Mati135 0 Napisano 18 Września 2016 Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Cześć, Planuję wybrać dostawcę internetu stacjonarnego, w grę wchodzą tylko dostawcy z tytułu. Na co mam zwrócić uwagę oprócz szybkości (niestety tylko do 10 MB), ceny? Co że sprzętem modem vs router? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 18 Września 2016 Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Dosyć ważne jest skąd jesteś. Jeśli na terenie większego miasta to radzę Neostradę.Mają lepszą obsługę techniczną i pomoc dla klienta.Zdania są oczywiście podzielone a ja kieruję się swoim doświadczeniem z terenu Warszawy.Szwagier(mieszka obok) wziął Netię i jeśli ma problem,to trwa on dość długo i kosztuje go sporo nerwów. Cytuj Link to post Share on other sites
Mati135 0 Napisano 18 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Ok, a coraz z ich router'ami? Czy ten ich FunBox jest skuteczny, czy lepiej samemu zakupić router? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 18 Września 2016 Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Tu też znajdziesz dwie szkoły,"Falenicką i Otwocką". Ja mam Liveboxa,płacę za niego jakieś pieniądze w opłatach,ale totalnie się o niego nie martwię.Jak są jakieś kłopoty,dzwonię do nich i oni pomagają mi ustawić,sprawdzjąc jednocześnie u siebie jak to wygląda.Jeśli jest coś nie tak,to jadę do punktu i wymieniam.Po ostatniej wymianie chodzi trzeci rok bez żadnych kłopotów. Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Neostrada vs Netia, to jest to samo, te same ch***** linie po wojenne (1946), przeciążone centralki dlatego dają max 10mbit mam FunBoxa od 1,5 roku, puki co spełnia swoje zadanie, jedynie z pingów do serwerów nie jestem zadowolony, średnio 60-80ms i tyle, zwykły internet, nic nad zwyczajnego. Cytuj Link to post Share on other sites
matekow 88 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Pytanie czy Netia ma swoje kable w twojej lokalizacji? Jeśli tak to będziesz miał trochę taniej( w tp musisz wziąć z telefonem stacjonarnym w pakiecie) i często Netia po swojej sieci ma lepszy ping. Natomiast jeśli Netia po kablach tp to odpuść dużo nerwów i czasu zajmuje obsługa ewentualnej awarii. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Jako użytkownik Netii (były Dialog) nie mogę narzekać. Fakt, że to łącza TP, ale trzyma 1,3MB/s przy pingu 50-70. Najlepsze, ze 500m dalej do miejsca pracy pociągnęli światłowód, a resztę olali. W przyszłym roku przenoszę się do prywatnego dostawcy, który kończy instalację światłowodu w moim bloku. Cytuj Link to post Share on other sites
Mati135 0 Napisano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2016 U mnie Netia udostępnia łącze po kablu TP. Skorzystam z oferty Orange. Mam ostatnie pytania dotyczące zawarcia umowy przez internet, jak szybko po złożeniu zamówienia mniej/więcej odwiedzi mnie monter oraz jak wygląda instalacja łącza z puszki pod blokiem na drugie piętro oraz koszt tej usługi? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Odpowiedź na ostatnie pytanie uzyskasz od nich,telefonicznie. U mnie zmianę przewodu z dachu do punktu w mieszkaniu monter zrobił za darmo (domek jednorodzinny). Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 312 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Mieszkałem na wsi miałem Neostradę, różne opcje, nawet i 10 i tyle miałem po poważnej awarii, wszystko zależy od tego jakie możliwości techniczne w twojej miejscowości, Netia ciśnie na kablach Orange tak słyszałem, W Mieście mam Vectrę i nie narzekam, tyle że blok. Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Ja mam na wsi pod Olsztynem w domu, i mam orange 80 mbit i idzie czasem 90mbit więc polecam Orange, ja jestem zadowolony. To może dziwne zabrzmi ale światłowód mamy już z 10 lat jak nie dłużej Cytuj Link to post Share on other sites
Dayan 12 Napisano 19 Września 2016 Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Ja bym wybrał raczej tak, jak kable tepsy to orange, jak netia to netia. U siebie mam netie na ich kablach i jestem b.zadowolony. Net 20mbit, łączy od 2 do 5mbit wiecej. Reklamacja to kwestia dnia i załatwione. Do tego telewizja. Mam to już ze 4 lata i zgłaszane 2 awarie, w tym wymiana routera. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts