d00gi 2 Napisano 2 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 (edytowane) Witam Mam pytanie czy ktoś miał odczynienia z 2ma pompkami z tematu "Alphacool Repack - Dual DC-LT - 5,25 Single Bay Station incl. 2x Alphacool DC-LT 2600"?interesuje mnie jak wypadają 2 pompki w rezerwuarze zestakowane konkternie chodzi mi o wydajnosc poziom hałasu i czy dadza rade z chłodnicą 360 plus 240 Edytowane 2 Listopada 2017 przez d00gi Cytuj Link to post Share on other sites
tomasz1987 82 Napisano 2 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Jedna ddc radzi sobie z tym bez problemu Powiedz skąd zainteresowanie dual? Jedna ddc radzi sobie z tym bez problemu Powiedz skąd zainteresowanie dual? Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 ddc pchała mi płyn przez prawie 2 lata w układzie gpu/cpu/360/360/280 śmiem twierdzić, że cpu/gpu/240/360 da rade pchnąć magicool DCP-450 Cytuj Link to post Share on other sites
d00gi 2 Napisano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 (edytowane) powiem tak mam możliwość kupienia http://www.aquatuning.pl/chlodzenie-wodne/pompy/alphacool-dc-lt/dc-lt-vorinstalliert/20277/alphacool-repack-dual-dc-lt-5-25-single-bay-station-inkl.-2x-alphacool-dc-lt-2600 takiego o to zestawu ponoć nowego za 120 pln mam aktualnie EK predatora 360 i chce go rozbudować o kolejną chłodnice i blok na grafikę gtx 980ti oraz rez :)Więc jak w przyszłości będe chciał wywalić predatora ew wyjąć z niego pompkę, to będę miał 2 pompki które będą pchały ładnie mi wodę odrazu z rezem w tanim koszcie Edytowane 3 Listopada 2017 przez d00gi Cytuj Link to post Share on other sites
tomasz1987 82 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Rezerwuar kwestia gustu ale co do rezerwuarów plastikowych to najtańszy tradycyjny będzie za 100 zł Osobiście jak miałbym wydać 300 zł to bral bym rezerwuar szklany z chromowanym/anodowanym wykończeniem Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 W predatorze masz pompę ddc, bardzo dobrą pompę. Ona da radę z dodatkowym blokiem i chłodnicą. Cytuj Link to post Share on other sites
d00gi 2 Napisano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 W predatorze masz pompę ddc, bardzo dobrą pompę. Ona da radę z dodatkowym blokiem i chłodnicą. więc się nie bać tylko wrzucać bloczek na grafikę i do tego reza bo chłodnica jeszcze nie kupiona Cytuj Link to post Share on other sites
tomasz1987 82 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Ja bym się tak nie zapędzał z mocą tej pompy bo owszem to ddc jest ale 6W Jakie to ma porównanie do pełnej 18W pompy?? Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 4 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Mam ddc w wersji 10w, skręcona na 9V i daje radę z trzema chłodnicami i dwoma blokami. Cytuj Link to post Share on other sites
tomasz1987 82 Napisano 5 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 (edytowane) Masz pompę z PWM Jak startuje ma max potem powinna "pobrać prędkość z portu" Powiedz czy osobno podłączona była tak samo z PWM i włączonym PC ? Ps wyedytuj post bo 3 razy dodałeś Usuń podpis bo będzie po głowie od admina ) Edytowane 5 Listopada 2017 przez tomasz1987 Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 5 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 @syl83, po pierwsze ogarnij podpis z taptalka bo Cię admini zjedzą a teraz do sedna, patrząc na foty i opis zachowania układu obstawiam syf który zatkał blok cpu. Cytuj Link to post Share on other sites
Syl83 3 Napisano 6 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Masz pompę z PWM Jak startuje ma max potem powinna "pobrać prędkość z portu"Powiedz czy osobno podłączona była tak samo z PWM i włączonym PC ? Ps wyedytuj post bo 3 razy dodałeśUsuń podpis bo będzie po głowie od admina )Tak była podłączona osobno pod molex i spięte wejście 24pin wszystko zaczęło się dziać po zmianie chłodnic i rurek poza tym wszystko zostało tak jak było Cytuj Link to post Share on other sites
tomasz1987 82 Napisano 6 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Może nie przepłukałeś nowej chłodnicy i tak jak już Patryk podpowiada wszystko siadło tobie w bloku Może nie przepłukałeś nowej chłodnicy i tak jak już Patryk podpowiada wszystko siadło tobie w bloku Cytuj Link to post Share on other sites
Syl83 3 Napisano 6 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Właśnie były płukanie przed montażem był syf rozmawiałem z właścicielem z angeli to powiedział że te pompki ddc 3.2 pwm mogą sprawiać problem nawet i bez pwm tylko czy to prawda? ale jest jeszcze jedna dziwna sprawa blok Evo na CPU był czyszczony przed montażem nowego chłodzenia i odziwo spotkał mnie nie miły widok na drugi dzień i w czasie montażu nie było żadnych problemów i najpewniej nie było za mocno skrecone tu gdzie skręcamy blok na 4 imbusy w gwintach ukazały się pęknięcia wszystkich 4 i przykładem linialł do podstawy bloku i okazało się że jest krzywy Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 6 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 Krzywa podstawa, to jest specjalny zabieg dla lepszego dopasowania bloku do ihs. Krzywiznę regulujesz montując jetplate o odpowiedniej grubości Jak dla mnie blok już na smietnik, pęknięcia dochodzą do uszczelki i tylko patrzeć jak pocieknie p.s. te bloki skręca się mega delikatnie Cytuj Link to post Share on other sites
Syl83 3 Napisano 7 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Krzywa podstawa, to jest specjalny zabieg dla lepszego dopasowania bloku do ihs. Krzywiznę regulujesz montując jetplate o odpowiedniej grubości Jak dla mnie blok już na smietnik, pęknięcia dochodzą do uszczelki i tylko patrzeć jak pocieknie p.s. te bloki skręca się mega delikatnie Nie no oczywiście nie będę ryzykować ale również jak to wygląda myślałem kupić drugi ale padła mi płyta a dokładnie Gigabyte z170x gaming 7 płyta to koszt 520 coś w tym stylu a ta sama płyta z mono blokiem od ek oryginał niklowana miedź za kwotę 550zl więc nawet się nie mam co zastanawiać blok w prezencie a sam blok to ponad 500zl Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts