Skocz do zawartości

Huawei P9 Android Nougat 7

Recommended Posts

Witam. Otóż mam Huawei P9 lite w wersji z androidem 6.0 i emui 4.1 i tutaj zagwozdka czy opłaca się aktualizować do 7.0? i EMUI 5.0? wplywa to jakos na dzialnia smartfona? na gorsza bądź lepsze? mógłby mi ktoś powiedzieć najlepiej ktoś kto ma 7.0 na p9

Poczytaj na tym forum.

Sam jestem ciekaw jak to będzie z Nougat'em. Aktualizację Emui już mam dostępną, ale na razie się wstrzymuję.

Telefon chodzi mi bez zarzutu, więc poczekam na więcej info odnośnie działania po aktualizacji.

Nie mam porównania do 6.0 i 4.1 (ostatnio miałem 2.3.5), ale fabrycznie 7.0 i 5.1 (P10 Lite) krótko powiem telefon zapier..., dodatkowo ostatnio wpadła jakaś mała aktualizacja (300MB) i moje subiektywne odczucie stwierdza, że jest jeszcze szybszy.

Właśnie zrobiłem aktualizację do „siódemki" i nowego Emui.

Pierwsze wrażenia:

- zmieniła się grafika wielu elementów interface'u, co nie do końca mi się podoba (poprzednie były delikatniejsze, subtelniejsze)

- odebrane sms'y, ich układ nie bardzo przemawia do mnie. Poprzednio lepiej to wyglądało.

- więcej pamięci wolnej pozostaje (przy zamkniętych apkach), poprzednio wahało się u mnie od ok.600-700MB a obecnie ok.1GB.

Zobaczę jeszcze jak będzie wyglądała sytuacja z baterią. Na andku 6.0 było wg mnie znakomicie.

update: przez noc (8 godzin) bateria spadła o jakieś 4-5%. Czyli raczej w normie.

Edytowane przez worm
  • Popieram 1

Nie mam porównania do 6.0 i 4.1 (ostatnio miałem 2.3.5), ale fabrycznie 7.0 i 5.1 (P10 Lite) krótko powiem telefon zapier..., dodatkowo ostatnio wpadła jakaś mała aktualizacja (300MB) i moje subiektywne odczucie stwierdza, że jest jeszcze szybszy.

Mógłbyś opowiedzieć coś o tym telefonie tutaj albo na priv? Zamierzam się co do zakupu i chce wiedziec jak najwiecej :) 

Porównanie wyników w AnTuTu Benchmark, przed i po aktualizacji:

http://i.imgur.com/RWedWN0.jpg

opowiedzieć coś o tym telefonie

Pytaj, nie wiem co Cię konkretnie interesuje.

• Popieram 1

Interesuje mnie jak taki P10 LITE działa, czy sa problemy, czy sie przycina/dostaje zadyszki, jak aparat. Nie jestem graczem telefonowym ani nic z tych rzeczy zwykły użytkownik tzn. social apki+pare gierek do zabicia czasu. Jak bateria ogółem jak smartphone się sprawuje i czy kupiłbyś jeszcze raz?