manual 3 Napisano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Puściłem update biosu z aplikacji MSI Live Update. Od godziny stoi na okienku BIOS is updating i nic się nie dzieje. Poza tym mogę swobodnie poruszać myszką (mimo informacji, że kursor powinien być zablokowany). Co robić?? Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2018 Spróbuj zakończysz zadanie procesu aktualizacji. Skutki trudno przewidzieć ale myślę, że nic nie powinno się wydarzyć, też tak kiedyś miałem. Aktualizację najlepiej wykonywać z poziomu bios. Jest bezpieczniej. Cytuj Link to post Share on other sites
manual 3 Napisano 13 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2018 O 6 rano dalej apka pokazywała, że aktualizuje BIOS. Wkurzyłem się i ją wyłączyłem, po czym zresetowałem PCta. Chwilę postał na logo MSI, a potem normalnie załadował system. W apce pokazuje, że BIOS został zaktualizowany. Widocznie apka się zwiesiła po zakończeniu aktualizacji. Żeby nie zakładać nowego tematu, mam jeszcze jedno pytanie, do którego załączam zdjęcia. Czy to normalne, że radiator jest odrobinę przekrzywiony? Może nie widać tego idealnie na zdjęciach, ale odchodzi od idealnego położenia o jakiś 1 stopień. https://imgur.com/Vwzblhf https://imgur.com/8qZGst1 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2018 Widać,widać ale być może płyta główna nie trzyma poziomu i stąd ten odchył... Cytuj Link to post Share on other sites
manual 3 Napisano 13 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) Płyta siedzi dobrze, tak mi się wydaje. Jak montowałem radiator to też dobrze wszystko poprzykręcałem. Ogólnie chłodzić, chłodzi. W spoczynku na CPU (i7-8700) jest 33 stopnie temperatury. W stresie jeszcze nie testowałem. Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez manual Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2018 Chłodzenie jest ciężkie zdarza się, że lekko się przesunie ale to normalne. Jeśli nie wpływa to na temperatury to nie ma obaw. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts