neverwinter210 2 Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Witajcie. Pomimo iż premiera gry Crysis 2 będzie najprawdopodobniej jesienią tego roku to w sieci jest już kilkuminutowy filmik obrazujący jak prawdopodobnie będzie wyglądała gra. Jest to sequel Crysisa http://gry.onet.pl/2181472,,Zobacz_Crys ... omosc.html. Akcja gry będzie się toczyła w zniszczonym Nowym Jorku, fabuła gry nie zostanie znacznie zmieniona nadal będziemy musieli walczyć z najeźdźcami z kosmosu. Filmik ma być zaprezentowany na nadchodzących targach E3. Jest to pierwsza gra korzystająca z CryENGINE 3. Cytuj Link to post Share on other sites
milkman 0 Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 kozacko, wreszcie sobie zarobią trochę za serię Crysis, dzięki wydaniu na xboxa i ps3. Oby tylko wersja PC nie była portem z konsoli Cytuj Link to post Share on other sites
Di0XiDe 0 Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Premiera jest już bliżej niż sądzicie - jeśli nie będzie obsuwy to 24/09/2010 powinien się pokazać. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Po obejrzeniu mam następujące przemyślenia: drewniane sterowanie, mało tam faktycznego, niepociętego gameplay'u, a grafika (którą Crysis stoi) nie zrywa kasku z głowy. Cytuj Link to post Share on other sites
Di0XiDe 0 Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Po obejrzeniu mam następujące przemyślenia: drewniane sterowanie, mało tam faktycznego, niepociętego gameplay'u, a grafika (którą Crysis stoi) nie zrywa kasku z głowy.Drewniane sterowanie, bo filmik jest z wersji konsolowej i widać jak się koleś kaleczy tam na padzie. A do grafiki osobiście nic nie mam - taka jak jest może zostać. CryEngine 3 ma być rewolucyjny w innym względzie. Z tego co czytałem kiedyś, engine ma dawać możliwość wejścia do dowolnego budynku. Koniec z sztucznymi pudełkami zamiast bloków - każde drzwi można otworzyć, każde okno zbić, itd. Ciekaw jestem tylko czy faktycznie to zaimplementują w grze? Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Co to za noob grał?!? 2:51 wyłącza się stealtha, strzela się, włącza się, ale tak debile nie umieją tak sprawnie obsługiwać kontrolera, więc damy głupie AI które przez 4 sekundy od wyłączenia stealtha nas nie zobaczy Rzucanie granatów... n/c Chcą zrobić połączenie killzone 2 z gears of war... Dla mnie po tym gameplayu porażka roku... o.O Zawiodłem się na tym A i CE2 spokojnie by to uciągnął - chwyt marketingowy - dodamy DX11, zniszczenia i ludzie to kupią bo na pudełku będzie - NAJNOWSZY CRYENGINE 3, NASTĘPCA NAJŁADNIEJSZEGO SILNIKA GRAFICZNEGO EVER!!1 casuale do boju!! Cytuj Link to post Share on other sites
Di0XiDe 0 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 @JoHnNy08PL - spodziewałem się więcej entuzjazmu po Tobie. Chociaż tak z drugiej strony patrząc masz trochę racji. Porażką roku przede wszystkim jest to, że tego typu gry robią pod debilne konsole. Upraszczają sterowanie, bo na padzie nie ma tyle guziczków, upraszczają grafikę bo konsola ma ograniczone możliwości a gra musi płynnie chodzić itp. Jestem zdania, ze FPS'y powinny być w pierwszej kolejności robione na PC a potem ewentualnie przenoszone na konsole (o ile uciągną), bo tracą na tym i gry i gracze. A poza tym granie w FPP na padzie to jakieś nieporozumienie. Cytuj Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 engine ma dawać możliwość wejścia do dowolnego budynku. Koniec z sztucznymi pudełkami zamiast bloków - każde drzwi można otworzyć, każde okno zbić, itd. Ciekaw jestem tylko czy faktycznie to zaimplementują w grze? wierzysz w cuda ??? mi się wydaje nie możliwe żeby konsola udźwignęła takie bajery PC jest w stanie ) Cytuj Link to post Share on other sites
djrafik 0 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 far cry w swoim czasie był większą rewolucją niż oba crysisy razem wzięte Cytuj Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 far cry w swoim czasie był większą rewolucją niż oba crysisy razem wzięteprawda ale zapomniałeś dodać half life 2 na silniku source Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Jak kolesie konsolowi zobaczą Crysisa 2 na dx11 i tesselacji to im gały wypadną .Ale najpierw trzeba zobaczyć wymagania.Bo jak na moim 5850 crysis 2 będzie się ciął to ja się będe ciąć Cytuj Link to post Share on other sites
Di0XiDe 0 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 W jakiejś wypowiedzi szef CryTek'a twierdził, że Crysis 2 ma mieć wymagania zbliżone (a wręcz niższe) do jedynki. Ale to było dobre pół roku temu, jak nie lepiej. Z jednej strony trochę średnio to widzę. Chociaż z drugiej - patrząc na ten filmik... Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Miasto nie obciąża tak GPU.Za to dżungla gdzie są skomplikowane obliczenia to GPU nieźle musi się napracować żeby to ogarnąć.Nic dziwnego że do teraz nie ma karty która by pociągła crysisa w fullHD w 60fps.Konsolowy kod musieli odpowiednio ,,obciąć'' żeby mogły przynajmniej w tych 30fps funkcjonować Cytuj Link to post Share on other sites
sas11 0 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Widocznie warto czekać tylko na Mafię II. Cytuj Link to post Share on other sites
Di0XiDe 0 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Jeśli faktycznie zaimplementują miasto w takiej formie jak pisałem wcześniej (totalna dowolność poruszania się), to powiem Ci że będzie ono miało spore wymagania. Dżungla spoko - mocno obciąża GPU. Ale kiedyś oglądałem jakieś CryEngine 3 Tech Demo i moje wrażenie było takie, że dżungla to pikuś. Zresztą zobacz sam: Co prawda to jest późniejsze demo (ja widziałem jeszcze inne ale nie mogę go nigdzie znaleźć), ale mniej więcej zobaczysz poziom detali. P.S. Zwróć uwagę, że wszystko prezentują w wejsjach konsolowych (pogięło ich? ). Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Niech pokażą wersję PC to pogadamy... Cytuj Link to post Share on other sites
Di0XiDe 0 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Niech pokażą wersję PC to pogadamy... Liczę na to Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Póki co trzeba się zadowolić filmikami ze śmiesznych konsol... Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 ostatni gameplay wygląda dość dobrze ale nie powalająco. już półtora roczny killzone 2 wygląda nieco lepiej a przy takim killzone 3 to crysis 2 wygląda jak gra z zeszłej generacji Z tego co czytałem kiedyś, engine ma dawać możliwość wejścia do dowolnego budynku. Koniec z sztucznymi pudełkami zamiast bloków - każde drzwi można otworzyć, każde okno zbić, itd. Ciekaw jestem tylko czy faktycznie to zaimplementują w grze?zapomnij Jak kolesie konsolowi zobaczą Crysisa 2 na dx11 i tesselacji to im gały wypadną .mi już gały wypadły jak zobaczyłem killzone 3 a crysis 2 to może osiągnie poziom kz2 Cytuj Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Pixeloza CE2 dobija nawet w jedynce nie było tak poszarpanych krawędzi te wszystkie budynki i miasta wyglądały by o erę lepiej na CE1 Cytuj Link to post Share on other sites
PALEC 1 Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 gameplay z e3 polecam! Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 real time global illumianation http://www.graphics.cornell.edu/~jarosl ... slides.pdf Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Crysis 2 TV Episode 2 http://www.mycrysis.com/gallery/trailer ... _episode_2 Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 1:21... fail, w normalnym Crysisie włączasz tryb siły i uderzasz jak chcesz, a nie skrypt... 3:22 again, tak trudno wyłączyć maskowanie szybko na konsoli? A tak to traci całą energię skafandra 6:15 taa te konsole... Cytuj Link to post Share on other sites
Khaine 0 Napisano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Ta gra wcale nie wygląda tak bardzo ładnie Epicka będzie jak nic, ale szczerze powiedziawszy nie stanęły mi sutki przy oglądaniu gameplayu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts