Kajtko_ 0 Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Witam, od kilki dni posiadam Acera F5, komputer sprawuje się świetnie tylko jest jedno "ale" nie chodzi tak szybko jakbym chciał. Chciałem usunąć kilka zbędnych programów/aplikacji, które były zainstalowane od początku, tylko jest problem i nie za bardzo się na tym znam, także bardzo prosze o pomoc. Tutaj podsyłam ss, na którym są pokazane wszystkie zainstalowane programy. Dodam, że jedyne co zainstalowałem to: wiedźmin2, steam i origin. FOTO Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 nie chodzi tak szybko jakbym chciał To znaczy jak? Porównywałeś jego wydajność z jakimiś testami? Cytuj Link to post Share on other sites
Kajtko_ 0 Napisano 28 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Właśnie testów za wiele na internecie nie ma, ale z tego co słyszałem to powinien się chociażby szybko włączyć a trwa to jakieś ponad pół minuty. Szczerze mówiąć nie znam się na tym, może jakieś aktualizacje trzeba zrobić czy coś. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Podaj dokładny model albo po prostu co on tam w środku ma... Cytuj Link to post Share on other sites
Kajtko_ 0 Napisano 28 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2016 https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/laptop-acer-aspire-f5-573g-574e-czarny Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Ja myślę,że przyczyną są różne ,dziwne programiki producenta sprzętu. Ja kiedyś w swoim Asusie zrobiłem format,wgrałem system (nie recovery) oraz tylko niezbędne sterowniki do płyty głównej. Zaczął się dwa razy szybciej włączać i ogólnie lepiej pracować. Pomyśl kiedyś nad SSD... Cytuj Link to post Share on other sites
Kajtko_ 0 Napisano 28 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Co do SSD to właśnie zamierzam kupić. Cytuj Link to post Share on other sites
jarkko 263 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Jeśli sie system długo uruchamia to trzeba rzucić okiem na "autostart" i odhaczyć zbędne rzeczy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts