DjStar 25 Napisano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Czołem. Orientujecie się może, który z trzech podanych operatorów (Play, T-Mobile, Orange) wypada aktualnie najlepiej pod względem jakości oferowanych usług (zasięg, prędkości internetu, itp.) oraz obsługi klienta? Interesują mnie oferty na kartę, z tego co aktualnie patrzę, za 25 zł wszyscy dają nielimitowane rozmowy i SMSy do wszystkich, Orange do tego 15 GB internetu, T-Mobile 10 GB, Play 6 GB, ale akurat to o niczym nie decyduje, bo miesięcznie zużywam 4, góra 5 GB. Od razu zaznaczam, że zdaję sobie sprawę z tego, że Vikingi, Virginy i inne Plushe mają lepszą ofertę, ale nie jestem nimi zainteresowany. W grę wchodzą tylko te trzy sieci. Cytuj Link to post Share on other sites
ChaoticSerpent 0 Napisano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Polecam Play'a ponieważ posiada roaming i wszędzie łapie zasięg. Poza tym jest na pierwszym miejscu z prędkością internetu w polsce, bo ma bardzo dużo stacji oraz anten. Orange'a odradzam. Sam miałem z niego internet w routerze " LTE ULTRA", teoretycznie to najszybszy po światłowodzie net ale mulił jak GSM. A T-Mobile mam w zapasowym telefonie i też nie polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 (edytowane) Wszystko zależy gdzie najwięcej przebywasz. Niby Play ma umowę o roamingu np z Orange czy T-Mobile ale zbija w nim prędkość do 1,5Mbps więc i tak trzeba rozpatrywać osobno wg zasięgu własnego, nawet w dużych miastach bo tam przy przeciążonych sieciach w pierwszej kolejności wywala roaming. U mnie np Orange i T-Mobile śmigają nawet pod 100Mbps w down a w Play praktycznie internet ładuje się prawie jak na lejku w dwóch powyższych. Co do LTE advanced to Orange ma parokrotnie więcej stacji w tym standardzie niż Play tak jak LTE w ogóle więc masz większą szansę trafić u siebie z zasięgiem ale to różnie bywa. Dlatego zapytaj raczej jak to wygląda w twojej okolicy, a nie ogólnie. Edytowane 26 Grudnia 2017 przez anemus Cytuj Link to post Share on other sites
DjStar 25 Napisano 26 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Zapomniałem jeszcze dodać, że dużo korzystam z nawigacji jeżdżąc po Polsce (zarówno po głównych drogach, jak i tych bocznych, na wioskach), więc głównie zależałoby mi na tym, żeby na takich wioskach właśnie nie tracił zasięgu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts