Santeri 10 Napisano 4 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Wiem że to znany problem ale próbuje to rozgryźć i żadne znalezione rozwiązania nie działają: Nowy laptop na Kaby Lake, oryginalnie wgrany win10. Wymieniłem ssd (m2-sataIII) i próbuje zainstalować windows 8.1 pro z pendrive Otrzymuję komunikat o braku sterownika (instalator nie widzi ani hdd ani ssd, sprawdzalem shift+f10 i diskpart widzi tylko pendrive). Config biosu: CSM: disabled, Secure boot: disabled, SATA mode: AHCI HDD I SSD sformatowane jako GPT - Instalator win10 widzi wszystkie dyski - Próbowałem wskazywać sterowniki RST, bez efektu, - Próbowałem wskazywać sterowniki usb 3.0 również bez efektu, - Próbowałem instalować z portu usb 2.0 i 3.0 bez efektu - Próbowałem podmiany boot.wim z win10, instalator dalej woła sterownik ale w diskpart dyski się pojawiły. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 4 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Jakie mobo? Cytuj Link to post Share on other sites
Santeri 10 Napisano 4 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Jakie mobo? To laptop asus zx553vd, skąd wziąć model mobo ? Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 4 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 https://rog.asus.com/forum/showthread.php?76993-Guide-How-to-install-windows-8-8-1-10-The-proper-way-(UEFI-based-installation) Cytuj Link to post Share on other sites
Santeri 10 Napisano 5 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Myślisz że nie dałem rady sobie tego wygooglować ? problem jest bardziej skomplikowany, M$ blokuje możliwość instalacji win 8.1 i 7 na kabylake, ale musi być na to jakieś obejście Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 5 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 (edytowane) http://forum.pclab.pl/topic/1197135-Instalacja-Windows-7-Kaby-Lake/ - czy byłeś tu i czy korzystałeś z linka w ostatnim poście...? Edytowane 5 Lipca 2017 przez jarrino 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts