Skocz do zawartości

[PC/XBOX] Starfield

Recommended Posts

Są też takie, wyglądające moim zdaniem naprawdę next-genowo.

Photo-2023-09-11-113018.jpg

Nierówna jest gra. Są miejsca i elementy wyglądające bardzo dobrze i są takie, gdzie człowiek się zastanawia, czy to nie jest jakaś gra zrobiona w okolicach Mass Effect albo ostatnich DeusEx. NPC związane z głównym wątkiem wyglądają dobrze. A reszta, te randomowe, wyglądają słabo.

Wtopa z brakiem DLSS i słaba optymalizacja. AMD krzyczy... "jak bethesda chce, to może dodać DLSS". Uderz w stół, a nożyce się odezwą ;D

• Lubię to 1
W dniu 9.09.2023 o 23:26, ALF napisał:

Gra ocieka takimi rodzyneczkami wszędzie, ultra a w opcjach brak jakiegokolwiek ustawienia odnośnie tekstur - nie ma i już :D

Podobno nawet w 4k nie zużywa więcej niż 8GB VRAM. Gracze się już parę razy popłakali przy premierze next-genowych gierek, to chociaż tym razem otrzymali zoptymalizowany produkt ;)

A tak na poważnie, brak skalowania tekstur to jakiś absurd.

3 godziny temu, xbk123 napisał:

Są też takie, wyglądające moim zdaniem naprawdę next-genowo.

Nierówna jest gra. Są miejsca i elementy wyglądające bardzo dobrze i są takie, gdzie człowiek się zastanawia, czy to nie jest jakaś gra zrobiona w okolicach Mass Effect albo ostatnich DeusEx. NPC związane z głównym wątkiem wyglądają dobrze. A reszta, te randomowe, wyglądają słabo.

Wtopa z brakiem DLSS i słaba optymalizacja. AMD krzyczy... "jak bethesda chce, to może dodać DLSS". Uderz w stół, a nożyce się odezwą ;D

https://www.nexusmods.com/starfield/mods/761

@up

Mam, używam. Testowałem wszystkie. Ale mam wrażenie, że słabe to jakieś jeśli chodzi o przyrost wydajności w porównaniu np. z DLSS z CP2077. Do niektórych z tych modów jest podpięte ponad 100 zgłoszonych bugów. Dlatego dla mnie to wtopa, że w takim tytule nie ma od razu DLSS.

Wrzuciłem 43gb poprawionych tekstur Starfielda, teraz gra łyka spokojnie 31gb ram i niemal 11gb na gpu. Wydajność taka sama. Zwiedzam aktualnie Marsa i spoko to wygląda a ten nowy mod z dlss w menu działa bardzo dobrze, lepiej niż poprzedni na "mostku".

• 5 tygodni później...