cyberix 1 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Kupowaliśmy w jednym czasie takie same karty. Tobie piszczy mi nie wiec to loteria Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 (edytowane) Loteria loteria, ale rozumiem autora watku... 2 razy anty-szostka, idzie sie wkur.... Placisz ciezkie pieniazki i raczej oczekujesz ze sprzet bedzie igla, raz sie trafi lipa - ok, ale 2 razy pod rzad? Raczej by mnie tez to zniechecilo na dlugo do firmy. Jaki masz zasilacz powiedz jeszcze? Moze tam jest problem, ale raczej watpie skoro 1060 to ledwo co tego pradu zasysa. Edytowane 5 Października 2016 przez kingisdead Cytuj Link to post Share on other sites
KotWButach2 5 Napisano 5 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2016 (edytowane) Generalnie jestem i tak zaskoczony, że tak bezproblemowo wymienili Ci tę kartę.. zakładałbym, a priori, że czeka Cię cała batalia, a tu proszę. No wiec by prowadzić sprawę do końca z tym sklepem i tym razem nie robią problemu ze zwrotem. Mam 7 dni by im to odesłać. Loteria loteria, ale rozumiem autora watku... 2 razy anty-szostka, idzie sie wkur.... Placisz ciezkie pieniazki i raczej oczekujesz ze sprzet bedzie igla, raz sie trafi lipa - ok, ale 2 razy pod rzad? Raczej by mnie tez to zniechecilo na dlugo do firmy. Jaki masz zasilacz powiedz jeszcze? Moze tam jest problem, ale raczej watpie skoro 1060 to ledwo co tego pradu zasysa. Zanim jednak to zrobię zamówiłem zasilacz 600 od be quieta. Zobaczymy może to wina zbyt słabego zasilacza poprzednio be quiet 400 (rekomendowany jako min wymagania pod kartę) Edytowane 5 Października 2016 przez KotWButach2 Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Zanim jednak to zrobię zamówiłem zasilacz 600 od be quieta. Zobaczymy może to wina zbyt słabego zasilacza poprzednio be quiet 400 (rekomendowany jako min wymagania pod kartę) 400 W powinno w zupełności wystarczyć. A nie masz możliwości wsadzić karty w inny sprzęt? Bierzesz Pure Power 9 600W? Ja mam taki i generalnie kupiłbym inny teraz. Słabo trzyma napięcia na 12V pod obciążeniem i nie ma przetwornicy DC-DC. Jest cichy, ale mój poprzedni (Antec 500W) również był cichy, a ten ma wyższe temperatury. Również kondensatory z temperaturą max 85 stopni gdzie standardem sa nawet w słabym sprzęcie do 105 stopni. Generalnie słaby chińczyk w pięknych szatach. Cytuj Link to post Share on other sites
KotWButach2 5 Napisano 5 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2016 teraz też mam be quiet wiec jakby nie narzekam 600 mam na zapas więc tym bardziej. A co do karty jak nie zadziała to kupię od AMD. Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 A co do karty jak nie zadziała to kupię od AMD. Wiele ścieżek prowadzi do szczęścia Bedziesz jeszcze jakiś 1060 próbował? Cytuj Link to post Share on other sites
KotWButach2 5 Napisano 5 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Gdybym mógł testować je na sklepie to tak ale tak dobrze to chyba nie ma? Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 (edytowane) Chyba nikt tak nie próbował zanieść kompa do sklepu z zamiarem testowania kart? Kij tam, na odsłuch słuchawek to nic dziwnego, że zabiera się własny sprzęt, ale komputer? Tylko nieco większe pudełko Kto wie?Z zasilaczy mogę zdecydowanie polecić XFX z serii XTR Black Edition. Polecono mi go na forum jak składałem komputer, i to chyba jedyna rzecz w komputerze z której jestem całkowicie w pełni zadowolony. Nachwalić się nie mogę. Edytowane 5 Października 2016 przez ReznoR Cytuj Link to post Share on other sites
KotWButach2 5 Napisano 5 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Ale z drugiej strony nie planuje SLI więc ten be quiet jest myślę bardzo dobrym wyborem. Nie jest najtańszym pierdzidłem. Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Ale z drugiej strony nie planuje SLI więc ten be quiet jest myślę bardzo dobrym wyborem. Nie jest najtańszym pierdzidłem. u mnie się sprawuje,nie powiem, tylko ja kupowałem go dość na spontanie, bez poczytania, na markę i srebrne 80 plus, a okazuje się, że za te pieniądze (350 pln) można lepiej wybrać i teraz brałbym co innego albo dopłacił do wyższego modelu be quiet. Normy ATX spełnia, ale na linii 12V wyniki ma jak chińczyk za 150, więc spodziewałem się więcej po nobliwej niemieckiej marce. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
KotWButach2 5 Napisano 6 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2016 e no nie przesadzaj z tym chińczykiem . Im mniejsze napięcie tym będzie na pewno stabilniejszy. Aktualnie mam starszą jego wersje i słabszą i bardzo fajno. Cytuj Link to post Share on other sites
cyberix 1 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 teraz też mam be quiet wiec jakby nie narzekam 600 mam na zapas więc tym bardziej. A co do karty jak nie zadziała to kupię od AMD. Na zimne zimowe wieczory w sam raz Cytuj Link to post Share on other sites
michal2191 1 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Witam, zastanawiam się między 2 1060 od MSI do 1200zł które chłodzenie będzie w tym przypadku wydajniejsze i czy są jakieś różnice oprócz wyglądu i ceny? https://proline.pl/?p=MSI+GTX+1060+6GT+OCV1 vs https://proline.pl/?p=MSI+GTX+1060+ARMOR+6G+OCV1 Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Witam, zastanawiam się między 2 1060 od MSI do 1200zł które chłodzenie będzie w tym przypadku wydajniejsze i czy są jakieś różnice oprócz wyglądu i ceny? https://proline.pl/?p=MSI+GTX+1060+6GT+OCV1 vs https://proline.pl/?p=MSI+GTX+1060+ARMOR+6G+OCV1 ten pierwszy to najprostszy podstawowy model od msi, generalnie chłodzenie maja oba bardzo podobne, z tym ze armor jest pół-pasywny a ta pierwsza karta nie. Obszerna recenzję tej pierwszej karty od guru3d znajdziesz w linkach na początku tego wątku. Wydajnościowo oraz pod względem kultury pracy spisuje się całkiem spoko, jednak wolałbym wersje pół-pasywna osobiście. e no nie przesadzaj z tym chińczykiem . Im mniejsze napięcie tym będzie na pewno stabilniejszy. Aktualnie mam starszą jego wersje i słabszą i bardzo fajno. Generalnie mi też się nic nie dzieje złego, ale obecnie wolałbym dorzucić 90 pln do dużo lepszego Corsair RM650x, który jest cały na japońskich kondensatorach, ma świetne parametry, certyfikat gold i 10 lat gwarancji, gdzie mój bequiet ma 3 lata. Cytuj Link to post Share on other sites
KotWButach2 5 Napisano 6 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Własnie sie dowiedziałem że mocniejszy zasilacz przyjdzie dopiero za tydzień... Więc postanowiłem przetestować jeszcze raz kartę. Odłączyłem wszystkie dodatkowe rzeczy jak napędy, zbędne wentylatory, jedną kość ramu, jeden dysk, wyłączyłem wirtualizacje na procesorze i ogólnie pozmniejszałem pobór mocy. Karta skwierczy pod obciążeniem tak samo. Skwierczy ciszej jak się zjedzie z UBER na MINIMUM w ustawieniach gry, ale dalej skwierczy. Czyli chyba mogę założyć że to nie wina zasilacza? Cytuj Link to post Share on other sites
kaczaj25 24 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 nie jest to wina zasilacz miałem to samo na gtx970 pod mocnym obciążeniem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
KotWButach2 5 Napisano 6 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2016 (edytowane) nie jest to wina zasilacz miałem to samo na gtx970 pod mocnym obciążeniem Dzięki za Twoją odpowiedź, czyli nie czekam na mocniejszy zasilacz, odsyłam jutro paczkę. Swoją drogą jakiej firmy miałeś tego gtx 970? Edytowane 6 Października 2016 przez KotWButach2 Cytuj Link to post Share on other sites
kaczaj25 24 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Gigabyte Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Czyli chyba mogę założyć że to nie wina zasilacza? te 400 W to jest ze sporym zapasem. Odsyłasz i bierzesz kase czy "do 3 razy sztuka"? Cytuj Link to post Share on other sites
KotWButach2 5 Napisano 6 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2016 (edytowane) Biorę kasę. I zastanawiam się co dalej. Jeżeli będę chciał AMD to muszę mocniejszy zasilacz bo minimalne to mają wpisane 500W. Co do MSI 1060 to znalazłem inną kartę która piszczy identycznie do obu 1060-tek, które testowałem https://youtu.be/LmV-Ye6jw3I?t=29s Właśnie wyczytałem że za miesiąc będzie 1050 może poczekam zobaczę jaka cena. Edytowane 7 Października 2016 przez KotWButach2 Cytuj Link to post Share on other sites
cyberix 1 Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Sprzedam Ci moja która nie piszczy Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 za miesiąc będzie 1050 No ale 1050 to będzie inna liga (w okolicach 960 wersja TI prawdopodobnie)... i też będą piszczeć cewki... Cytuj Link to post Share on other sites
cyberix 1 Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Radeony tez piszczą Cytuj Link to post Share on other sites
KotWButach2 5 Napisano 7 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Sprzedam Ci moja która nie piszczy Ale nie będę mógł odesłać swoją drogą jaką masz ? Radeony tez piszczą Ale może rzadziej No ale 1050 to będzie inna liga (w okolicach 960 wersja TI prawdopodobnie)... i też będą piszczeć cewki... Wiem ale w zasadzie jeżeli w wieśku byłoby ze 40 klatek to mi to pasuje, pytanie jak z ceną RX 460 jest taniutki. Cytuj Link to post Share on other sites
cyberix 1 Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Ale nie będę mógł odesłać swoją drogą jaką masz ? Ale może rzadziej Wiem ale w zasadzie jeżeli w wieśku byłoby ze 40 klatek to mi to pasuje, pytanie jak z ceną RX 460 jest taniutki. Taka jak kupiłeś tylko nie piszcząca Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts