Skocz do zawartości

Jak słyszeć siebie w słuchawkach?

Recommended Posts

Moje słuchawki bardzo wytłumiają dźwięki z zewnątrz, przez co słabo się słyszę i rozmowa np. na teamspeaku staje się uciążliwa. Wcześniej słyszałem lekko swój głos w słuchawkach, dzięki czemu gadało się o wiele lepiej. Po zainstalowaniu windowsa 10 ten efekt nagle zniknął, próbowałem zrobić to sam, ale poległem. Włączyłem w ustawieniach mikrofonu "nasłuchuj tego urządzenia", ale słyszałem swój głos z opóźnieniem. Zna ktoś na to sposób? 

To do czego Ty dążysz (słyszenie siebie w słuchawkach) mi przeszkadzało na głośnikach :)

A więc tak, abyś siebie słyszał w Win 7 musisz kliknąć w ikonkę regulacji głośności na pasku. Potem pokażą Ci się urządzenia odtwarzające dźwięk, czyli u Ciebie pewnie tylko Realtek. Ponad paskiem regulacji, który wyskoczy jest kolejna ikonka głośnika, klikasz ją i ukazują się właściwości. Przechodzisz w zakładkę "poziomy" i tam musisz zwyczajnie dać głośniej mikrofon. Przynajmniej tak to wygląda na Win 7.

Jeżeli ja tak zrobię to słyszę mikrofon w głośnikach w czasie rzeczywistym, takie karaoke :D

Daj znać czy pomogło.

Edytowane przez FeX
  • Popieram 3

To do czego Ty dążysz (słyszenie siebie w słuchawkach) mi przeszkadzało na głośnikach :)

A więc tak, abyś siebie słyszał w Win 7 musisz kliknąć w ikonkę regulacji głośności na pasku. Potem pokażą Ci się urządzenia odtwarzające dźwięk, czyli u Ciebie pewnie tylko Realtek. Ponad paskiem regulacji, który wyskoczy jest kolejna ikonka głośnika, klikasz ją i ukazują się właściwości. Przechodzisz w zakładkę "poziomy" i tam musisz zwyczajnie dać głośniej mikrofon. Przynajmniej tak to wygląda na Win 7.

Jeżeli ja tak zrobię to słyszę mikrofon w głośnikach w czasie rzeczywistym, takie karaoke :D

Daj znać czy pomogło.

Ok, zadziałało, od razu lepiej :D Dzięki za instrukcje :)

• Popieram 1

Drogi autorze. Tutaj na forum,czasem lubimy sobie zażartować,aczkolwiek prawdą jest,że zapomniałem o "uśmieszku". Myślę,że wtedy i tak byś się obruszył. Sposób,który podałem nie jest wcale bez sensu.Kiedyś byłem w podobnej sytuacji i wtedy tak zrobiłem. W moim wieku to ja CV do zakładu pogrzebowego mogę wysłać,tylko po co ...:) A teraz jedno zdanie o kulturze. Jeśli ja zadaję pytanie i otrzymuję pomoc od kogoś na forum,to moją formą wdzięczności jest plusik dla pomagającego. Ale to tak dla przypomnienia.Pozdrawiam

ekspert...

• Popieram 1