Skocz do zawartości

"Złote myśli" forum ;)

Recommended Posts

se7enfiy : (19 kwiecień 2013 - 19:24) dam, nie, bo ja mam mobo chieftec 650w i mobo z77a-g43 takie rzeczy się nie palą, bo to je high end

damianox89 : (19 kwiecień 2013 - 19:45) dla mnie to jest chore, zeby dawac warny za to ze dalem lepszy zasilacz za 70zł wiecej

http://1.bp.blogspot.com/-lJbZz8NUzQI/UL4yz5KKTaI/AAAAAAAAAOw/soT-5acTH90/s1600/Wiezienie.jpg

Edytowane przez dam111111

Wytłumaczę kontroler PCI_E w prockach LGA1155 ma tak rozłożone linie że GPU w SLI/CF pracują maks na linii x8... co daje x8/x8 w skrócie 2x8 :) Slot może sobie elektrycznie być x/w_chuj_dużo/ ale takie są ograniczenia kontrolera.

Ograniczenie to znosi LGA2011 i tam już SLI/CF działa x16/x16... oraz niektóre płyty na AM3+. Swego czasu nVidia do tego celu montowała na płytach tzw. układ NF200, który również pozwalał na uzyskanie x16/x16 ale omawiana płyta takiego układu nie posiadała :)

Gość effendi360

No to dobrze żeś myślał, dlatego piszę, że się nie odezwałem. ;)

A miałem palec nad 'enter'. :D

To tak, na początku przepraszam za nietrafność jeśli chodzi o dział, ale mam problem: Zaczęło sie gdy po porażce w grze uderzyłem w komputer od góry(w tym miejscu mam włącznik i reset komputera), po chwili zrobił się czarny ekran i wyłączyłem komputer. Po ponownym uruchomieniu komputer resetuje się gdy windows sie ładuje i ma już mi wyskakiwać okno z kontami na komputer sie restartuje. Próbowałem już datarcia do kabli pod przyciskami ale bez rozwalenia obudowy jest to niemożliwe, póznej dołączyłem kabel który odpowiada za resetowanie komputra, ale nic nie dało ;/ Mam nadzieje ze ktos bedzie wiedział jak łatwo i bez kosztów (chyba że w ewentualności będę musiał zepsuc obudowe jeśli jakis kabel lub wejscie mogło ulec uszkodzeniu i konieczna bedzie naprawa i kupno nowych czesci) naprawic to co uczyniłem.

"Witam tak jak w temacie składam nowy komputer:

CPU: i3-3220

GPU: Gigabyte 650ti boost 2gb OC

MOBO: Msi-b75a G43

RAM: A-data(2x2gb) Gaminng

Obudowa: Brutus 410/Regnum L50

Dysk wyciągam ze starego pc więc nie wiem jaki to model

Zastanawiałem się nad SilentiumPc gladius 500W.

Komputer będzie przeznaczony do gier nwm czy ta informacja pomoże  :D"

Czy ja o czymś nie wiem?

Hhaaaa jasne że co nie można wygłaszać już swojego zdania przecież napisałem prawde to forum zeszło na psy , a no tak widze że oddziałuje tutaj już długa wspułpraca z komputronikiem ktury nie raz mnie wydymał i nie chciał przyjąć towaru na gwarancje. Kiedyś to było jedyne prawdziwe forum komputerowe każdy wygłaszał to co umiał. A dzisiaj to jakieś alfabetyczne polonistyczno-komunistyczne forum na którym za byle co można dostać warna albo bana , i licze się z tym że za to co napisałem moge dostać bana. Ale co tam tak samo jak ostatnio poleciłem zestaw na "przyszłość" na LGA 2011 do rozbudowy i dostałem bana na kilkanaście dni , a potem widze jak jakiś moderator w jednym temacie  zachwala podobny zestaw 

rezerwuar : (30 kwiecień 2013 - 21:36) a ja wciąż czekam na test: silikon vs kał  - który lepiej zbije temperaturę

http://www.plowsunlimited.com/archive/mythbusters.jpg

Jak zrobiłeś CMOS. To zadziałała funkcja dualbios. I płyta przywróciła Ci stary bios.
Edytowane przez dam111111

Hmm z tego co przeglądam to nic ciekawego nie ma za 130 Euro. Nie masz okazji dozbierać przynajmniej tych 50 / 100 Euro ? Bi ten Vido to chłam totalny.

Polecam Ci model Vido N70S - Posiada dość dobry dwurdzeniowy procesor, 1GB RAM'u, w miarę porządny układ graficzny no i oczywiście slot na karty MicroSD. Wadami może być kiepski ekran i bateria ale niczego lepszego za 500 zł po prostu nie znajdziesz. 

Pozdrawiam

Edytowane przez Sony156