empiryk_pl 0 Napisano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Witam, Mam telefon na kartę w Orange i chcę zmienić obecną kartę na nową - microSIM. Ponieważ jednak nie mogę znaleźć rzetelnej odpowiedzi na innych stronach chciałbym, aby ktoś zorientowany napisał czy wymiana w salonie jest darmowa, kosztuje 25zł czy też obostrzona jest inną stawką. Dodam, że karta ma około 10 lat i z tego co czytałem nie uda się uzyskać z niej działającej karty microSIM po przycięciu, a ponadto nie mam zachowanego tego legendarnego kodu PUK. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
dudus8 493 Napisano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Wymiana karty SIM jest płatna- kosztuje 25zl Cytuj Link to post Share on other sites
grzechotnik.d` 32 Napisano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Nie wiem jak w Orange, ale we wrześniu wymieniałem karty SIM w Play oraz T-Mobile. Zaszedłem i powiedziałem, że potrzebuje wymienić karty na format Nano-Sim ze względu na zakup nowego telefonu. W obu przypadkach wymiana została wykonana bezpłatnie. Cytuj Link to post Share on other sites
empiryk_pl 0 Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Wymiana karty SIM jest płatna- kosztuje 25zl Co więcej - to już informacja z oficjalnej strony Orange - w przypadku uszkodzenia karty SIM oraz w przypadku zgubienia telefonu z kartą, ta opłata również obowiązuje. Jeśli u innych operatorów jest to usługa darmowa to zastanawiające jest dlaczego u pomarańczowych trzeba za to płacić i to tak słono. Gdzie jest UOKiK w tym kraju Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 (edytowane) Co więcej - to już informacja z oficjalnej strony Orange - w przypadku uszkodzenia karty SIM oraz w przypadku zgubienia telefonu z kartą, ta opłata również obowiązuje. Jeśli u innych operatorów jest to usługa darmowa to zastanawiające jest dlaczego u pomarańczowych trzeba za to płacić i to tak słono. Gdzie jest UOKiK w tym kraju Chyba T-Mobile i od niedawna Play (chyba, że to była jakaś promocja z początku ubiegłego roku) sobie nie krzyczy za wymianę. W Orange i Plusie to zależy od sytuacji. W większości wypadków szczególnie na kartę płacisz. Edytowane 1 Stycznia 2018 przez anemus Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Ja ostatnio wymieniałem kartę w Play, ale z racji tego, że nie mam zwykłą ofertę na kartę a nie abonament/mix to pobrali mi z konta 5zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts