NieZnamSieNaTym69 0 Napisano 15 Września 2017 Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Witam, w ostatnim czasie mam problemy z moim pc. Dodam na począku że moja wiedza na temat komputerów nie jest zbyt wysoka... A więc przechodząc o tematu: Ostatnio podczas gry w cs go komputer mi się wyłączył, po wielokrotnych próbach włączenia (za każdym razen blokował się i wyświetlał jakiś komunikat że nie można uruchomić komputera bo coś jest nie tak z użądzeniem wejścia/wyjścia). Zostawiłem go tak na jakiś czas i po około 3 dniach komputer przestał dawać sygnał do monitora. Wymieniłem płytę główną, pamięć ram. Sprawdziłem z grafiką z innego pc i również nie działał. Sprawdziłem z innym monitorem i też nic. Na koniec wymieniłem zasilacz i skutek ten sam... Chciał bym naprawić jak najniższym kosztem. Dodam jeszcze że komputer po uruchomieniu zapala wszystkie lamkpi itd Czekam na odpowiedzi Jeżeli to nie problem to napisz mi w sms-ie 577769661 Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 15 Września 2017 Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Przede wszystkim dobrze by było podać jaki masz sprzęt. Cytuj Link to post Share on other sites
NieZnamSieNaTym69 0 Napisano 16 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2017 Procesor intel core 2quad Q8400 Płyta Główna Gigabyte GA-8I945P-G-RH 4x kości ram od kingstona ddr2 Dysk segate barracuda Grafika nvidia msi 560 ti twin frozr A zasilacza modelu niestety nie znam (ale z innym też nie działał więc to raczej nie w tym tkwi problem Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 17 Września 2017 Udostępnij Napisano 17 Września 2017 (edytowane) Reset CMOS zworką lub wyjęciem baterii na kilka minut. Odpięcie wszystkiego co zbędne do testu - napędy, dyski, USB itp. oraz zabawa RAM - wyjąć kości, sprawdzać pojedyńcze moduły na pojedyńczych slotach. Edytowane 17 Września 2017 przez 40rozbojnik Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts