Ciutson 1 Napisano 30 Marca 2018 Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Siemka , jaki antywirus polecacie na dzisiaj ? Darmowy czy płatny ? Cytuj Link to post Share on other sites
crazzyiwan 12 Napisano 30 Marca 2018 Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Birdefender antivirus lub eset antivirus. Oba płatne. Cytuj Link to post Share on other sites
Ciutson 1 Napisano 30 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 (edytowane) Mają w miarę łatwy interfejs i czy są po polsku ?/edit:Właśnie przeglądnąłem strony producenta , łatwy interfejs i po polsku , a może ktoś się wypowie też na temat darmowych antywirusów ? Są jakieś warte uwagi czy lepiej jednak zapłacić ? Edytowane 30 Marca 2018 przez Ciutson Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 30 Marca 2018 Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Prosta sprawa. O programy płatne,producent dba chyba trochę lepiej. Jeżeli jednak Ty ,nie zadbasz o bezpieczne szperanie w necie,to ci żaden program nie pomoże... Cytuj Link to post Share on other sites
minas_trith 28 Napisano 30 Marca 2018 Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 mikroszitowy essential też daje radę i do domu jest za free... ale zdrowego rozsądku to żaden antywirus Cię nie nauczy... Cytuj Link to post Share on other sites
headhunterz 10 Napisano 30 Marca 2018 Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Z darmowych testowanych przeze mnie tylko Fortinet daje rade. Jeśli chodzi o płatne to Kaspersky i BitDefender nie mają sobie równych na świecie. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 30 Marca 2018 Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Ten sam Kaspersky z backdoorem od służb Rosyjskich, czy inny? Jeżeli nie zależy Ci, autorze, na dodatkowej funkcjonalnosci (powiedzmy, przeglądarka do stron bankowych), to Defender wbudowany w nowe Windowsy jest więcej niż ok. Reszta leży po Twojej stronie. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
headhunterz 10 Napisano 30 Marca 2018 Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Większość antywirusów taki posiada więc wielkie mi halo... Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 30 Marca 2018 Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Mówisz o backdoorze? Zgodzę się, że z racji na sposób działania i dostępny jakie posiada AV można byłoby skutecznie go jako takiego wykorzystać. Czym innym jest jednak instalacja programu o dużym dostępie licząc, że twórca nie wykorzysta go przeciwko nam, a czym innym instalacja programu, któremu udowodniono wypowiadanie danych i szpiegowanie na rzecz rosyjskiego wywiadu. Cytuj Link to post Share on other sites
Ciutson 1 Napisano 30 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Czyli Kaspersky odpada? A avast ? nada się to ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 30 Marca 2018 Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Ja avasta nie radzę,ale to zależy od doświadczeń,dlatego to tylko moje zdanie. Cytuj Link to post Share on other sites
headhunterz 10 Napisano 30 Marca 2018 Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Kaspersky odpada, jeśli jesteś agentem amerykańskich służb i masz sporo sekretów które nie mogą być ujawnione. Jeśli faktycznie myślisz żeby zrezygnować z antywirusa który siedzi między innymi w takich instytucjach jak chociażby 'Centrum Systemów Informatycznych Ochrony Zdrowia' tylko dlatego że udowodniono coś co ma przełożenie tylko i wyłącznie w wojnie politycznej to niestety Twoje poszukiwania właśnie się zakończyły i lepiej zrezygnować całkowicie z Windowsa (a już na pewno z 10 która zbiera dane jak odkurzacz z dywanu). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts