Kiziea 4 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Wpadłem ostatnio na pomysł pomalowania kloca na biało, bawił się ktoś w takie rozwiązanie? Zastanawiałem się również na zrobieniem pokrywy z pleksi na przód. Co byście polecili do upiększenia tego klocka? Są to małe przymiarki do modyfikacji, którą zaprezentuje niedługo. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Malowanie to chory pomysł. Farba to świetny izolator. Albo cover albo anodowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Miron 1 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Pomysłu niestety nie mam, ale mam pytanie. Jesteś pewien, że jego pomalowanie nie utrudni odprowadzania ciepła? Czym chcesz to robić? Cytuj Link to post Share on other sites
hecto 10 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 mija się z celem takie malowanie farbą. temp drastycznie wzrosną. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Odpuść sobie malowanie . Temperatury tak Ci wskoczą, że Ci proca rozwali . Lepiej zostań przy normalnym wyglądzie albo kup taki cooler jaki ma np. Torture Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Proca nie rozwali ale czy to ma sens ,on sam w sobie wyglada dobrze;-) Cytuj Link to post Share on other sites
master25051992 7 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Tylko plexi / anodowanie Cytuj Link to post Share on other sites
Magellan 13 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Ale ty chcesz pomalować wszystkie żeberka czy tylko te pierwsze z góry? Jeśli te wszystkie to nie ma sensu ale jeśli tylko pierwsze z góry to będzie ładnie wyglądało Jakiś wzorek walnąć np. ognie lub coś Gdzieś już kiedyś widziałem jak ktoś pomalował górne żeberko na czarno-płomienno Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Nie chcę malować całego coolera, tylko sam przód i temperatury mi tam zwisają, te 10 stopni to pikuś. Bardziej zastanawiałem się na coverem z pleksi, bo denerwuje mnie to srebrne świecidełko . Magellan, o dobrze mówisz, o to mi chodziło. Od początku piszę o samym przodzie i niczym więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Odpuść sobie malowanie . Temperatury tak Ci wskoczą, że Ci proca rozwali . Lepiej zostań przy normalnym wyglądzie albo kup taki cooler jaki ma np. Torture Jak Mu zależy to niech moduje. Tylko farbka jaką znam na takie rzeczy to srebrzanka lub emalia kaloryferowa Poważnie, można się rozeznać w temacie w końcu producenci nie stosują żadnych kosmicznych technologii. Cytuj Link to post Share on other sites
master25051992 7 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Magellan pewnie to widziałeś : http://www.theburnerishot.com/photo/Scythe-Ninja-III-1.jpg http://chlodzenie.net/wp-content/uploads/2010/05/Scythe-Ninja-3_2.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Fajnie by wyglądało gdybyś pomalował na czarno nawet samą górę http://img135.imageshack.us/img135/9909/mugen3u.png (obrazek to tylko przeróbka w PS) Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Właśnie o to mi chodzi, może jakaś folię znajdę lub coś innego. Właście w takim kierunku chcę kombinować . Cytuj Link to post Share on other sites
novee 7 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Folia do przyciemniania szyb może? Chociaż nie wiem czy nie zatrzyma ciepła. Cytuj Link to post Share on other sites
master25051992 7 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 oj martwicie się o temp ile ta jedna blaszka odprowadzi ciepła w dodatku ostatnia... Folia jest termo kurczliwa więc odpada, Maluj Cytuj Link to post Share on other sites
Akker 13 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Mazaki kolorowe w dłoń! Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Kupiłem białą pleksie i wytnę ją na wzór blaszek Mugena i przykleję delikatnie klejem. Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Kupiłem białą pleksie i wytnę ją na wzór blaszek Mugena i przykleję delikatnie klejem.Tylko użyj jakiegoś elastycznego kleju, bo metal inaczej się rozszerza niż plastik. W sumie to nie masz za specjalnie ładnej budy w środku, nie dziękuj - mógłbyś też ją i zasiłkę prysnąć na biało, czy co Ci tam za kolorek podchodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Po co malować, coś co będzie zmieniane? Na Fractala XL. Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfisko 24 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Fajnie by wyglądało gdybyś pomalował na czarno nawet samą górę http://img135.imageshack.us/img135/9909/mugen3u.png (obrazek to tylko przeróbka w PS) W GIMPie nie w PSie. Nie obrażaj mnie. Taki projekt jak wyżej duniek z PCLaba chciał mi wykonać za 20zł + 6zł na przesyłkę. Zrobione na gotowca razem z dziurami na HP. Wycina za pomocą plotera więc dokładność jest dużo większa. Nie wiem więc czy dobrze zrobiłeś zamawiając plexi która pewnie wyjdzie Cię niewiele mniej. A cover przyklej na dwustronną taśmę. Łatwiej się będzie go pozbyć w razie czego. Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 duniek nadal wykonuje takie rzeczy? Gdzieś czytałem, że już się tym nie zajmuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfisko 24 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Z tego co wiem to tak. Pytałem go około miesiąca temu i kazał mi się zgłosić w lutym bo chwilowo nie miał czasu. Zresztą torture też czeka chyba na covery od niego. Cytuj Link to post Share on other sites
Magellan 13 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Magellan pewnie to widziałeś : http://www.theburnerishot.com/photo/Scythe-Ninja-III-1.jpg http://chlodzenie.net/wp-content/uploads/2010/05/Scythe-Ninja-3_2.jpg Nie, to jest Katana 3 czy coś. Bardziej mi chodziło o to co pokazał Igoruss Widziałem gdzieś kiedyś na ang stronce takich z 5 zdj. tylko nie moge tego teraz znaleść Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Wie ktos czy dalej maluje? Bo sam bym sie pokusil zeby mi wysmarowal tak mugena Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfisko 24 Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Przecież to są oryginalne wzorki z Ninja3. Tego nikt nie malował. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts