krulka89 3 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 (edytowane) Witam, szukam nowego zasilacza do zestawu poniżej, obecny TT SE 530 wali restartami. Proszę o pomoc w wyborze. Budżet: 250zł netto Procesor: AMD Athlon II x4 630 Karta Graficzna: Gigabyte W3 GTX770 Czy podkręcasz (CPU i GPU): Nie Czy planujesz multi-GPU (SLI bądź CrossFire): Nie Specjalne wymagania (okablowanie modularne, cisza, specyficzny rozmiar itp): Okablowanie modularne(niekoniecznie), DC-DC Własna propozycja: CM G550M, CX550M Dodatkowo chcę zmienić obudowę z Zalman Z3 Plus takiego zestawu: CPU: I5-4670K Chłodzenie: Thermalright HR-02 Macho Black White GPU: Gigabyte GTX980Ti G1 Gaming MOBO: ASRock Z87 Extreme3 Zależy mi na dobrej wentylacji, dużej ilości miejsca na kable i panelu USB koniecznie na górze. Okno i podświetlenie nie jest mi w ogóle potrzebne. Cena ok 300 netto. Pozdrawiam Edytowane 6 Października 2016 przez krulka89 Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Własna propozycja: CM G550M, CX550M bardzo dobrze celujesz, cx450m też starczy bo platforma po OC pobierze trochę mniej niż 350W zmienić obudowę np SilentiumPC Pax M70 albo poczekać na tydzień komponentów w x-kom i kupić be quiet! Silent Base 600 za 319zł ( co prawda panel jest skośnie, nie pionowo u góry ) Cytuj Link to post Share on other sites
krulka89 3 Napisano 6 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Tylko czy ten CX ma DC-DC? Elektrycznie który lepszy? Co do obudowy, jakoś nie mam zaufania do SPC, mam jedną od nich niższej półki, to tragedia z nią jest Nie wiem czy z takim zestawem sprawdzi się wyciszona obudowa, już teraz podczas grania mam dość wysokie temp w tym Z3 plus Podobają mi się Corsarze i Fractale, ale ten PAX też nie jest zły Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 obecny TT SE 530 wali restartami A on nie wali restartami z racji tego ze jest za słaby? Z tego co pamiętam to gtx 770 ma rekomendowany 600W. Cytuj Link to post Share on other sites
krulka89 3 Napisano 6 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Rekomendowany 600W ale chyba no name, 2 lata na tym zestawie działał. Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 (edytowane) Rekomendowany 600W ale chyba no name, 2 lata na tym zestawie działał. Może właśnie dlatego 2... ok, peak ma 250 W wiec spoko. Edytowane 6 Października 2016 przez kingisdead Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 tylko czy ten CX ma DC-DC? Elektrycznie który lepszy? tak oba mają DC-DC, co do porównania, to oba elektrycznie dość podobne, to są najtańsze zasilacze z DC-DC więc niczego się tu nie spodziewaj. Choć CM G550M wypada lepiej, bo filtracje ma bardzo fajną. Jakościowo również podobnie, jeden znośny kondensator główny, reszta po kosztach. czuję się, jakbym miał porównywać corsaira VS450, a antec 500w VP Cytuj Link to post Share on other sites
krulka89 3 Napisano 8 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi Natknęłam się jeszcze na SPC enduro fm1 550w, czy opłaca się dołożyć do niego? Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 SPC ci osobiście nie polecę, na pewno nie za 350zł, gdzie już za lekko ponad 400zł dostaniesz pierwszej klasy cichy zasilacz z 10 letnią gwarancją, ogólnie w testach fm1 nie jest źle, lecz nie mamy zaufania co do samej jakości platformy tego zasilacza, jak i wszystkich od SPC, sama FM1 wygląda mi bardziej na przerobioną platformę SFX Choć przynajmniej FM1 już się nie palą przy testach obciążeniowych ( jakkolwiek idiotycznie to nie brzmi, przy zasilaczach SPC to plus ) ps teraz zobaczyłem, że cx550m kosztuje tyle samo co cx650m w morele ( no ale nie ma się co napalać , bo jak już mówiłem tu i cx450m starczy ) Cytuj Link to post Share on other sites
krulka89 3 Napisano 9 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2016 W takim razie chyba zdecyduję się na G550M. Co do Obudowy myślę nad SPC M60W ale bardziej podoba mi się phanteks eclipse p400 ewentualnie PHANTEKS Enthoo Pro, w przypadku p400 obawiam się o temperatury gtx980ti i kręconej i5 ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts