Skocz do zawartości

Zestaw komputerowy na podstawce 1150 z Intel i-5 5675C

Recommended Posts

Uwaga sprzedawca jest niepoważny. 

Kupiłem zestaw przez allegro, zapłaciłem a ten mi wyskakuje, że uszkodził procesor  :D

Proponuję mu, że wezmę całość bez procesora a ten mi wyskakuje z ceną 1300 zł :D

Głupiego przepraszam nawet nie raczył napisać, ani nawet udowodnić faktycznego uszkodzenia procesora.

Sprawa ląduje na allegro.

Edytowane przez konstant

A co ty myślałeś, że komp warty ~2400 zł sprzeda Ci za 1950 zł ? :]  Świąteczny wałek żeby wziąć bez procentową pożyczkę. 

Płytę to jeszcze bym zrozumiał ,że uszkodził ale procesor? Po za tym zaproponował realną wartość pozostałych części czyli 1300zł bo tyle są warte. 

A co ty myślałeś, że komp warty ~2400 zł sprzeda Ci za 1950 zł ? :]  Świąteczny wałek żeby wziąć bez procentową pożyczkę. 

Płytę to jeszcze bym zrozumiał ,że uszkodził ale procesor? Po za tym zaproponował realną wartość pozostałych części czyli 1300zł bo tyle są warte. 

Mógł myśleć zanim wrzucił po takiej cenie. Transakcja przez allegro to zawarcie umowy, a gość przywalił w ch...

Co do uszkodzenia procka - to samo stwierdziłem, może zgniótł go dziadkiem do orzechów?

FeX powiedziałbym bardziej ,że to wyśmiewanie kupującego niż bronienie sprzedającego ;) Mam taką zasadę której trzymam się zawsze, nigdy dużych transakcji przed świętami bo ludzie potrzebują pożyczek. 

Jasna sprawa ,że mógł myśleć przed jednak fantazja go poniosła, pewnie zobaczył i7 skylake na olx za 800zł i sprzęt za grosze chciał oddać. Logicznie powinien oddać sprzęt za jakieś 950zł ,a nie za 1300zł chociaż bałbym się kupić ten komputer od jegomościa bo śmierdzi mi to przekrętem. Pokrzywi Ci piny i powie ,że to ty zrobiłeś.

Poprosiłeś o jakieś screeny z programu CPU-Z , cristaldiskinfo itp przed zakupem?

Zresztą w jaki sposób uszkodził ten procesor? Rozumiem ,że chciał zdjąć chłodzenie do wysyłki, tylko po co wyjmował procesor? 

Edytowane przez KrysiolCBR

FeX powiedziałbym bardziej ,że to wyśmiewanie kupującego niż bronienie sprzedającego ;) Mam taką zasadę której trzymam się zawsze, nigdy dużych transakcji przed świętami bo ludzie potrzebują pożyczek. 

Jasna sprawa ,że mógł myśleć przed jednak fantazja go poniosła, pewnie zobaczył i7 skylake na olx za 800zł i sprzęt za grosze chciał oddać. Logicznie powinien oddać sprzęt za jakieś 950zł ,a nie za 1300zł chociaż bałbym się kupić ten komputer od jegomościa bo śmierdzi mi to przekrętem. Pokrzywi Ci piny i powie ,że to ty zrobiłeś.

Poprosiłeś o jakieś screeny z programu CPU-Z , cristaldiskinfo itp przed zakupem?

Zresztą w jaki sposób uszkodził ten procesor? Rozumiem ,że chciał zdjąć chłodzenie do wysyłki, tylko po co wyjmował procesor? 

Przecież to ściema, nic nie uszkodził. 

ps. przykładowy mail od jegomościa:

http://i.imgur.com/Z7DAvLk.jpg

Kolejny mail, gość się już pogrąża, na aukcji piszę że CPU i chłodzenie kupione osobno, a chce wysłać całość na serwis XD

http://i.imgur.com/AAVkufN.jpg

Edytowane przez konstant

Czym prędzej wołałbym o zwrot pieniędzy, wnioskując z tego co pisze koleś jest totalnie niepoważny. Procesor i chłodzenie kupione osobno ale wysyła razem do " dowolnie wybranego serwisu " w tym przypadku morele albo esc. Śmieszna sprawa, jak nie odda pieniędzy zgłaszaj do allegro jak to nie pomoże to na policję bo takich cwaniaczków jest cała masa. 

I nie jestem z Podkarpacia, a wyczuwam spisek.  %-)

Edytowane przez KrysiolCBR

Czym prędzej wołałbym o zwrot pieniędzy, wnioskując z tego co pisze koleś jest totalnie niepoważny. Procesor i chłodzenie kupione osobno ale wysyła razem do " dowolnie wybranego serwisu " w tym przypadku morele albo esc. Śmieszna sprawa, jak nie odda pieniędzy zgłaszaj do allegro jak to nie pomoże to na policję bo takich cwaniaczków jest cała masa. 

I nie jestem z Podkarpacia, a wyczuwam spisek.  %-)

Najlepsze, że ja też nie jestem z Podkarpacia  :D

Pieniądze na moim koncie były kilka godzin i to tylko dlatego że konstant nie chciał podać numeru konta. Na milion procent ma całość u siebie na koncie. Kilkukrotnie prosiłem w mailach o numer konta.

Nie ja demontowalem komputer i nie muszę pisać kto, nie mam dostępu do komputera. Napisałem co się stało od osoby od której się tego dowiedziałem. Nie mam prawa jej nie wierzyc, może się nie znać. Jak przyjadę po komputer mniej więcej zdiagnozuje usterkę ale mam ponad 300 km z Łodzi.

Straszny masz żal że taką gównoburze nakrecasz. Leć do allegro się wypłakać jeszcze.

Jestem póki co w pracy i nie mam czasu na robienie screenów maili.

Pieniądze na moim koncie były kilka godzin i to tylko dlatego że konstant nie chciał podać numeru konta. Na milion procent ma całość u siebie na koncie. Kilkukrotnie prosiłem w mailach o numer konta.

Nie ja demontowalem komputer i nie muszę pisać kto, nie mam dostępu do komputera. Napisałem co się stało od osoby od której się tego dowiedziałem. Nie mam prawa jej nie wierzyc, może się nie znać. Jak przyjadę po komputer mniej więcej zdiagnozuje usterkę ale mam ponad 300 km z Łodzi.

Straszny masz żal że taką gównoburze nakrecasz. Leć do allegro się wypłakać jeszcze.

Jestem póki co w pracy i nie mam czasu na robienie screenów maili.

Jeszcze masz pretensje do mnie?

Co za człowiek.

Jakie pretensje chłopie? :-)

Gdybym Cię nie postraszył że mi jakaś tam kasa zejdzie z konta to byś nie podał tego numeru a potem męczył mnie na forum że Cię okradlem. Gdyby nie to że mam automatyczną wypłatę środków od 20 zł z konta payu bym zrobił od razu cashback.

Na moje oko wygląda, to tak, że hvast wystawił pc, ale się połapał, że zawołał za mało, ale było już za późno, bo jegomość konstant kupił go. Aby odwołać jakąś ofertę na allegro trzeba podać powód, więc uszkodzenie podzespołu jest najlepszą wymówką. Natomiast kupujący się zirytował, że okazja przeszła mu koło nosa i teraz próbuje napiętnować sprzedającego. Lecz prawda jest znana tylko samym zainteresowanym. Pozdrawiam

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...