EscPL 0 Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Witam Serdecznie, mam problem z routerem Cellpipe 7130. Jest to router otrzymywany od Orange, jeśli zdecydujemy się na internet od tejże firmy. Router łączy się kablami z dwoma komputerami. Na jednym z nich wymieniłem dysk na nowy po czym zainstalowałem Windowsa 7. Wszystko ok, z wyjątkiem internetu który nie działa. Diagnostyka Windows mówi o uszkodzonym lub źle włożonym kable, jednak nie tu leży problem. Na "płycie instalacyjnej" routera znajdują się jedynie instrukcje co do konfiguracji, jeśli chodzi o ustawienia karty sieciowej to wszystko jest tak jak piszą. Nie mogę wejść do panelu administracyjnego ponieważ po wpisaniu adresu Internet Explorer informuje mnie że jest nieprawidłowy (10.0.0.1). Na drugim komputerze działa bez problemu. Co powinienem zrobić w tej sytuacji? Pozdrawiam ;] Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Ale sterowniki do karty sieciowej zainstalowałeś prawda? Jak wygląda jej konfiguracja IP? W nicku masz reklamówkę sklepu, nie ma tam jakiś serwisantów Cytuj Link to post Share on other sites
EscPL 0 Napisano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 (edytowane) @cooger No tak, sterowniki Mój nick jest reklamą tylko i wyłącznie mojej osoby, od ~2008 Edit. Gdzie znajdę sterowniki do karty sieciowej "nvidia nforce networking controller"? Płyta główna: Foxconn M61PMV Edytowane 2 Lutego 2018 przez EscPL Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Longhorn 595 Napisano 3 Lutego 2018 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Tutaj: http://www.foxconnsupport.com/download.aspx?models=en-us0000412&category=C000000001&brand=en-us0000002&Series=en-us0000008&chipset=en-us0000142&keywords=&sort= ostatnia pozycja. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 3 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Ze strony nvidia zapewne też je ściągniesz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts