vonorlik 31 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 (edytowane) Witam Zgodnie z moja deklaracją zamieszczam filmy na których będzie można zauważyć ( lub nie zauważyć ) działanie funkcji PhysX przypisanej do 980ti. Osobiście mam wrażenie, że jest gorzej niż na pojedynczej karcie Wiesiek nie jest moja ulubioną grą stąd bardzo mizerny game-play ale nie o to w tym porównaniu miało chodzić 1. 1080Ti 2. 1080TI + 980Ti Opcjonalnie: 3. 1080Ti po lekkim OC Z góry przepraszam za słabą jakość materiału... lecz mam nadzieję, że jest wystarczający jakościowo abyście mogli doszukać się swoich "numerków". Pozdrawiam ! Edytowane 30 Marca 2017 przez vonorlik Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 cóż, problem w tym, że wiedźmin nie używa physx działającej na GPU, bo był pisany pod konsole ( nawet włoski są w dx11 ), więc nie zobaczysz żadnej poprawy, wręcz minimalny spadek 0-4% przez dzielenie linii PCI-e edit : uściślę, aby nie było niedomówień, oczywiście mowa o niekorzystaniu z akceleracji physx nvidii CUDA ( czyli to do czego możesz kartę przypisać )To się sprawdza super jeśli gra obsługuję taka akcelerację, ale lista gier jest dość krótka. Cytuj Link to post Share on other sites
vonorlik 31 Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 (edytowane) haha no to niezły ZONK.... i dzięki za sprostowanie Kokosnh ! Zatem, dla ciekawych zostaje jedynie popatrzeć jak działa W3 z 1080TI ;( Edytowane 30 Marca 2017 przez vonorlik Cytuj Link to post Share on other sites
maniuox 27 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 ponad 80 stopni raczej tak marnie słabo na referencyjnym chłodzeniu ...... z ciekawości wygoglowalem recenzje na purepc testowanego modelu Asus Strix i to 68c w wiedzminie Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 @up Jakoś wątpię, żeby lokacje testowe zajmowały testującym tyle czasu co pięciominutowa rozgrywka . Nie ma co porównywać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts