levusek1992 133 Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Ma ktoś pożyczyć/sprzedać pierwszą część na PS3? Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 Cytuj Link to post Share on other sites
adi777 669 Napisano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 Trzeba będzie zagrać. Coś czuję, że będzie podobnie, jak w przypadku pierwszej części, czyli okolice 8.5/10, ale w żadnym wypadku arcydzieło, czy gra wybitna. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 Radzę uważać na te wszystkie ''dziesiątki'' . Recenzanci mogą opisywać tylko 1 część fabuły, a z tego co niektórzy pisali na Twitterze to druga część w 100% pokrywa się z przeciekami, więc może być zamiast najlepszej gry dekady - jeden z największych FAIL'i dekady. Grę kupiłem w pre-orderze bo TloU 1 było doskonałe, ale mam po prostu obawy. Jedna z jedynych rzetelnych recenzji TloU II https://www.youtube.com/watch?v=GB20A8CitRU Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Ja swojego preordera anulowałem. Kupię kiedyś używkę. Zaczyna się Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2746 Napisano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Akurat tym ocenom na mecie nie ma co wierzyć bo to głównie trole hejtuja każda grę. Nie mniej jednak jest dużo przecieków ze gra jest tylko dobra takie 8/10 . A te 10/10 od pismaków to też można w między bajki że smokami włożyć .... Ja tez swoje zamówienie anulowałem już 3 tyg temu.... Ale jak mnie bardzo przyciśnie to i tak zagram u kumpla Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Przeczytałem kilka negatywnych opinii które były bardziej rozwinięte i uargumentowane i zasadniczo wydaje mi się, że mogą być szczere. Wiadomo, że nie można się sugerować wszystkimi, ale można pewne rozeznanie mieć po tym. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Coś poszło nie tak... Mam za sobą pierwsze godziny i powiem szczerze, że jak ktoś oczekuje tego samego poziomu co TloU 1 to może się srogo rozczarować. Typowy motyw zemsty. Oklepany do bólu. Co do reszty to klasa światowa. Grafika,animacje i narracja to wręcz cudo. Aż nie chce się wierzyć, że ta gra hula na 7 letnim sprzęcie o mocy dzisiejszych flagowców od Apple etc. No ale ta fabuła.. Nie wiem jak będzie dalej, ale czuję w kościach, że będzie rozczarowanie.. Ciężki przypadek szczerze mówiąc. Na pewno niektórym osobom spodoba się taki styl prowadzenia fabuły i ogólny zarys, ale fani jedynki będą mocno rozczarowani. Edytowane 19 Czerwca 2020 przez Mixtape Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Jestem pozytywnie zaskoczony. Jak gra się nie spodoba to dostajesz nie jedną a dwie podkładki pod napoje czy kawę. Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2746 Napisano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Na reddicie nie ma chyba ani jednej przychylnej opinii . Ludzie jadą po grze okrutnie we wszystkich mediach za fabułę ,"poprawnosć" polityczno społeczną ... . Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Ta gra jest przezajebista. Nie wiem o co ludziom chodzi - fabuła jest jak jest... Nie podoba mi się los jaki zaplanowali dla jednego z głównych bohaterów i LGBT (If you know what i mean). jAle i tak daje radę. Technicznie po kilku godzinach mogę powiedzieć że to gra majstersztyk. Ps4 pro wyje jak helikopter ale przynajmniej daje rade trzymać te 30 fps. Odważyłbym się na stwierdzenie że chodzi lepiej niż TLOS Remastered w opcji 2160p. Grafika bajeczna - z tak słąbego sprzętu wydusić taką oprawę ? Chylę czapkę przed Naught Dog. Dobrze wydane ćwierć koła złotych. Warto mieć dla takich tytułów konsolę nawet jak się jest typowym PCMR. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 (edytowane) Ps4 pro wyje jak helikopter ale przynajmniej daje rade trzymać te 30 fps. Zwykła 4 też wbija w tryb helikoptera. Nawet po wymianie pasty. Właśnie dotarłem do Seattle (ok 3g gry) i nie widziałem ekranu ładowania poza początkiem. z tak słąbego sprzętu wydusić taką oprawę ? To nie PS4 jest słabe. Tylko większa część mocy PC idzie podczas grania na kopanie kryptowalut. Dlatego wymagane jest połączenie z netem, gry bez DRM potrafią działać 20-30% szybciej. A gry działają nieadekwatnie. Skoro taki przykładowo ONE X wyciąga natywne 4K na wysokich w RDR2. daje rade trzymać te 30 fps. Zauważ jakie to 30 FPS jest tutaj płynne. Perfekcyjny frametime robi swoje. Niejedna gra na pc powyżej tej liczby działa dużo gorzej. Edytowane 20 Czerwca 2020 przez MiK Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Nagroda należy się programistom, ludziom od scenariusza niezbyt - w mojej ocenie. Cytuj Link to post Share on other sites
zoltan2 253 Napisano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Dla mnie lepiej że wam tak nie pasuje, Niech cena zejdzie w dół, W ciemno założę, że gra rewelka, może nie każdy dorósł do dobrego klimatu Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Mi się mega podoba. Jak w południe zasiadlem nie mogę się odkleic Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Ja już skończyłem i mam mocno mieszanie uczucia. Dla mnie maksymalnie 6/10 ze względu na całościowo technologiczne aspekty, artystyczne i muzyczne. Fabuła i sposób jej prowadzenia to największe minusy tej gry w mojej ocenie. Zmarnowany potencjał. Koleś podsumowuje wszystko co jest nie tak z tą fabuła - w pełni się podpisuje. Spojlery, więc uwaga. Cytuj Link to post Share on other sites
adi777 669 Napisano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 (edytowane) Dla mnie maksymalnie 6/10 ze względu na całościowo technologiczne aspekty, artystyczne i muzyczne. Jak to? Podobno pod tym względem gra jest genialna, przynajmniej zdaniem fanatyków Sony Edytowane 23 Czerwca 2020 przez adi777 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 Ja tam jestem zachwycony grą, podobnie zresztą jak to miało miejsce w przypadku jedynki. Pykam sobie na najwyższym poziomie trudności i ogólnie skradanie, zabijanie z ukrycia, liczenie się z każdym nabojem daje sporo frajdy Fabuła i sposób jej prowadzenia są inne niż w jedynce tego się nie da ukryć ale nie jest ona aż tak słaba jak piszą niektórzy w internecie. Póki co jestem zadowolony, zobaczymy jak będzie dalej. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 Jak to? Podobno pod tym względem gra jest genialna, przynajmniej zdaniem fanatyków Sony No tak to, 6/10 bo gdyby nie te aspekty dałbym 1/10. Jak dla mnie fabuła jest słaba, patrząc na jedynkę tutaj dostajemy generyczny revenge plot/revenge is bad crap na dodatek beznadziejnie w mojej ocenie prowadzony. A wystarczyło by kilka segmentów gry pomieszać kolejnością i było by to w odbiorze o wiele lepsze. Ja jestem zachwycony, ale tylko i wyłącznie telechnologicznymi aspektami tej gry - bo są na najwyższym poziomie Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 24 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2020 Tak sobie gram w tą grę do momentu tej scenki, przy której uświadomiłem sobie, że mam tą książkę. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 24 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2020 (edytowane) Jak pierwszy raz zobaczyłem te bicki to sobie pomyślałem, że Ci sami graficy i projektanci robili takie gry jak pierwsza część TloU i wszystkie Unchartedy.. ehhh Edytowane 24 Czerwca 2020 przez Mixtape Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 24 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2020 No niekoniecznie, tu i tam piszą, że około 70% starego staffu który pracował przy tych grach już nie pracuje. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 2 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Recka Angry Joe. Wszystko w temacie w sumie. Uwaga, są spoilery. https://www.youtube.com/watch?v=_-sTlYUeT8o Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 2 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Napisz, że są w niej spoilery. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 2 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Myślałem, że to oczywiste. Joe mówi też o tym na samym początku. Ale niech bedzie, ktoś nie zmarnuje kilku minut życia. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts