emeste 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Drugi raz umarł (zepsuł się) MSI 8800GT. Stało się to w przeciągu 5 miesięcy. Był to drugi egzemplarz karty, którą dostałem w ramach gwarancji pierwszej padniętej 8800gt. Przed włożeniem nowej karty otrzymanej z gwarancji do komputera, wymieniłem zasilacz z tracera na Modecom MC-400. Pierwsza moja MSI 8800GT zepsuła się w sierpniu (miała wówczas 2 lata, i pracowała pod zasilaczem tracera 400W), oddałem na gwarancję i dali mi nową 8800gt, która zepsuła się dzisiaj (wiek: 5 miesiecy, pracowała pod Modecomem MC-400W). Dzieje się to samo co przy pierwszej: wywala mi blue screeny i artefakty. Nie chce się załadować nawet pulpit. Nie wiem co jest tego przyczyną, że karty tak mi się psują, dlatego pytam Was i z góry dzięki za odpowiedzi. Podaję config: Modecom MC-400W Intel Core 2 Duo E8200 2x2,66gHz (niepodkręcana) MSI 8800GT (niepodkręcana) 2x2gb ram GIGABYTE GA-P35-S3G Kartę czyściłem co miesiąc, kurz odpada. Nie przegrzewała się. Stało się to wtedy, gdy siedziałem w menu rFactora. Obraz się ściął, kolory się pomieszały (Różowy ekran), wyskoczyły artefakty i nie szło wyłączyć komputera. Z góry dzięki za odp. PS. Jeszcze wcześniej w 2 miesiącu użytkowania padło mi jedno wejście DVI, brakowało wówczas koloru zielonego w obrazie, kolory były dziwne. Do dzisiaj używałem drugiego wejśćia i było ok, aż do padnięcia karty. Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 wymieniłem zasilacz z tracera na Modecom MC-400.Z jednego złoma na drugi. Wymień go na jakiś Corsair, Seasonic, OCZ, BeQuiet lub ewentualnie Chieftec (obojętnie jaki o mocy co najmniej 400W). Miałem model MSI GeForce 8800GT (referencyjny) przez 5 dni - był wadliwy, ponieważ co jakiś czas (na pulpicie, w internecie, grach itd.) wywalał mi kolorowy ekran np. różowy po czym konieczny był reset - cały komputer się zawieszał. Na szczęście dogadałem się ze sprzedawcą i wymieniłem go na Gigabyte A co do Twojego pytania "Czy MSI 8800GT są aż tak wadliwe?" teraz odpowiadam twierdząco. Cytuj Link to post Share on other sites
rastafar90 4 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 a może coś z systemem? sprawdź czy da rade go zainstalować być może coś się wysypało( najlepiej jakbys karte sprawdził na innym kompie,kumpla jakiegoś np. edit: wymieniłem zasilacz z tracera na Modecom MC-400.Z jednego złoma na drugi. Miałem model MSI GeForce 8800GT (referencyjny) przez 5 dni - był wadliwy, ponieważ co jakiś czas (na pulpicie, w internecie, grach itd.) wywalał mi kolorowy ekran np. różowy po czym konieczny był reset - cały komputer się zawieszał. Na szczęście dogadałem się ze sprzedawcą i wymieniłem go na Gigabyte A co do Twojego pytania "Czy MSI 8800GT są aż tak wadliwe?" teraz odpowiadam twierdząco. modecom MC 400 to dobre zasilacze, nie znasz się i bajki piszesz Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 modecom MC 400 to dobre zasilacze, nie znasz się i bajki piszeszDziękuję za taki dobry zasilacz Podobno trochę się poprawiły w ostatnim czasie, ale w ogóle nie mam zaufania do tego producenta i nikomu nie polecam tej marki - musiałbym kogoś na prawdę nienawidzić. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 modecom MC 400 to dobre zasilacze, nie znasz się i bajki piszesz Poczytaj sobie: http://forum.pclab.pl/topic/142996-Zani ... awd%C5%BA/ http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=156520 http://lmgtfy.com/?q=Czy+Modecom+to+dobry+zasilacz%3F Cytuj Link to post Share on other sites
emeste 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Podłączyłem HD4850 do mojego komputera i zero problemów Co jest nie tak? Wymieniać zasilacz rozumiem? Cytuj Link to post Share on other sites
Krzychu2009 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Jeśli nie chcesz siedzieć na bombie zegarowej:P Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Spróbuj podłączyć swoją kartę do komputera koleżanki Czy na ekranie startowym (bios) też masz artefakty? Cytuj Link to post Share on other sites
emeste 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Zgadza się igorius Są na ekranie startowym Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Jeśli są na ekranie startowym to pożegnaj się ze swoją karta. Albo serwis albo piekarnik-mod. Nie musisz w takim razie prosić o pomoc koleżanki, raczej zjedzcie wspólnie kolację... i śniadanie Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 nie wciskajcie kitu ze modecom mc 400 jest taki słaby, wy chyba porządnej wydmuszki nie widzieliście, a no tak.. nigdy nie mieliście taki zasilacz, co najwyżej powtarzacie to co kto napisał. Ludzie nie popadajmy w skrajność, o ile trzyma napięcia nie widzę powodu nagłego kupowania nowego zasilacza. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 nie wciskajcie kitu ze modecom mc 400 jest taki słaby, wy chyba porządnej wydmuszki nie widzieliście, a no tak.. nigdy nie mieliście taki zasilacz, co najwyżej powtarzacie to co kto napisał. Ludzie nie popadajmy w skrajność. Miałem Modecom Carbon a teraz mam Corsair TX650W. Różnica jest, szczególnie w przypadku trzymania napięć, pod dużym obciążeniem Modecom mi "przygasał obraz". Na Korsarzu i tej samej konfiguracji takich problemów nie miałem. Ot, co! Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Niby na jakiej konfiguracji ? Modecom MC to są całkiem przyzwoite zasilacze , nie nadaje się na czarną listę. A poza tym jak można porównywać 650 W dużo droższego i lepszego zasilacza z 400 modecom mc. Cytuj Link to post Share on other sites
emeste 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Z piekarnikiem nie będę kombinował, bo karta jest na gwarancji i tak jak w przeszłości za uszkodzoną 8800 dano mi nową, tak stanie się teraz Pytanie czy zmieniać zasilanie.... Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 to kup ten zasilacz i będzie działać. http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=76780 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Pytanie czy zmieniać zasilanie.... Zmienić, na przykład na Fortrona 400W za 90zł (+KW) http://allegro.pl/zasilacz-fortron-400w ... 99337.html Cytuj Link to post Share on other sites
emeste 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Zmienię na Corsaira 650W, bo grafikę też zmienię na GTX 460.. Jak już zasilacz zmieniać na coś dobrego to grafę też To chyba dobry wybór - ten corsair? Pozdr. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Seasinic, Corsair i Be quiet! to najlepsze firmy. Sam mam Corsaira TX650W, kupiłem na allegro okazja za 200zł. Warto Cytuj Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Ja proponuje ++: http://www.joemonster.org/filmy/31863/Gotuj_z_Nvidia_ Cytuj Link to post Share on other sites
decigner12 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Jeżeli autor nie ma kasy to niech bierze tacensa. Nie są złe, w przypadku posiadania ~200zł radzę kupić Seasonic'a. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Zmienić, na przykład na Fortrona 400W za 90zł (+KW)Kolejny Lightning się pojawia. Każesz komuś zmienić siekierkę na kijek Po raz wtóry powtórzę, nie znasz się - nie pisz głupot. Cytuj Link to post Share on other sites
emeste 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Co jest lepszym wyborem pod GTX460? http://www.neo24.pl/zasilacz-ocz-stealt ... eu%29.html czy http://www.neo24.pl/zasilacz-corsair-tx ... eu%29.html Z góry thx za odp Cytuj Link to post Share on other sites
Valus 49 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Stanowczo ten corsair 1 pojedycza linia na V12 daje razem ponad 600wat a zasilacz caly ma 650 stanowczo bierz corsaira Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Mam osobiście Korsarza TX650W i polecam. Świetny zasilacz Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Ja mam VX'a 550 i też nie narzekam, a nawet cichy jest. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts