kubsde 2 Napisano 3 Marca 2018 Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 (edytowane) Od kilku dni na każdej z przeglądarek (Chrome, Edge) na stronach, które nie są oznaczone jako "bezpieczne" wyświetla mi się błąd: 404 not found nginx/1.10.2 (dla przykładu stronę benchmark.pl mogę otworzyć, ale forum.benchmark.pl już nie). Resetowanie routera nie pomogło, na telefonie podłączonym do tej samej sieci tego błędu nie ma, ale laptop podłączony do innej sieci otwiera strony bez problemu. Grzebałem w ustawieniach przeglądarki, czyściłem i nic nie pomaga. Od razu mówię że jestem laikiem i nie za bardzo się znam. Z góry dzięki za pomoc Dodam jeszcze że błąd pojawił się prawdopodobnie po aktulizacji windowsa, ale tego nie jestem pewien. Edytowane 3 Marca 2018 przez kubsde Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 3 Marca 2018 Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Sprawdź jakie są daty w systemie i w biosie. Cytuj Link to post Share on other sites
kubsde 2 Napisano 3 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 (edytowane) Jednak błąd na innych urządzeniach też się pojawia, więc to raczej nic z laptopem. Czy powinienem skontaktować się z dostawcą internetowym? Edytowane 3 Marca 2018 przez kubsde Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 3 Marca 2018 Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Na początek sprawdź czy u Ciebie jest wszystko w porządku. Konfiguracja karty sieciowej, rutera i na koniec poradnik bardziej szczegółowy http://www.altcontroldelete.pl/artykuly/obsluga-sieci-z-konsoli-systemowej-cmd/ Cytuj Link to post Share on other sites
kubsde 2 Napisano 5 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Wszystko sprawdziłem, serwery stron, których nie mogę otworzyć odpowiadają. Karta sieciowa ma aktualne wszystkie sterowniki, router też wygląda ok. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Tak jak napisałeś,skontaktuj się z dostawcą. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts