ może w końcu ogarnięcie serwerów z tickiem 128ms będzie miało miejsce to można liczyć na spory powrót ludzi do kantera. Swoją drogą jeżeli RDNA2 będzie jakoś w miarę przyzwoicie ogarniać RT to CSGO jest dokładnie tego typu tytułem, gdzie dobra gra świateł, cieni i odbić robiłaby mega klimat. Tutaj nikt (poza mną w rush - rundach z p90 ) nie ciśnie na pałe a podchodząc powoli można by np zobaczyć przeciwnika w odbiciu na metalowej tafli lodówki, czy jego cień jak kampi za winklem... EDIT: wcięło mi pół zdania Pomarzyć można, nie? Edytowane 9 Czerwca 2020 przez Rebelmind 2 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 @up a to ma być implementacja DRX dla CS:GO? bo ja kompletnie nie w temacie. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 podchodząc powoli można by np zobaczyć przeciwnika w odbiciu na metalowej tafli lodówki, czy jego cień jak kampi za winklem... Łooo Panie teraz to się rozmarzyłem. Ja bym chętnie jeszcze widział w tej grze zmienne pory dnia (różny kierunek i długość cieni) i nocy (flash na mordę kamperowi z noktowizorem xD) i wracam do tej gry na długie miesiące. No i żeby dodać trochę realizmu to może korzystanie z przyrządów celowniczych zamiast spray n praya z biodra. Ale wtedy cs już by przestał byś cs-em chyba. Cytuj Link to post Share on other sites
DeXtrous 716 Napisano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Był radeon, niech żyje nvidia. Może nie jest to RTX, ale Turing już tak, na przeczekanie do RTX 3*** wystarczy. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Był radeon, niech żyje nvidia. Może nie jest to RTX, ale Turing już tak, na przeczekanie do RTX 3*** wystarczy. Popraw zdjęcie bo nie weszło. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts