Gość effendi360 Napisano 18 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 http://forum.benchmark.pl/topic/49932-need-for-speed-most-wanted-2012/page__st__100#entry752132 Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 I to jest sklep bo ma NIP ... Cytuj Link to post Share on other sites
Fugazus 13 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 W którym to temacie ten mądrala tak pisze? Ten mądrala opiera się na tym co przeczytał http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/Liczy_sie_jakosc,_a_nie_ilosc_-_pamiec_karty_graficznej-2874.html ale Ty pewnie wiesz lepiej Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Czyli ten mądrala opiera się na artykule z 2010 roku doradzając pod koniec roku 2012. Gratulacje. Dla Twojej informacji przykladowy Max Payne 3 ciagnie w fullHD, przy maksymalnych ustawieniach dokladnie 2020 mb pamieci karty graficznej. I ten madrala nie spostrzegl tez ze karty z 1 lub 2 Mb pamieci odeszly w niepamiec dekade temu. Cytuj Link to post Share on other sites
Sewci013 8 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) Użytkownik Lordonos dnia 22 listopad 2012 - 12:38 napisał Na phenom x4 40 fps jest płynniejsze niż 40 fps na intelu. Dlatego trzeba sie liczyc że dla intela 70 fps dopiero jest płynne. Edytowane 22 Listopada 2012 przez Sewci013 Cytuj Link to post Share on other sites
Fugazus 13 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Czyli ten mądrala opiera się na artykule z 2010 roku doradzając pod koniec roku 2012. Gratulacje. Dla Twojej informacji przykladowy Max Payne 3 ciagnie w fullHD, przy maksymalnych ustawieniach dokladnie 2020 mb pamieci karty graficznej. I ten madrala nie spostrzegl tez ze karty z 1 lub 2 Mb pamieci odeszly w niepamiec dekade temu. Co za różnica z kiedy jest temat - i tak się za bardzo nic nie zmienia tu proszę link z 2012 http://www.bit-tech.net/hardware/2011/11/10/battlefield-3-technical-analysis/3 tam można zobaczyć że w wydajności nie ma różnicy między 6950 2GB niż 1GB takich testów można znaleźć wiecej. Ale oczywiście najłatwiej wyśmiać i powiedzieć że nie ma racji Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Na phenom x4 40 fps jest płynniejsze niż 40 fps na intelu. Dlatego trzeba sie liczyc że dla intela 70 fps dopiero jest płynne. O ****a. Gdzie to jest ? Cytuj Link to post Share on other sites
Sewci013 8 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 O ****a. Gdzie to jest ? Było, już zedytował Cytuj Link to post Share on other sites
Kaziu546 52 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 O ****a. Gdzie to jest ? http://forum.benchmark.pl/topic/64954-karta-do-500-zl/#entry755942 - post #6 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Co za różnica z kiedy jest temat - i tak się za bardzo nic nie zmienia tu proszę link z 2012 http://www.bit-tech....ical-analysis/3 tam można zobaczyć że w wydajności nie ma różnicy między 6950 2GB niż 1GB takich testów można znaleźć wiecej. Ale oczywiście najłatwiej wyśmiać i powiedzieć że nie ma racji Na wstepie przepraszam-> uniwesytecki komp=brak polskich znakow (a nie chce mi sie ich pojedynczo kopiowac) Roznica jest ogromna. Przedstaw testy z 1996 roku i wytlumacz ze wiecej niz 2MB pamieci graficznej absolutnie nie potrzeba. To co pokazales z tegorocznych testow to fakt ze przy karcie o wydajnosci 6950 dodatkowy 1GB pamieci niewiele daje. A juz zwlaszcza gdy sie robi walki typu "wiecej ale wolniejszej pamieci". Ale pojawiaja sie nowe gry i pakowanie sie w 1GB pamieci na karcie jest juz slabym pomyslem, zwalaszcza w przypadku kart od 6950 szybszych. Przykladem niech bedzie wspomniany MP3, nowy hitman tez potrafi spokojnie lyknac wiecej niz 1GB. Tylko czekac na nowe GTA, crysisa, FC3 itp. I sam bylem posiadaczem 6950 z 1GB pamieci. Do tej karty i na tamten moment to wystarczalo do fullHD. Teraz juz przestaje. Pomijajac juz to wszystko- bronisz kogos kto sam nawet nie pisal o GB tylko o MB... Daj spokoj. Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Serwis Asusa na całym świecie jest beznadziejny, też jeden koleś z UK narzekał. Jaazik oczywiście. Taki światowy, a taki głupi. Swoją drogą warto ogarnąć jego głupoty... Cytuj Link to post Share on other sites
AMD Radeon Team 94 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Oddział Asusa w Polsce pije gorzałkę w pracy do tego może czasem dojdzie Bols a w ostateczności Pan Tadeusz, później mają tak nalane że nie są wstanie realizować żadnych reklamacji Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) Wystarczy ze oplace fachowca ktory wpadnie do mnie, zlozy mi komputer, zainstaluje najnowsze oprogramowanie i zrobi co mu bede kazal dodatkowo z pc/software za pieniadze. Jak potrzebujecie odemnie porady w sferach milosnych, mezczyzna, kobieta, to pomoge ale przed tym zajrzyjcie do googla zarozumiale nerdy. Szkoda ze internet jest anonimowy. Tego pajaca ktory przed toba sie wypowiedzial Razzielus zdzielilbym z otwartej, zaliczylby glebe i by zaczal uciekac. Wroc. Nie odwazylby sie do mnie w ten sposob odezwac. http://forum.benchma..._20#entry756676 Zdzielić z otwartej, to Ty chłopcze możesz kolegę po pupie co najwyżej. Racja, szkoda, że internet jest anonimowy, bo z chęcią bym przejechał się do Ciebie i zobaczył Twoją minę. Podszedł bym, uśmiechnął się i obserwował strurzkę ciepłego moczu spływającą z Twoich spodenek chłopcze. Co do spraw miłosnych, wątpię byś cokolwiek wiedział. Tak mimochodem dodam, że wolę brać pieniądze, aniżeli dawać za usługi informatyczne. Pozdrawiam cieplutko serdelku A tu barwna riposta, już 'wymoderowana' z tego forum. Edytowane 22 Listopada 2012 przez sid vicious Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Widzialem to, co to za ludzie Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Ten drugi to się w sam raz do ortografii nadaje Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 (edytowane) i5 3570k robisz OC i masz taką samą (lub nawet trochę większą) wydajność jak i7 forum.benchmark.pl/topic/65194-komputer-dla-gracza-do-3000zl/page__st__20 I czytać zanim wymoderują w dół Edytowane 24 Listopada 2012 przez effendi360 Cytuj Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 (edytowane) Rekin tak podobny jak w kolorze rekina MSi hihih. Fajna płytka i czy ja wiem Ivy brać, bo ma pcie 3.0 PCIE 3.0 wielkie G ci da. 2-3%, to nic. 06radcho@ Zgadza się dlatego ja nie kupuje Intela. 8) Doradza ivy bo ma obsługę pcie 3.0 , a póżniej potwierdza że to g...o warte . Edytowane 24 Listopada 2012 przez UncleFester Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Doradza ivy bo ma obsługę pcie 3.0 , a póżniej potwierdza że to g...o warte . http://forum.benchmark.pl/topic/65211-wybor-chipsetu-z-usb-30-dla-i5-2500k/ Ja mu nie doradzalem Ivy kolego, przeczytaj dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 (edytowane) http://forum.benchma...0-dla-i5-2500k/ Ja mu nie doradzalem Ivy kolego, przeczytaj dobrze. Nie do Ciebie " pije " tylko do @extremme Twój post wkleiłem , żeby pokazać do czego się odniósł pisząc " Zgadza się dlatego ja nie kupuje Intela ' . Edytowane 24 Listopada 2012 przez UncleFester Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 myśle że nada się to tutaj hahahah ja tylko doradzam l9 a że wam nie pasuje firma LG to przykro mi . pewnie jesteście fanbojami samsunga bo duzo modów jest... a większosc uzytkowników nie wie co to nawet aktualizacja... i co ma lepsze niby sgs 2 ! NAWET GO W RĘKACH NIE TRZYMALIŚCIE a tak sie sklada ze ja mialem i s2 w ręce jak chcesz płacic za firmę to bierz samsunga Cytuj Link to post Share on other sites
foxy97 121 Napisano 25 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 (edytowane) Wystarczy zachwianie napiec na poziomie wiekszym niz moze byc i jest wlasnie efekt crashu. Liczy sie MAKSYMALNE mozliwe obciazenie a nie srednie. Znamionowa moc to moc pracy. To o czym mowisz to fluktuacje ktore nie istnieja w wielofazowych sekcjach zasilania zasilaczy. Napisalem wyraznie ze plyta WYMAGA DO STABILNEJ PRACY takiej mocy. Test ktory ja widzialem pokazywal ze platforma pobierala 300W na troszke mocniejszym podkreconym procesorze bez obciazonej karty graficznej. Jesli ten test mowil prawde i wykres nie klamal to interpretujac to wlasnie stwierdzilem ze dodajac do 300W energie pobierana przez karte w stresie otrzymamy mozliwy peak energetyczny tego zestawu. Plyta glowna jak kazdy element elektroniczny z ukladami scalonymi musi posiadac zapas mocy. Chocby glupia 11 fazowa sekcja zasilania tak dziala. To nie lampka gdzie wyilczysz pobor mocy i narysujesz sinusoide. Plyta glowna dziala na pradzie stalym a nie przemiennym a to oznacza dosyc ciekawe rzeczy jak na przyklad koniecznosc stabilnego zasilania. Dlaczego sie montuje wielofazowe sekcje zasilania? Poniewaz przy mocnych zachwianiach poboru energii plyta glowna musi gdzies rozkladac energie. Ja na prawde nie wiem do tej pory dlaczego chcesz koniecznie obalic to co napisalem. Ja nie wymyslam rzeczy tylko poszukalem w internecie, znalazlem test i na jego podstawie wykonalem obliczenia. Nie jest tak ze chce koniecznie udowodnic swoja racje ale ty zamiast ja negowac musialbys obalic jej fundamenty czyli wskazac w ktorym miejscu test ktory przytoczylem jest nieprawdziwy. Jesli tego nie zrobisz to moje obliczenia nie moga sie zmienic, poniewaz nie zmienia sie dane dotyczace testow empirycznych a nie teoretycznych. I bardzo dobrze poniewaz to co napisalem jest na podstawie przytoczonych testow. Moja wiedza ogranicza sie tylko do interpretacji poniewaz sam testow przeprowadzic nie moglem. Tak dzialaja wlasnie osoby w dzisiejszych czasach. Znajduja dowody i je omawiaja. Jedyny sposob na obalenie takich tez to zaprezentowanie kontrdowodow na obalenie dowodow drugiej strony. Tutaj niewiele jest co tlumaczyc bo czesc po prostu jest sprzeczna z faktami. Poniewaz w przypadku obciazenia zasilacza w takim stopniu, jesil trafimy na model slabszej jakosci zalazca sie systemy zabezpieczajace przed nadmiernymi wahaniami napiec. DLATEGO nie mozna obciazac zasilacza a wlasciwie to zasilacz nie pozwala zeby go tak obciazyc. A ja sie ciagle upieram ze platforma testowa potrzebuje stabilnych 450W aby w stresie dawac rade. Zasilacz na linii 12V nie ma 650W tylko bodajze 639W. Policz teraz jak to wyglada i wez pod uwage ze egzemplarz mogl byc uszkodzony. Moglem zle sie wyrazic. Nie chodzilo mi o sprawnosc zasilacza jako ukladu ale jako sprzetu. Czyli chodzilo mi o stopien obciazenia przy ktorym sprzet nadal zachowuje standardowe dla certyfikatu wahania napiec. Czasem zdaza sie zle dobrac slowo ale nie przeszkodzilo ci to jednak w wypowiadania sie na ten temat. Osobiscie oprownywanie tego do sprawnosci zasilaczy uwazam za glupie i nie to mialem na mysli. Tutaj mamy calkiem inny problem niz ilosc wytworzonego ciepla. Certyfikat jest nadawany na uklad a nie na egzemplarz. Oznacza to ze moze do nas przyjsc urzadzenie uszkodzone czyli wadliwy egzemplarz o ktorym juz pisalem i ktore bedzie mialo certyfikat 80+ Nadanie takiego certyfikatu znacznie przekracza koszt jednego egzemplarza zasilacza dlatego nadaje sie to na MODEL. Ale wedlug ciebie najprawdopodobniej certyfikat oznacza ze dostalismy w 100% sprawny produkt. To tak jakby mowic ze gwarancja daje nam gwarancje ze produkt bedzie dzialac. Caly czas wlasnie to SUGEROWALEM. Nie wiem dlaczego starales sie na sile negowac to co pisalem. Ty wyliczyles 400W z nawiazka. Sama karta bierze 150W bo taki to juz jest model a to oznacza ze na reszte SPRZETU nie liczac monitora pozostaje 250W wedlug twoich wyliczen. Tak wiem ze to duzo energii ale FXy maja to do siebie ze samo podkrecenie potrafi zwiekszyc pobor mocy o 100W przez procesor. Wedlug ciebie jest to jednak jeszcze sporo wygorowany pobor energii. 250W pobiera plyta glowna, procesor podkrecony, kosci RAM, dysk twardy i napedy. Do tego myszka klawiatura i byc moze jakies dodatkowe uklady. Na prawde jestes pewny ze to wystarczy i nie osiagniemy wartosci niebezpiecznej dla tego zasilacza? 636W zasilacza oznacza ze stabilnie sprawny model mozemy bezpiecznie obciazac DO 508W jesli korzystamy glownie z linii 12V. Jesli trafimy na model wadliwy to mozliwe ze bezpieczne obciazenie bedzie DO 450W albo cos w tych granicach. Tutaj na prawde prosta matematyka istnieje a pamietac trzeba ze zapas mocy zawsze trzeba zachowac. Nie wiem tylko jak ty wyliczyles takie male zuzycie energii przez platforme testowa skoro SAMA karta ma 2 dodatkowe wtyczki zasilajace i pobiera 150W. Ma 2 wtyczki poniewaz jedna wtyczka dostarcza 74W + kilkadziesiat Wat ze slotu PCIE. Tutaj juz mamy grubo ponad 75W a do tego dochodzi druga wtyczka jeszcze ktora powinna ci zasugerowac ze karta moze faktycznie pobierac te 150W. Co spowodowalo taka prace tego oczywiscie jeszcze jakis czas nie bedziemy wiedziec bo moze byc to karta, sterowniki, bios, plyta glowna lub nawet system operacyjny. Nie wiem w jakim stopniu zasilacz moglby wplynac w tym wypadku wiec sie nie wypowiadam na temat relacji taktowania karty i sprawnosci zasilacza. kolejny typek który nie ma pojecia, sam podkresla ze tego nie sprawdzal tylko opiera sie na tym co gdzies wyczytal Edytowane 25 Listopada 2012 przez foxy97 Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Może coś wygram Wywód na temat słuchawek jakby ktoś nie wiedział: Średnio gram po 1,5h dziennie, więc to troche czasu jest. Po drugie muszą mieć bardzo dobrą jakość dźwięku. Bas też ma stać na wysokim poziomie, ma być mocny, wyrazisty, żeby jak wybuchła bomba było BUUMM, a nie buuuuum. Cytuj Link to post Share on other sites
Jaazik 162 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) Trochę od playharda Na początek jest to temat o budzie za 9 tysięcy, a on pisze coś takiego: rzeczywiście, składałem na szybko Ktoś będzie kupował komputer za 9 patyków a on składał zestaw na szybko... świetnie. Mądrości na temat (nieopłacalnego) GTXa 690 i mobo: ja bym gtxa 690 nie darował sobie , i nie przepłacał na bajery typu płyta głowna za ponad tysiac zł bo wydajności ci to nie da, a nawet GD65 nie wykorzysta normalny użytkownik i wywalisz tylko w błoto tyle kasy nie mając na tym korzyści lepiej to przemyśl Do tekstu o mobo riposta lor3ddr8d: Piszesz takie głupy że aż głowa boli, może zaproponujesz Pro 3 B3 i 2500k bo wyjdzie taniej ? A playhard to wziął na poważnie No i jeszcze trochę mądrości na temat 690 i mobo: tak, i wydajnośc była by ta sama a zaoszczędziłby grubą kase może napiszesz co zyska dzięki płycie głównej za tysiac zł? JESZCZE mocniejszą sekcje zasilania, i co mu to da? będzie bił rekordy w oc na azocie? ogarnąc się, bo nie wszystko co drogie to dobre i opłacalne a na lepszej grafice czyi 690 będzie miał 2x lepszą wydajnośc i za pare miesięcy nie bedzie musiał wywalać kolejnego 2k na kolejną grafike -.- co za ludzie tutaj NIEKTÓRZY SĄ to ręce opadają tak, kupuj MSI Z77 MPower za świetną radą Jazika <te płyty padają jak muchy> Słowa wyrwane z kontekstu aż tak nie jarają, tutaj link do tematu http://forum.benchma...buda-do-9000zl/ Edytowane 26 Listopada 2012 przez Jaazik Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Ile razy było mówione że to nie temat na wylewanie żali i wklejanie durnych sprzeczek? Cholerne świeżaki, nic do nich nie dociera -.- Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 http://mistrzowie.org/uimages/services/mistrzowie/i18n/pl_PL//201211/1353947085_by_Igoruss.jpg?1353947085 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts