Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dosyć ważne jest skąd jesteś. Jeśli na terenie większego miasta to radzę Neostradę.Mają lepszą obsługę techniczną i pomoc dla klienta.Zdania są oczywiście podzielone a ja kieruję się swoim doświadczeniem z terenu Warszawy.Szwagier(mieszka obok) wziął Netię i jeśli ma problem,to trwa on dość długo i kosztuje go sporo nerwów.

Tu też znajdziesz dwie szkoły,"Falenicką i Otwocką". Ja mam Liveboxa,płacę za niego jakieś pieniądze w opłatach,ale totalnie się o niego nie martwię.Jak są jakieś kłopoty,dzwonię do nich i oni pomagają mi ustawić,sprawdzjąc jednocześnie u siebie jak to wygląda.Jeśli jest coś nie tak,to jadę do punktu i wymieniam.Po ostatniej wymianie chodzi trzeci rok bez żadnych kłopotów.

Neostrada vs Netia, to jest to samo, te same ch***** linie po wojenne (1946), przeciążone centralki dlatego dają max 10mbit

mam FunBoxa od 1,5 roku, puki co spełnia swoje zadanie, jedynie z pingów do serwerów nie jestem zadowolony,

średnio 60-80ms i tyle, zwykły internet, nic nad zwyczajnego.

Pytanie czy Netia ma swoje kable w twojej lokalizacji? Jeśli tak to będziesz miał trochę taniej( w tp musisz wziąć z telefonem stacjonarnym w pakiecie) i często Netia po swojej sieci ma lepszy ping. Natomiast jeśli Netia po kablach tp to odpuść dużo nerwów i czasu zajmuje obsługa ewentualnej awarii.

Jako użytkownik Netii (były Dialog) nie mogę narzekać. Fakt, że to łącza TP, ale trzyma 1,3MB/s przy pingu 50-70.

Najlepsze, ze 500m dalej do miejsca pracy pociągnęli światłowód, a resztę olali.

W przyszłym roku przenoszę się do prywatnego dostawcy, który kończy instalację światłowodu w moim bloku.

U mnie Netia udostępnia łącze po kablu TP. Skorzystam z oferty Orange. Mam ostatnie pytania dotyczące zawarcia umowy przez internet, jak szybko po złożeniu zamówienia mniej/więcej odwiedzi mnie monter oraz jak wygląda instalacja łącza z puszki pod blokiem na drugie piętro oraz koszt tej usługi?

Ja bym wybrał raczej tak, jak kable tepsy to orange, jak netia to netia.

U siebie mam netie na ich kablach i jestem b.zadowolony. Net 20mbit, łączy od 2 do 5mbit wiecej. Reklamacja to kwestia dnia i załatwione.

Do tego telewizja. Mam to już ze 4 lata i zgłaszane 2 awarie, w tym wymiana routera.