Misiu91 0 Napisano 15 Marca 2018 Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Witam, mam pytanie czy jeżeli wymienie paste w salonie (nie msi) to gwarancja nadal bedzie czy nie?laptop GP62 7rd leopard pro Cytuj Link to post Share on other sites
Axolan 7 Napisano 15 Marca 2018 Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 To zalezy czy laptop ma plomby. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 15 Marca 2018 Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Co to znaczy "w salonie" ? Kto ci to wymieni,ty czy obsługa "salonu" ? Możesz to spokojnie i w przedpokoju zrobić... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 15 Marca 2018 Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Możesz to spokojnie i w przedpokoju zrobić... W laptopie z 4K każda minimalna pomyłka skończy się serwisem. Cytuj Link to post Share on other sites
PiRazyDrzwi 27 Napisano 15 Marca 2018 Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Plomby służą tylko do stwierdzenia, że sprzęt był otwierany. Z tego co wiem, MSI dopuszcza otwarcie lapka w celu modernizacji ram czy dysku. Nie wiem, jak to się ma do większej ingerencji (do wymiany pasty trzeba chyba zdjąć całkiem chłodzenie). Ja bym napisał/zadzwonił i zapytał. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 15 Marca 2018 Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Może zdjąć i posmarować przecierem od Pudliszek. Jak robi to pierwszy raz to lepiej niech sobie odpuści. Salon to nie serwis, ostatecznie będzie później pisał że mu słabo zrobili i się grzeje. Producent paskudzi jakąś pastą każdy laptop i jakoś to działa. Cytuj Link to post Share on other sites
Misiu91 0 Napisano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Dowiedziałem się od administratora że pasty niestety nie można wymienić No to sprawa z wymiana pasty chyba załatwiona, ale po czym można poznać że pasty nie ma? Wiem że będą wyższe temperatury, ale w jakich granicach one beda? Chodzi mi o to jakie beda na starcie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 15 Marca 2018 Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Pasta od Pudliszek musi być w nowym kompie. Inaczej się procesor ugotuje. Nie widziałem kompa lub laptopa bez pasty na procku / karcie graficznej. Cytuj Link to post Share on other sites
Misiu91 0 Napisano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 (edytowane) Heh, a w jakich granicach beda temperatury gdy nie bedzie pasty ? Edytowane 15 Marca 2018 przez Misiu91 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie HAKELBERY 474 Napisano 16 Marca 2018 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 W nowo zakupiony laptopie pasty ze 4-5 lat nie trzeba zmieniać a temp zależą od obciążenia ,zazwyczaj pod 80 stopni w pełnym ....... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lukraft 1 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Heh, a w jakich granicach beda temperatury gdy nie bedzie pasty ? Chyba nie sądzisz, że ktoś wogole uruchamiał bez pasty, tym bardziej w lapku Wysłane z Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 W nowo zakupiony laptopie pasty ze 4-5 lat nie trzeba zmieniać Zależy. W serwisie raczej nie dają najlepszych past, prędzej średniej jakości. To raz. Dwa: w nowo zakupionym laptopie pasty nie trzeba zmieniać przez rok-półtora jeśli chcesz utrzymać podobne temperatury. Później wzrastają. Wniosek? Im dłużej wstrzymujesz się z wymianą pasty (jednak nie mniej jak 8-10 miesięcy,bo za często też nie ma sensu), tym temperatury są większe. Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 (edytowane) https://youtu.be/ldKiv0Z2tnY?t=411 Na pewno tak nie jest.Inaczej by wracały im laptopy na serwis a na tubie z past pisze ze 8 lat. Wszystkie osoby wymieniające po roku po prostu chcą sobie pogrzebać Sam wymieniałem paste po 4 latach na gpu i zero reakcji w dół z temp czy rpm Edytowane 16 Marca 2018 przez HAKELBERY Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 To ciekawe. W takim razie mamy zupełnie odmienne ,,doświadczenie". Miałem styczność z kilkoma komputerami (zarówno PC jak i laptopy). Zakładam,że Ty również. Tak, występowała u mnie chęć grzebania. Jednak nie grzebałem ot tak, dla zabicia czasu, tylko aby poprawić temperatury. Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Owszem miałem masę sprzetu a filmik tez wkleiłem i nie ma opcji aby przez 4-5 lat coś sie działo 9 letnia toshiba a 300.Ze 2 godziny temu przywleczona od sasiadki.W idle 85 stopni .Wystarczyło dmuchnąć na radiator I jak jest sens wymiany pasty w tym 9 letnim zabytku ? Zadnego Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Masz jakaś nie najgorszą pastę żeby się pobawić? Jeżeli tak plus trafi Ci się sprzęt gracza, wymień. Aż nie mogę uwierzyć,że brak zmian. U mnie zawsze były. Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 W toshibie a 300 za duzo zachodu by to robić .Nawet jakby miało tam byc 50 , czy 60 stopni bez rożnicy dla działania tego laptopa Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts