brutalcompany 1 Napisano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Cześć!Co prawda jeszcze nie zbieram się kupna nowej klawiatury, ale wiem, że prędzej czy później mnie to czeka, chcę się więc zorientować w rynku, cenach i tak dalej. Obecnie korzystam z Cougara 200k i mam z nią wiele problemów. Doceniam w niej to, że jest stosunkowo cicha natomiast dużym minusem jest fakt, że praktycznie nie da się wyjąć klawisza, żeby jej jakoś nie uszkodzić. Szczerze zastanawiam się nad klawiaturą mechaniczną - sporo piszę, też trochę gram (czysto rekreacyjnie), ale klawiatura jest de facto moim narzędziem pracy. Jeśli chodzi o mechaniki - jestem zupełnym laikiem. Wiem mniej więcej o co chodzi, ale nie wiem czy się charakteryzuje dany przełącznik i który powinienem wybrać pod siebie. Jeśli chodzi o wymagania: Klawiatura musi być podświetlana, najchętniej z podświetleniem RGB, które można sobie zaprogramować. Ponadto chciałbym kupić klawiaturę wytrzymałą, która przeżyje ze mną przynajmniej kilka lat. Jak patrzyłem na klawiatury na morele w oko wpadła mi ta: https://www.morele.net/klawiatura-corsair-k70-lux-cherry-mx-red-ch-9101020-na-950487/ W zasadzie jedyne co mi przeszkadza to enter, nie przepadam za tymi krótkimi, jednak do tego byłbym w stanie się przyzwyczaić. Tak czy inaczej - proszę o pomoc. Specjalnie nie określam budżetu, to nie jest coś, na czym chciałbym oszczędzić. Wstępnie uznajmy, że nie chciałbym wydać więcej niż 500-550 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 to znajdziesz wiele ciekawych i przydanych informacji: http://www.test-gear.pl/dobor-klawiatury/ Cytuj Link to post Share on other sites
michałek92 0 Napisano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Roccat Isku mam sam i polecam innym bardzo wygodna i wytrzymała Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts