havok 8 Napisano 17 Września 2017 Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Hej, poszukuje słuchawek które będą dobrze grać na karcie zew. Asus Xonar U7, uzywalem Steelseries v2 siberia bass był super ale niestety wtyk USB i bardzo przepuszczały dźwięk, obecnie używam Panasonic RP-HTF600 ale niestety bass jest płaski, ogólnie dźwięk jest fajny i dobre pozycjonowanie ale tak wszystko wydaje się płaskie, brak przestrzeni pomimo wielu prób konfiguracji. Słuchawki tylko do grania (gry akcji, przygodówki), mikrofon niekoniecznie, zakres cenowy to max 300pln. Zależy mi dobrym basie i dobrym dźwiękiem przestrzennym/pozycjonowanie. Cos ktos? Cytuj Link to post Share on other sites
zidane21345 27 Napisano 17 Września 2017 Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Hej, też miałem syberianki i 3 tygodnie temu zakupiłem hd 9999 które są świetne (bardzo wygodne, zamknięta konstrukcja, bas i dźwięk jak najbardziej ok) Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 17 Września 2017 Udostępnij Napisano 17 Września 2017 HD9999 się sprawdzą. Cytuj Link to post Share on other sites
havok 8 Napisano 17 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2017 HD9999 się sprawdzą. Wlasnie patrze recenzje no opinie maja super, bardzie ciekawa propozycja troche design kiczowaty Gdzie mozna je wychaczyc najtaniej? Mieszkam w Danii i myslalem ze je znajde a tu nie ma nawet o nich slowa, jak by nie istnialy, co to za twor? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 17 Września 2017 Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Design... uważaj co krytykujesz bo to kopia AKG Najtaniej pewnie w Polsce. Cytuj Link to post Share on other sites
havok 8 Napisano 17 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Design... uważaj co krytykujesz bo to kopia AKG Najtaniej pewnie w Polsce. Preferuje raczej minimalizm zawodowo zajmuje sie projektowaniem graficznym i nie przepadam, za zbyt duza iloscia blyszczacych elementow bo niby to tylko sluchawki ale milo jesli komponuja sie z tym co mam na biurku takie zboczenie zawodowe. Co do samych sluchawek to widze ze w Polsce wszedzie mniej wiecej taka sama cena oscylujaca 280-300pln, czy sledzisz ich cene? Zdazaja sie spadki znaczne lub promocje czy raczej trzymaja cene sztywno? Czasami sa znaczne spadki jesli wychodzi nowszy model Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 18 Września 2017 Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Są jeszcze ISK MDH9000, ale to już konkretniej pod kryterium "duuużo basu". Patrząc na to, że uważałeś Siberia'e za słuchawki z dobrym basem, to MDH poprzewracałyby Ci w głowie. Dlatego też HD9999 będą lepszą opcją, gdyż bas mają, ale pomiędzy nimi a MDH jest spora różnica. Zresztą bliżej im też do Siberii w tej kategorii. Jakkolwiek by to nie brzmiało, bo co by nie mówiąc, to Siberia'ie przy HD'kach nie są słuchawkami. Cytuj Link to post Share on other sites
piotrekkk23 1 Napisano 18 Września 2017 Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Podepnę się pod temat ponieważ mam podobne preferencje jak autor tematu i raczej nie ma sensu zakładać nowego. Używam aktualnie Xonara D1 a przesiadkę robię z ATH-T500 (4 letnie, cała skóra zlazła z pałąka i z już wymienionych padów od HM5) . Chciałbym jednak, by nowe były bardziej basowe, reszta jak u autora tematu. Zastanawiam się aktualnie nad 3 modelami: 1. ISK MDH9000 - zaryzykowałbym kupnem tych basowych słuchawek, ich wygląd sugeruje że pady od HM5 wejdą bez problemu co idzie na plus 2. ISK HD9999 - mniej basowe od MDH9000, ale nie wiem jak wypadałyby pod tym względem z moimi obecnymi, poza tym nie wiem czy pady od HM5 wejdą bez jakiś brutalnych czynności, chyba najbardziej neutralny wybór 3. AKG K240 STUDIO - chętnie bym zobaczył jak zagrają słuchawki półotwarte, jakiegoś mega wyciszenia nie potrzebuje, ale te same zastrzeżenia co do padów od HM5 jak w HD9999 Można wywnioskować z moich spostrzeżeń że może HM5 powinienem kupić, skoro tak bardzo zależy mi na kompatybilności padów . Będzie dało się normalnie pograć w jakiegoś CSa czy cokolwiek innego na MDH9000, czy lepiej wybrać między HD9999 a K240? Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 (edytowane) Jak chcesz sporo basu to MDH będą dobre. Czy da się w nich pograć w cs'a? Oczywiście. Powiedziałbym, że nawet lepiej będzie niż na Cloud'ach. Tylko wiadomo, bas to bas. Bardziej klarowny jest dźwięk na dosyć naturalnych słuchawkach, jednakowoż MDH są dosyć podatne na EQ, więc myślę że poradzisz. Oczywiście jakbyś się zdecydował na MDH, bo tylko do cs'a to HD'ki czy K240 będą miały czystszy dźwięk, przez co wszystko będzie słychać dosyć naturalnie. Edytowane 19 Września 2017 przez Leminairre Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Czasami sa znaczne spadki jesli wychodzi nowszy model To nie są karty graficzne, procesory... Słuchawki trzymają cenę i nie ma na nią większego wpływu jakiś nowszy model, bo rzadko kiedy nowszy model jest zauważalnie lepszy od dobrego poprzedniego Bardziej to zależy od popytu. HD9999 raczej nie stanieją. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
havok 8 Napisano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Jak chcesz sporo basu to MDH będą dobre. Czy da się w nich pograć w cs'a? Oczywiście. Powiedziałbym, że nawet lepiej będzie niż na Cloud'ach. Tylko wiadomo, bas to bas. Bardziej klarowny jest dźwięk na dosyć naturalnych słuchawkach, jednakowoż MDH są dosyć podatne na EQ, więc myślę że poradzisz. Oczywiście jakbyś się zdecydował na MDH, bo tylko do cs'a to HD'ki czy K240 będą miały czystszy dźwięk, przez co wszystko będzie słychać dosyć naturalnie. AKG K240 czy one beda lepsze do od tych ISK MDH9000 w grach typu Battlefield 1, bardzo zalezy mi na pozycjonowaniu i zeby miale "pier***niecie" dobre basowe, zeby podnosily adrenaline zbiegiem okolicznosci dzisiaj rozpadly mi sie moje Panasy na pałąku, pewnie wyczuly ze szukam czegos nowe, wytrzymaly tylko rok lekkiego traktowania ;( cienizna Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 (edytowane) W BF'ie? Tego nie wiem. Jeżeli szukasz czegoś z "przytupem", to MDH tym jest. Jednakże bas w ISK'ach a Syberia'ach to dwa inne światy, będzie kosmos. Oprócz basu w duże ilości, mają całkiem dobrą scenę jak na taką charakterystykę. Wypytaj cooger'a, bo on miał z nimi pewnie większą styczność. Edytowane 19 Września 2017 przez Leminairre Cytuj Link to post Share on other sites
havok 8 Napisano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2017 W BF'ie? Tego nie wiem. Jeżeli szukasz czegoś z "przytupem", to MDH tym jest. Jednakże bas w ISK'ach a Syberia'ach to dwa inne światy, będzie kosmos. Oprócz basu w duże ilości, mają całkiem dobrą scenę jak na taką charakterystykę. Wypytaj cooger'a, bo on miał z nimi pewnie większą styczność. Gdybym mial Syberie na jacku to bym nic innego nie szukal bo graja nawet spoko ale niestety mam je na USB bo to byla nagroda w konkursie Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Nie można patrzeć przez pryzmat Siberia'i, ale ty nie masz wyjścia. Tak jak pisałem - bas w ISK'ach a tych Steelseries'ach to dwa inne światy. Jak w V2 dla Ciebie było dużo basu, tak MDH wytrzepią Ci uszy. Cytuj Link to post Share on other sites
havok 8 Napisano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Nie można patrzeć przez pryzmat Siberia'i, ale ty nie masz wyjścia. Tak jak pisałem - bas w ISK'ach a tych Steelseries'ach to dwa inne światy. Jak w V2 dla Ciebie było dużo basu, tak MDH wytrzepią Ci uszy. Na alledrogo stoja za ok 270pln na Aliexpress sa za 196pln, czesto kupuje na Ali, telefony itp... ale nie znam marki ISK i nie wiem czy sa podrobki? Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Nie mam pojęcia szczerze mówiąc. Nigdy nie patrzyłem na ali. Cytuj Link to post Share on other sites
havok 8 Napisano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Nie mam pojęcia szczerze mówiąc. Nigdy nie patrzyłem na ali. Bo teraz mam nielada problem, chcialem kupic sluchawki na firme niestety żaden z modeli ISK nie jest dostępny w Danii bo tu mieszkam. Czy jest jakiś zamiennik lub czy mozesz zaproponowac cos innego? www.pricerunner.dk to taki odpowiednik Ceneo co ciekawe o słuchawkach ISK niema nic w ogóle w duńskim internecie, jak by ta marka nie istniała. Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 (edytowane) Coś innego? Ciężko. Ekspertem nie jestem, więc musiałby Ci któryś z tutejszych maniaków audio odpisać Ogólnie ISK u nas też nie istniało, do czasu. W każdym razie, ja tam się cieszę, gdyż robią bardzo ciekawe alternatywy. Edytowane 19 Września 2017 przez Leminairre Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Jeśli w V2 jest za dużo basu to absolutnie nie kupuj mdh. HD9999 będą znacznie lepszym rozwiązaniem. Co do cen - te w Polsce zawierają doliczony VAT a do tych z ali celnicy dolicza po drodze. Nie wiem jak dokładnie sprawdzają paczki w Danii ale w Polsce coraz dokładniej. Poza tym te w pl mają gwarancję a te z ali mają gwarancję teoretyczną. Cytuj Link to post Share on other sites
havok 8 Napisano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Jeśli w V2 jest za dużo basu to absolutnie nie kupuj mdh. HD9999 będą znacznie lepszym rozwiązaniem. Co do cen - te w Polsce zawierają doliczony VAT a do tych z ali celnicy dolicza po drodze. Nie wiem jak dokładnie sprawdzają paczki w Danii ale w Polsce coraz dokładniej. Poza tym te w pl mają gwarancję a te z ali mają gwarancję teoretyczną. No wlasnie dogaduje sie z firma w Polsce, chyba wezme te MDH9000 bo na firme kupie to bedzie taniej o podatek vat a wysylke jakos sobie juz zorganizuje, w V2 basik jest spoko ale glosnosc nie jest najlepsza jak je znacznie podkrece to czasami trzeszcza i do tego regulacja na kablu tez plata figle ale za to sa bardzo wygodne Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Stop. Ja o Somicach a Ty o Syberiach. Cytuj Link to post Share on other sites
Leminairre 515 Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Chodziło jak najbardziej o Siberia'ie. Tak jak mówiłem, przejście z Siberia'i V2 na MDH to będzie kosmos. Basu w Steelseries'ach jest zdecydowanie mniej, zapewne mniej niż w ISK HP-580, a te już potrafią coś zagrać basem. Cytuj Link to post Share on other sites
spidster135 29 Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Ja gram w zasadzie tylko w CS:GO, mam wspomniane tu wcześniej AKG K240 i moim zdaniem spisują się świetnie Cytuj Link to post Share on other sites
piotrekkk23 1 Napisano 22 Września 2017 Udostępnij Napisano 22 Września 2017 (edytowane) Dzisiaj przyszły do mnie MDH9000. Jak na razie podobają mi się . Basu jest w nich faktycznie bardzo dużo w porównaniu do ATH-T500, ale mi to odpowiada. Z ciekawości założyłem do nich pady od HM5 i weszły one bez żadnych problemów (możliwe przez to że są już sporo zużyte). Nie pozostaje więc nic innego, jak tylko zamówić pady do HM5 z aliexpress za 4 dolce na spróbowanie. Dzięki za pomoc w wyborze Edytowane 22 Września 2017 przez piotrekkk23 Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 22 Września 2017 Udostępnij Napisano 22 Września 2017 https://www.brainwavzaudio.com/products/headphone-memory-foam-earpads-sheep-skin-leather-angled?utm_source=Main+list&utm_campaign=a40371f0f5-EMAIL_CAMPAIGN_2017_02_24&utm_medium=email&utm_term=0_fced4b4e7a-a40371f0f5-29091989&mc_cid=a40371f0f5&mc_eid=b2ccfcd4c6 Akurat nasz promocja owcza skórka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts