tomasz1987 82 Napisano 6 Października 2017 Udostępnij Napisano 6 Października 2017 (edytowane) To neon czy zielony ? Edytowane 6 Października 2017 przez tomasz1987 Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 6 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2017 To neon czy zielony ? Chyba przesadzili z podciągnięciem zdjęcia. http://www.angela.pl/galerie/l/liquid-cool-cfx-pre-mix_44816.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
tomasz1987 82 Napisano 6 Października 2017 Udostępnij Napisano 6 Października 2017 (edytowane) To powinno się na reklamacje nadawać Edytowane 6 Października 2017 przez tomasz1987 Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 9 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Napisałem do Andżeli. Otrzymałem w odpowiedzi, żę zdjęcie było robione w słońcu itd... stąd rozbieżności w kolorze... Zdjęcie płynu prezentowanego na stronie. Potrzebuję coś bardziej jaskrawego i zostają do wyboru tylko: http://www.angela.pl/p8295,mayhems-pastel-uv-green-1000ml.html lub http://www.angela.pl/p12605,xspc-ec6-coolant-uv-green-1000ml.html lub http://www.angela.pl/p6522,mayhems-pre-mix-x1-uv-green-1000ml.html Chyba ten X1 nie będzie głupi. Sam nie wiem. Cytuj Link to post Share on other sites
zulugula11 203 Napisano 9 Października 2017 Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Sklepy sprzedające takie płyny (kolor) powinny umieszczać nr.ral odzwierciedlający kolor istniejący płynu .Dałoby to ogólny podgląd stanu faktycznego jego barwy. Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 11 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Obecny układ długo nie podziała. Szkoda bo te dwa odcinki z 4 gięciami dały mi masę satysfakcji. Kolejne 6kg przybędzie ale 360 i 240 na 90% wylecą i dual loop wraca na pierwszy plan. Trzeba to dobrze rozplanować co leci na 1 a co na 2 loop. Propozycje bardzo mile widziane. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
PaulG 123 Napisano 11 Października 2017 Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Z takimi chłodnicami nigdy bym golfa nie zagotował. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 29 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2017 (edytowane) Z chłodnicami jeszcze nic nie zrobiłem bo trochę szkoda mi obecnego układu. Dotarł do mnie za to EL WIRE, biały zimny 5mb. Byłem bardzo ciekaw jak to działa na żywo. Efekt jest bardzo dobry. Światła jako takiego nie daje dużo ale możliwości ustawienia i podkreślenia danego elementu/miejsca są nieskończone. Największym problem jest przetwornica. Piszczy jak Radeon 4870 w stresie. Przynajmniej moje wyczulone ucho tak to odbiera. Posłuchajcie sami. Przy kompletnej ciszy zestawu, takie "coś" nie przejdzie. Silikon i będzie trzeba "utopić" przetwornicę. Edytowane 29 Października 2017 przez silence Cytuj Link to post Share on other sites
tomasz1987 82 Napisano 1 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 (edytowane) Co do złączek na imbus To inny model / tańszy Oczywiście "stare" dalej są w sprzedaży Edytowane 1 Listopada 2017 przez tomasz1987 Cytuj Link to post Share on other sites
Reyqer 66 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Oploty robisz od zera, czy przerabiasz fabryczne? Ciekawy jestem jak wygląda koszt w porównaniu do gotowców. Cytuj Link to post Share on other sites
tomasz1987 82 Napisano 3 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 (edytowane) Mam nadzieję że pisząc oploty miałeś na myśli kable Gotowce z X razy tańsze, jak policzysz helukabel Paracord i piny -+ narzędzia Edytowane 3 Listopada 2017 przez tomasz1987 Cytuj Link to post Share on other sites
Reyqer 66 Napisano 4 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Stawiam flaszkę dla człowieka, który zrobi ręcznie choćby metr dobrego oplotu. Tylko Bittech, czy są jakieś inne opcje na custom'ową długość? Cytuj Link to post Share on other sites
tomasz1987 82 Napisano 4 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Ja robię Cytuj Link to post Share on other sites
Reyqer 66 Napisano 4 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Piszesz w sprawie pierwszego, czy drugiego, bo nie wiem, czy pakować? Cytuj Link to post Share on other sites
tomasz1987 82 Napisano 4 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Dobree Niestety oplotów nie robię za to przedłużki jak widać niezłe Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 5 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2017 (edytowane) @Reyqer Przeczytaj pierwszy post z poprzedniej strony a odpowiesz sobie na swoje pytania. @tomasz1987 O jakie ładne zielone 24pin...może by tak...? -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Rozebrałem układ, zamontowałem chłodnice i powstało masę pytań. Plan dual loopa wchodzi w życie i będzie z tym zabiegów co niemiara. Myślałem, że zostanie mi sporo poprzednich odcinków rurek a zostaną tylko ... dwa. Prowadzenie nowych rurek będzie bardzo ciężkie jak i ilość gięć będzie wyzwaniem. Niektóre odcinki mogą mieć nawet ~80cm. Czy uda się je wygiąć? Zobaczymy. Finalny plan jest taki, żeby chłodnice działały pasywnie. Zacząłem kombinować jak podzielić konkretne bloki na chłodnice. i wyszło. loop 1, biały - rez koolance z d5 -> cpu 0 -> mosfet -> blok ram -> cpu 1 -> 560tka top -> rez koolance z d5. loop 2, zielony - d5 plexi -> 560tka piwnica -> 1080 -> fc mobo -> blok ram -> rez bitspower->d5. Co o tym sądzicie? Układy bardzo na brudno. Poniżej czyste zdjęcie jakby ktoś miał pomysł na inny układ - proszę śmiało. Edytowane 5 Listopada 2017 przez silence Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 13 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Po miesiącu przerwy kolejny update. Zacząłem kombinować nad prowadzeniem rurek a zwłaszcza tych długich odcinków. i ... podejrzałem u kolegi (Zawisz dzięki za instrukcje) złączki pass-through a co za tym idzie narodził się kolejny pomysł. Wywaliłem blachę między obiema częściami obudowy i zastąpiłem ją blachą aluminiową o grubości 3mm. Za tym oczywiście musiały pójść kolejne zakupy na Ali. Ależ mnie korci wypolerować tą blachę. Prowadzenie rurek będzie teraz zgoła inne. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Czekając na paczkę z Ali zabrałem się za resztę rurek. Resztę, którą mogę zrobić. Trochę się napociłem z odcinkiem gpu->mobo ponieważ nie chciałem używać kolanka. Niestety albo mi zabrakło skila albo nie wiem. Wyszło jak poniżej. PaintProUberX A i blacha al'u dostała otwór na kable jak i otwory do skręcenia z obiema częściami obudowy. Edytowane 21 Grudnia 2017 przez silence 1 Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Paczki z Chin jak nie ma tak nie ma. Zabrałem się za inne sprawy. Kupiłem 8 wentylatorów Corsair, podstawowe. 4 led i 4 normalne dla chłodnicy w piwnicy. Kolejno zabrałem się za adapter do ich zasilenia z jednego wyjścia. Wyszło całkiem całkiem z tego co znalazłem w odmętach szuflad i pudełek. Kilka fotek. Wentylatory startują na 45% mocy co mnie bardzo cieszy. ~600rpm generuje ledwo minimalny szum. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
AdameekWola 39 Napisano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Ładna Ci się ta maszynka robi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Eh zazdroszczę zaparcia w realizacji, ja od 2 miesięcy nie mogę zebrać się żeby dopiąć projekt w tj 1 Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 22 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 W końcu update! Paczka z Chin raczyła dotrzeć po 41 dniach...litości. 8 złączek na rurki, 2 nowe obrotki, 4 flip-porty, 4 korki plexi, 1 kranik, 1 adapter męsko-męski 1 czujnik temperatury płynu dla drugiego obiegu. Obrotki prezentują się świetnie. Z braku laku, czekając na paczkę zacząłem kombinować co by tu jeszcze i...niestety wymyśliłem. Stąd ten flip port Bitsa (dokładnie dwa) oraz musiałem domówić kolejne 4 złączki na rurki ale już z Polski. Mały teaser. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Jedna paczka z Chin leżała od 7 grudnia na sortowni i dotarła dziś, więc nie jesteś sam Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 25 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Góra niemal gotowa.W sobotę wiercę otwory pod flip porty i nie wiem jak zrobię otwór 18mm. Jarzmo wiertarki mam do 16mm.Otwory otworami ale minąć się rurkami w piwnicy będzie sztuka! 4 Cytuj Link to post Share on other sites
bimbrownik03 97 Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Polecam wywiercić mniejszy otwór i poszerzyć wiertłem stożkowym. Można też spróbować otwornicą. Edytowane 25 Stycznia 2018 przez bimbrownik03 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts