Gryphus 4426 Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 (edytowane) Haha, pamiętam jak kiedyś Intel zachęcał aby sprawdzać wyniki w benchmarkach. Jak wiatr zawieje, tak zmieniają zdanie. Czyli, co ? Nowe procki będą słabsze od AMD? Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Gryphus Cytuj Link to post Share on other sites
AMDK11 1 Napisano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 Ciekawostka: Jim Keller podobno z powodów osobistych w trybie natychmiastowym odchodzi z Intela. Jeszcze przez 6 miesięcy będzie pełnił rolę konsultanta. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 Osobistych? Cytuj Link to post Share on other sites
RBX100 61 Napisano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Nie ma się co śmiać, być może choroba. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Mając taką umowę jak ten gość, w przypadku choroby RACZEJ bierze się urlop niż odchodzi z firmy. Wiadomo, że jak zdiagnozowali mu raka i zostało mu już mało życia to przecież nie będzie siedział w firmie ale trzymamy kciuki, żeby to był tylko PR Cytuj Link to post Share on other sites
Revenant 1170 Napisano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Różnie może być. Od konfliktu wewn. po po prostu przepracowanie. Albo np. problemy alkoholowe. Odszedł i tyle, po historii. Swoje pewnie i tak zrobił. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2006 Napisano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Jeszcze miesiąc i okaże się czy 10400F za 849 PLN będzie szybszy w grach od 3600XT za 1200. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 A to mówisz w podobnym sensownie odniesieniu jak testy 10600k vs R5 3600? Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2006 Napisano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Zaprezentuje bezsensowność wyceny nowego dziecka AMD. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2020 Oni go musieli wycenić na tyle, co stara cena 3600x - inaczej poszedłby sygnał, że tj słaby proc skoro na start jest już przeceniany. Cytuj Link to post Share on other sites
wsde 36 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Procesory Intel Tiger Lake będą posiadały zabezpieczenie przed malware https://nt.interia.pl/news-procesory-intel-tiger-lake-beda-posiadaly-zabezpieczenie-prz,nId,4557402 Edytowane 18 Czerwca 2020 przez wsde Cytuj Link to post Share on other sites
snapfire 0 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) teraz cierpliwie czekamy na Cyberpunk 2077 w międzyczasie zobaczymy tego Cinebencha właściciele Syfzenów mówią,że siekiera tytuł Edytowane 18 Czerwca 2020 przez snapfire Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4589 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Oł.... preorder dla świadomych i oblatanych widzę w końcu wjechał... teraz cierpliwie czekamy na Cyberpunk 2077 Trzy miesiące czekałeś na preorder to jeszcze równo trzy miesiące sobie poczekasz na CP. No ale chyba będzie warto? 5fps piechotą nie chodzi... btw. z tym zacnym AIO może być nieco goro w te piękne nadchodzące lato. Edytowane 18 Czerwca 2020 przez pendzel_3 Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Ale szambo sie wylalo xD Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) teraz cierpliwie czekamy na Cyberpunk 2077 w międzyczasie zobaczymy tego Cinebencha właściciele Syfzenów mówią,że siekiera tytuł Mój drogi @Błażejku - Jego Wspaniałość Cinebench, jako najdoskonalsza z doskonalyszych platform testowych, został wypromowany przez firmę Intel jako "jedyne słuszne i miarodajne środowisko testowe dla procesorów" - a z firmą Intel nie możesz się nie zgadzać (zobacz do kontraktu) Edit: literówka Edytowane 18 Czerwca 2020 przez Rebelmind 3 Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3635 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Nie ma co patrzeć na programy testujące, najważniejsze co producenci procesorów mogą dać nam wszystkim. Jakie nowości wprowadzają, jakie udoskonalanie, jak cały czas dają nam coraz więcej i przespawają granice naszych możliwości, nie ważne jaka firma. Nie ważne kto jest najlepszy, ważne, że wszyscy razem z nim jesteśmy lepsi. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
snapfire 0 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Oł.... preorder dla świadomych i oblatanych widzę w końcu wjechał... Trzy miesiące czekałeś na preorder to jeszcze równo trzy miesiące sobie poczekasz na CP. No ale chyba będzie warto? 5fps piechotą nie chodzi... btw. z tym zacnym AIO może być nieco goro w te piękne nadchodzące lato. pre ordery są na i7 10700KF ale po co zamawiać ,,gorszą wersję,, skoro zamówienie z i7 10700K kosztuje tyle samo ? ok parę złotówek drożej wyszło worth it 5fps piechotą nie chodzi otóż toooooooo ! dobre ~10-15fps ugrywam out of the box z RAM w quad chanel trzeba jeszcze zrobić OC na sweet spot 3600MHz gdzie O.C CPU do 5300MHz ? gdzie O.C RTX 2080? chłodzenie za słabe? zależnie od recenzji kosztujące obecnie mniej niż 300zł?? AIO z zdjęcia jest lepsze ewentualnie wypada 1-2c gorzej na wykresach od premium +450zł chłodzeń powietrznych na czele z z Noctuami D-15S D-14 etc... dla mnie to 10/10 stosunek cenna-wydajność zawsze i wszędzie chłodzenie powietrzne jeb#$$#@$ będzie nie będę tu wspominał o aspektach estetycznych a tym bardziej co robią na chłodnicy 4x wentylatory w konfiguracji PUSH-PULL gdy każdy z nich wytwarza ciśnienie statyczne powyżej 2.0mm H2O jak pisałem żadna z recenzji nie uwzględnia konfiguracji PUSH-PULL wtedy taka 500zł Noctua zostaje sprowadzona do poziomu boxowego coolera AMD przez budżetowe entry AIO Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 pre ordery są na i7 10700KF ale po co zamawiać ,,gorszą wersję,, skoro zamówienie z i7 10700K kosztuje tyle samo ? ok parę złotówek drożej wyszło worth it 5fps piechotą nie chodzi otóż toooooooo ! dobre ~10-15fps ugrywam out of the box z RAM w quad chanel trzeba jeszcze zrobić OC na sweet spot 3600MHz gdzie O.C CPU do 5300MHz ? gdzie O.C RTX 2080? chłodzenie za słabe? zależnie od recenzji kosztujące obecnie mniej niż 300zł?? AIO z zdjęcia jest lepsze ewentualnie wypada 1-2c gorzej na wykresach od premium +450zł chłodzeń powietrznych na czele z z Noctuami D-15S D-14 etc... dla mnie to 10/10 stosunek cenna-wydajność zawsze i wszędzie chłodzenie powietrzne jeb#$$#@$ będzie nie będę tu wspominał o aspektach estetycznych a tym bardziej co robią na chłodnicy 4x wentylatory w konfiguracji PUSH-PULL gdy każdy z nich wytwarza ciśnienie statyczne powyżej 2.0mm H2O jak pisałem żadna z recenzji nie uwzględnia konfiguracji PUSH-PULL wtedy taka 500zł Noctua zostaje sprowadzona do poziomu boxowego coolera AMD przez budżetowe entry AIO Quad channel? Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3635 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Jak się nie umie używać chłodzenia powietrznego to się kupuje craplevel AiO. A można było kupić arctica ino po co myśleć jak można przeklinać. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4589 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Quad channel? No też się zastanawiam gdzie ten rower Błażeja zajechał.... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
snapfire 0 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Mój drogi @Błażejku - Jego Wspaniałość Cinebench, jako najdoskonalsza z doskonalyszych platform testowych, został wypromowany przez firmę Intel jako "jedyne słuszne i miarodajne środowisko testowe dla procesorów" - a z firmą Intel nie możesz się nie zgadzać (zobacz do kontraktu) Edit: literówka uuuu a mi się zdaję,że trzeba się cofnąć do roku 2017 i konferencji AMD podczas targów CES wtedy świat pierwszy raz usłyszał i oszalał na punkcie najlepszej gry ever made Cinebench wcześniej nikt nie wiedział co to jest xD tak narodziła się Cinebenchomania pamiętam jakby to było wczoraj sam przecież oglądałem stream zaraz wszyscy po tej konferencji na forach zakładali tematy chwaląc się swoimi cinepunkcikami hype na cinebencha trwa do dzisiaj opsss sorry trwał do dzisiaj po premierze Comet Lake właściciele Syfzenów już nie szpanują wynikami w tej grze,bo nie wypada zwyczajnie https://youtu.be/1v44wWAOHn8?t=643 Edytowane 18 Czerwca 2020 przez snapfire Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3635 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Cytuj Link to post Share on other sites
Alcedo1 168 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 uuuu a mi się zdaję,że trzeba się cofnąć do roku 2017 i konferencji AMD podczas targów CES wtedy świat pierwszy raz usłyszał i oszalał na punkcie najlepszej gry ever made Cinebench wcześniej nikt nie wiedział co to jest xD tak narodziła się Cinebenchomania pamiętam jakby to było wczoraj sam przecież oglądałem stream zaraz wszyscy po tej konferencji na forach zakładali tematy chwaląc się swoimi cinepunkcikami hype na cinebencha trwa do dzisiaj opsss sorry trwał do dzisiaj po premierze Comet Lake właściciele Syfzenów już nie szpanują wynikami w tej grze,bo nie wypada zwyczajnie https://youtu.be/1v44wWAOHn8?t=643 No masz rację premiera Comet Lake to zbawienie niebios ! Bardzo tania, chłodna no i dziury połatane. Niebieskie ludki szybko do sklepu kupować bo kto inny napędzi sprzedaż Cytuj Link to post Share on other sites
snapfire 0 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) dobrze kombinujesz teraz patrz proszę wybacz ale nie mogę się powstrzymać aby cie zaorać i zgasić to jest silniejsze ode mnie w roku 2015 w temacie wypowiedziały się uwaga dwie osoby w roku 2016 w temacie wypowiedziały się uwaga cztery osoby teraz najlepsze rok 2017 jego początek styczeń-luty w tym czasie AMD zapowiada Syfzen 1000 gdzie na konferencji zostaje użyty Cinbench co się dzieję w tym samym czasie na forum ? temat powraca za grobu ! wysyp postów codziennie po kilka szał entuzjazm nastała Cinbenchomania porównywalna do Małyszomani każdy chce grać w cinbecha każdy używa komap 24/7 do cienbencha ubhubhu przypadek zbieg okoliczności ostry cień mgły dopadł ten temat,ze tak rozkwitł ? nie sadze http://forum.benchmark.pl/topic/107119-cpu-benchmark-cinebench-r15/page-5 popatrzcie sobie na daty postów i Edytowane 18 Czerwca 2020 przez snapfire Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3635 Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 dobrze kombinujesz teraz patrz proszę wybacz ale nie mogę się powstrzymać aby cie zaorać i zgasić to jest silniejsze ode mnie w roku 2015 w temacie wypowiedziały się uwaga dwie osoby w roku 2016 w temacie wypowiedziały się uwaga cztery osoby teraz najlepsze rok 2017 jego początek styczeń-luty w tym czasie AMD zapowiada Syfzen 1000 gdzie na konferencji zostaje użyty Cinbench co się dzieję w tym samym czasie na forum ? temat powraca za grobu ! wysyp postów codziennie po kilka szał entuzjazm nastała Cinbenchomania porównywalna do Małyszomani każdy chce grać w cinbecha każdy używa komap 24/7 do cienbencha ubhubhu http://forum.benchmark.pl/topic/107119-cpu-benchmark-cinebench-r15/page-5 popatrzcie sobie na daty postów i 2017, marzec, procesory: phenom nie wiem i7 xeon ryzen 1700 i i7 6850 i5 i5 phenom i5 i7 5960x xeon i7 rok 2018 core 2 quad i5 i7 xeon i9 xeon 2x xeon i5 i9 i9 nie wiem x3 i5 ryzen 2600 xeon xeon No faktycznie, zaorali ten temat ryzenami, dwoma. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts