Mixtape 1765 Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Mówili, że dadzą go 2-3 tygodnie po premierze a gra wyszła 2 dni temu Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Po prostu wydawcy Crysisa kontynuują powszechną praktykę wypuszczania gier w wersji beta. Cytuj Link to post Share on other sites
Quarantino 79 Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 @Faflucy Mam to samo na multi - nie mogę połączyć się do sesji a jak już mi się uda to rozłącza (rekorodowe DC po 2 sekundach od odpalenia mapy) i przy kolejnej próbie sypie komunikatami typu "Twój klucz jest używany..." Odpuszczam sobie grę wieloosobową w C2 do czasu jakiegoś konkretnego patch'a. Hej. Jeżeli już się połączycie do gry multiplayer, to zróbcie następujące opcje: 1. Przejdź do "wybierz grę/serwer (jakoś tak) 2. Wybierz zakładkę "Filtruj" 3. Region ustaw na "EUROPA" oraz jaki typ gry ma być to na "STANDARDOWA" (ponieważ, to są gry rankingowe) i zaznacz na X puste serwery by ich nie pokazywało 4. Poczekaj aż wyszuka Ci serwerów 5. Nie wchodź na żaden serwer typu PING 109, 110 itp bo jest to oszustwo i nie działa jak pokazuje 6. Wchodź tylko do gier, na których ping jest napisany 1000. Wtedy gra działa normalnie, nie rozłącza, są mecze rankingowe gdzie zdobywamy doświadczenie, oraz ping mamy bardzo mały. Mój to przeważnie między 45 a 50. I powinniście grać sobie ze spokojem, tak jak ja, zanim zacząłem stosować te pod punkty które wypisałem . Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 http://www.purepc.pl/rozrywka/crysis_2_ ... ysis_2_ago Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Ru..ją Nas i tyle , bo czym ten silnik różni się od poprzedniego... czymś tam się różni, ale to tak dla porównania jak 106-stka przed i po lifcie Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 ja tak zawsze czułem, że konsole to zło. Cytuj Link to post Share on other sites
Faflucy 41 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Wiecie może, jaki port trzeba odblokować żeby nie mieć NAT ograniczony? Cytuj Link to post Share on other sites
Silent83PL 5 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Game Port Usage For all traffic between server and client 'game' port is used (default 64100 - net_lobby_gamespy_online_port). Ports SDK Service Hostname Type Local Remote Available hbmaster3 crysis2.available.gamespy.com UDP Any 27900 NN natserver1 natneg1.gamespy.com UDP game 27901 NN natserver2 natneg2.gamespy.com UDP game 27901 NN nat neg Game client UDP game game*(other game) QR2 hbmaster3 crysis2.master.gamespy.com UDP game 27900 QR2 Incoming queries Game client UDP game Any CDKey keymaster key.gamespy.com UDP game 29910 SAKE Profile settings/stats crysis2.sake.gamespy.com TCP Any Any (def:80) Chat Any IRC server peerchat.gamespy.com TCP Any 6667 GP gpmanager gpcm.gamespy.com TCP Any 29900 GP searchmanager gpsp.gamespy.com TCP Any 29901 SB gmaster3 crysis2.ms5.gamespy.com TCP Any 28910 SB Server queries game servers UDP Any game*(target server) RSS RSS Feed lb.crysis2.ea.com TCP 80 80 Default value for 'game' is 64100 (can be adjusted). For incoming UDP traffic, only port "game" ( default 64100) is required to be opened. W praktyce wystarczy 64100 Cytuj Link to post Share on other sites
Patriarch 0 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 DMz ON - na ruterze, powinno odblokować wszelkie porty... Lecz w moim przypadku, to się nie sprawdziło... Cytuj Link to post Share on other sites
Faflucy 41 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Zrobiłem tak jak radziliście i dalej mam napisane NAT ograniczony Cytuj Link to post Share on other sites
AcE.wmv 0 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam! Na mycrysis.com wszyscy mają taki problem i nikt nie wie jak sobie z tym poradzić. ja tez odblokowałem wszystkie porty ale to nic nie dało. istnieje jeden sposób którego nie testowałem ale wymaga mieszania komendami w configu. Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 opinia z komputronika "Gra super, grałem od godz. 00.01 - 25.03.2011r. przez 2 godz. Super grafika, optymalizacja, myślę, że każdy sobie pogra na swoim piecu, na takich czy innych detalach, grałem na FULL DETAL, gra szła gładko wręcz miękko jestem zachwycony, gra przebija wszystkie, nawet moją ukochaną grę BFBC2, zagrozić jej może tylko BATTLEFIELD 3. Będzie to ostra walka o grę roku, będą się ludziska wykłócać, ale czy to jest takie ważne? Myślę, że ważniejsze jest to, że będziemy mieli 2-ie super strzelanki oraz to, że przyszedł czas na gry z innej półki, słowem KONIEC DZIADOSTWA direct 9 i 10, zaczyna sie era d.11 Grałem w singla, ale to gra pod multi, ojjjj będzie się działo oj będzie )))), Jak już wspomniałem grałem na detal : HARDCORE, sprzęt 2xSSD OCZ Vertex 2E 120GB spięte w raid 0 (zero), i7 950 bloomfield, triple channel 3x2GB APOGEE 1600 GT, EVGA 580 GTX super ckocked, buda THERMALTAKE element S z czterema coolerami w tym dwa po 23cm + reszta na podobnym poziomie. KUPOWAĆ, GRAĆ i CHWALIĆ )):)" tak się podniecił w zachwytach a biedak nie ma pojęcia że to na direct 9 hahaha "2xSSD OCZ Vertex 2E 120GB spięte w raid 0 (zero)" jak musiał zaznaczyć to zero jakiś małolat ze śliną na paszczy:P Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam! Na mycrysis.com wszyscy mają taki problem i nikt nie wie jak sobie z tym poradzić. ja tez odblokowałem wszystkie porty ale to nic nie dało. istnieje jeden sposób którego nie testowałem ale wymaga mieszania komendami w configu. Ustaw na siebie DMZ w routerze. @lukyeti I tak najbardziej podoba mi sie: EVGA 580 GTX Supercocked Cytuj Link to post Share on other sites
Faflucy 41 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ustaw na siebie DMZ w routerze. Mam ustawione i dalej tak samo NAT ograniczony Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 To musiales cos zle ustawic Pokaz screen z menu routera, oraz z ipconfiga Cytuj Link to post Share on other sites
Flaqs 3 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Mam! Mam! Mam! Świeżutki Crysis 2 zawitał w moje progi Przy okazji wrzuciłem do koszyka część pierwszą z klasyki EA za jedyne 29.90 Oby ten multi szedł bez problemów, bo z tego co piszecie wychodzi na to, że średnio może być Jednak demo działało u mnie bez zarzutu. Niebawem się przekonam ja kto z tym będzie... Pozdrówki! Cytuj Link to post Share on other sites
Faflucy 41 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Tak mam wszystko poustawiane http://i1226.photobucket.com/albums/ee4 ... ucy/ip.jpg http://i1226.photobucket.com/albums/ee4 ... y/Port.jpg http://i1226.photobucket.com/albums/ee4 ... cy/dmz.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Drugi raz kampanię przechodzę... Ta gra się nie nudzi... i nie mogę przez to wykupić abonamentu WoW bo będzie się marnować Cytuj Link to post Share on other sites
Flaqs 3 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Jest jedna rzecz, którą twórcy muszą definitywnie poprawić!!! Włączcie tryb stealth i rozejrzyjcie się dookoła siebie. Ja się pytam co w tym trybie robi cień?! Przecież powinno się być niewidzialnym, czyż nie?! Ta gra to cudo po za tym!!! Cytuj Link to post Share on other sites
Miron 1 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Choć w Crysis'a 2 jeszcze nie grałem to w trybie "niewidzialności" jak najbardziej powinien być widoczny cień. To nanokombinezon upodabnia się do otoczenia ale Ty wciąż tam fizycznie jesteś i Twoja sylwetka blokuje promienie słonecznie. Także cień jest jak najbardziej na miejscu Cytuj Link to post Share on other sites
Dragoslaw25 113 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 http://www.purepc.pl/rozrywka/crysis_2_ ... szcze_dzis Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 http://forums.gametrailers.com/thread/proof--crysis-2-textures-1-2-s/1193802 Taaa... A ten patch DX11, jeśli będzie miał tekstury "HD" to z 3GB będzie ważył... Cytuj Link to post Share on other sites
Dragoslaw25 113 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 @JoHnNy08PL osz kurde, to mnie rozwaliłeś tym linkiem hehe, ale ten Crytek odwalił maniane... żal! Cytuj Link to post Share on other sites
Flaqs 3 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Jest jedna rzecz, którą twórcy muszą definitywnie poprawić!!! Włączcie tryb stealth i rozejrzyjcie się dookoła siebie. Ja się pytam co w tym trybie robi cień?! Przecież powinno się być niewidzialnym, czyż nie?! Ta gra to cudo po za tym!!! Właśnie jak dla mnie to niekoniecznie. Cały trik polega na tym, żeby być niewidzialnym. Dziś już udało się naukowcom stworzyć materiał, który tak ugina, bodajże mikrofale lub światło o danej długości fali, że ono się tak jakby po nim ześlizguje. Nie widać wtedy przedmiotu i skoro nie blokuje on promieniowania to nie posiada również cienia. Według mnie w ten sposób powinien działać ten nano-kombinezon Chyba wyslę maila do crytek'a Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13224 Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Jakie macie ustawienia dla Crysis 2 Advanced Video Options Version 1.6 ? np. field of vision, toggle zoom/crouch, movment fov itp. A najlepiej to zdjęcia wklejcie. Gdzie znaleźć opis tych funkcji i wartości domyślnych? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts