multijumper 1 Napisano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Sory za dubla "USB" edycja siódma http://ptymew.bay.livefilestore.com/y1psEzndhxc4wWKaA9JiS_2e3KYGe_CmnV8PaCLuOPTwE0uOFnRAwTllwEIwG94gwNy3armE3hjm61p3abEmUqxqg/ScreenHunter_01%20Jun.%2029%2023.31.JPG ********************** http://ptymew.bay.livefilestore.com/y1psEzndhxc4wXyiflMKVDJvHG0hXPRGL3W3spv42Klyt1ozfWMsdq-43EOrqI2U-VyhdnwpzjTa3DOd_eV-3WuIw/ScreenHunter_02%20Jun.%2029%2023.33.JPG ********************** http://ptymew.bay.livefilestore.com/y1pnfuBb6nGAv3ymBih68V2yxRLxS-GzN3Hz-cpzaUyJuTg3khe7dTSHtKs02C2NDh0FbM1aNPtmqWMT43KiLhPTA/ScreenHunter_03%20Jun.%2029%2023.34.JPG ********************** http://ptymew.bay.livefilestore.com/y1pyCTxdZF7tU5e6991YUGu3aDAsJj43lcaJa5---ouAUCNKFFeAGqZtiRMeJA6xW6jXRrmE4HsjCpHsg2MnR3qFA/ScreenHunter_04%20Jun.%2029%2023.36.JPG Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Komentarze do mojego newsa o Apple że zablokowali w iPhonie używanie gierki erotycznej: -To przepraszam cycki uszkodzą mi telefon, czy jak? -cycki to zło!!! (a szczególnie gołe) ;-)) -Nic tylko współczuć tym którzy nadal twierdzą, że pogryzione jabłko to coś elo, trendy, qll, itd., a nie dostrzegają, że są dymani na kosmicznych cenach za jajco i głupimi ograniczeniami. -Pokaż mi JAKIKOLWIEK produkt masowy, od dużej korporacji, gdzie nie jesteś "dymany" absurdalnie wysoką ceną ! Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 cycki to zło!!! (a szczególnie gołe)Miałem to wrzucić...kolega mnie ubawił do bólu No i cała reszta też była niczego sobie edit : Jest okazja żeby sie pośmiać z siebie : "USB" edycja siódma" Jak widać wieczorem myślenie boli Cytuj Link to post Share on other sites
grzesiekmos 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 -To przepraszam cycki uszkodzą mi telefon, czy jak? To pytanie miażdży Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 komentarze pod newsem o benchmarkowych koszulkach (jedne z wielu): a ile ptk za T-shirt i ta pania? Ta pani jest za 100 000 000 punktów. I możesz ją dostać tylko w formacie JPEG, w rozdzielczości Full HD. No nie wiem czy bym sie skusil na zdjeciu od tylu juz ta pani nie wyglada za dobrze... Potrzebujesz mocniejszych soczewek "To" od tyłu to już nie Pani ;P to chyba na tyle na obecny moment pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Lorduś 0 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 W sumie to moje obliczenie zużycia prądu przez mój monitor CRT (patrz mini-recenzja) też nadaje się jako benchmarkowy kwiatek . W tym momencie przypomina mi się kawał, bardzo adekwatny do sytuacji: Wpada ekipa TV do szkoły, podchądza do pierwszego lepszego ucznia i pytają: - Kiedy wybuchła II Wojna Światowa? - Ale ja jestem na biol-chemie! Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Mam nadzieje że odpowiedzi nie będzie ******************* http://ptymew.bay.livefilestore.com/y1pssNda-qm1mk-5yNarthowil-Wl042MJgYSQwo_VHHFRrbc9T71XBcJgPJRL3hTgnIFq2P_NduRUNNaZ0JH3Ktg/ScreenHunter_01%20Jul.%2001%2016.51.JPG ******************* Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 dnia dzisiejszego na pewien post napisany na naszym forum w temacie USB6 pojawiła się następująca odpowiedź HeJkA kReJsSoLkHu , nIe UsHyFfAy sAmYcH dUsHyCh lIteRkOoF nA nAsHyM FoRuM bO To tAq jAk bYs kShYcHaUu... jeśli ktoś jest szerzej zainteresowany tematem: forum> USB6> str. 14-15 pozdrawiam EDIT: k MJ, czemu Ty masz szybszego neta czy ja Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 ********************** http://ptymew.bay.livefilestore.com/y1pnfuBb6nGAv3ymBih68V2yxRLxS-GzN3Hz-cpzaUyJuTg3khe7dTSHtKs02C2NDh0FbM1aNPtmqWMT43KiLhPTA/ScreenHunter_03%20Jun.%2029%2023.34.JPG ********************** Jupi Moja wypowiedź zaliczyła się do zacnego grona I też mam jednego kwiatka : TEEEEERAZZZNAPISZE COŚŚŚŚ Z SENSEMMMMM...... STATUS ZNAWCAAAAA U NIEKTÓRYCH "ZNAWCÓW" JEST Ś.M.I.E.S.Z.N.Y.(WIDZIAŁEM INNE POSTY ) SKRÓT USB JEST ZAŁOSNY A TO FORUM TO POZDROWIENIA DLA CHŁŁOPAKÓW KTÓÓÓÓÓÓÓRZY NIE POTRAFIĄ SIĘ WYYYSILIC I ..... ŻEGNAM FOR-EVER ST!!! DP!!! UPC!!! SRATATATA!!!! SPAM SPAM SAPM A KTÓRYŚ MA NAWET PASUJĄCY DO WIADOMOŚCI AVATAR (SPAM)... INNY W POLU NICK WPISAŁ_nick_ GRATULUJE CI MAMA JEST Z CIBIE DUMNA!!!!! PS:NIE CHCIAŁEM NIKOGO URAZIĆ!!!! A najbardziej śmieszne jest to: INNY W POLU NICK WPISAŁ _nick_ GRATULUJE CI MAMA JEST Z CIBIE DUMNA!!!!! Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 EDIT: a może lepiej to usunąć? EDIT2: nie chcę mieć problemów, że coś propaguję... usunięte. Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 nie chcę mieć problemów, że coś propaguję... usunięte.I dorze to było ochydne chociaż z życia wzięte. Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 @MJ, Ty wiesz skąd to było... ja tam ostatnio przeglądam różne strony i teraz mam podpis na forum taki a nie inny... Powiem tylko jedno... głupota naprawdę nie ma granic. Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 No nie gadaj u tych co dają do pieca ?!... Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 W "drugim" internecie. Przecież takie coś by nie przeszło na normalnej stronce... Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 To sie chłopcy rozpędzili chyba troche, może dziś ich odwiedze bo jak widać jadą ostro jak nigdy. Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 No to już MJ wie... a i wy się dowiecie jak mnie na yoyo wpuścicie, będzie to mój drugi poradnik obok FireFoxa dla G.R.U.P.E. "Złotych myśli" będziecie mieć do oporu... Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 @sevae ostrożnie to może być nie dla każdego, nie dawaj dzieciakom zapałek bo chate puszczą z dymem. Wiesz odpowiedzialność i takie tam farmazony ale jednak ostrożnie Zważywszy na treści (no wiesz) sprawa nie jest taka łatwa. Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 1 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 A ja już mini poradnik napisałem tylko czekam aż mnie na yoyo wpuszczą... zresztą, powinni wiedzieć jak bronić się przed takimi A udało Ci się tam wejść i czytałeś to? Jak o tym napisać np. na benchmarku żeby ostrzec innych nie propagując tych treści? Muszą samemu zobaczyć... Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Teraz nie mam czasu może w nocy. A co do formy ?!...pisz do srogiego A wywal kawe na ławe i tyle. edit : @sevae naprawde ŁOSTRO tam jadą nawet na rasistowską nute ogólny czad to może być ciekawe... Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A tu na co trafiłem, kształcąc się jako haker "Aby naprawdę ukryć swój adres IP potrzebne będą: śrubokręt, kartka papieru A4, nożyczki do paznokci, lutownica, modelina, klej i okrągły pilnik-iglak o możliwie niedużej średnicy. Po połączeniu z internetem adres IP zostanie nam przydzielony przez naszego ISP i wyląduje w pamięci komputera, powiązany z adresem MAC karty sieciowej. Należy zidentyfikować kość pamięci w której przechowywana jest czwórka oktetów z adresem (np. programem ChipFinder lub MemoryLocatorPro) i delikatnie ją wylutować. To samo robimy z EEPROMem karty sieciowej - z tą różnicą że tu nie musimy zapuszczać żadnego oprogramowanie - EEPROM to ta niewielka, podłużna kość położona pomiędzy niebieskim kondensatorem a czarnym, owalnym rezystorem 10kOhm przy złączu sieciowym. Na obudowie ma napis EEPROM. Po delikatnym odlutowaniu kości (lub wyjęciu z podstawek - jeżeli mamy szczęście) należy ułożyć je na kartce (pamiętajmy by co około 15ms podłączyć kość do zasilania i szyny procesora celem odświeżenia!). Teraz korzystając z informacji o lokalizacji interesujących nas adresów należy przechowujące je bramki wyciąć ze struktury krzemu. Jeżeli komuś wycinanie idzie słabo niech wcześniej poćwiczy na kartonowym modelu. Wycięte miejsca zalepiamy modeliną, formując z niej matrycę FPGA. Posłuży nam ona do dynamicznego wprogramowywania i usuwania adresów. Dla pewności modelinę możemy przytwierdzić klejem, a nadmiar zaschłego kleju usunąć pilnikiem. Po przeprowadzeniu całej operacji umieszczamy kości na powrót w komputerze. Dowolnym narzędziem do programowania matryc FPGA umieszczamy we właśnie spreparowanych miejscach adresy IP - za dane wejściowe mogą nam posłużyć wycięte wcześniej bramki. W razie problemów z odczytaniem informacji możemy posłużyć się lupą, zaś zapominalskim przypominam - zero to lewa nóżka bramki na masie. Jeżeli cała operacja się udała - chowamy oryginalne struktury do torebki (nie wyrzucamy!) i umieszczamy w jakimś bezpiecznym miejscu. Voila! Mechanizm działa doskonale. Zapytany o identyfikację komputer nie zdradzi jej, gdyż informacja ta została z niego usunięta. Jednocześnie dane niezbędne do procesu komunikacji zostaną udostępnione przez programowalne przez nas matryce. Działa to doskonale i skutecznie było używane przeze mnie wiele, wiele razy. Najlepszą rekomendację może być fakt, że wciąż do Was piszę, i wciąż nie dostałem wspomnianego na wstępie e-maila... " Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 @sevae Czy "adolf hitler_benchmark.pl to twój nowy nick Dziś rano coś takiego przeleciało przez forum... Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Nie, korzystam tylko z jednego... czyli aktualnego. A nicki które stworzyłem pochodzą od antybiotyków: ampicylina, bacytracyna, nystatyn i jakieś tam jeszcze... Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Nie, korzystam tylko z jednego... czyli aktualnego. A nicki które stworzyłem pochodzą od antybiotyków: ampicylina, bacytracyna, nystatyn i jakieś tam jeszcze...sevae to trzeba było dać jeszcze takie jedno paskudztwo którym się leczy "śpiączkę" wywoływaną przez muchy tse-tse takie to skubaństwo jest niebezpieczne, że trzymają to w szklanych tubkach, szklanych strzykawkach i wszystko robią przez grube rękawice no i leją to w chorego człowieka -kozackie ;d jak stanieje kupie sobie ;d i walne jako guzik od spodni oO DxD o kamerce szpiegowskiej Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Czy "adolf hitler_benchmark.pl to twój nowy nick Dziś rano coś takiego przeleciało przez forum... Chodzi Ci o tego gościa : adolf_hitler_benchmark.pl Był on na forum około 10:30 Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Chodzi Ci o tego gościaDokładnie...aż mnie zamurowało i pomyślałem że to sevae robi za szpiega z krainy deszczowców Wiem dubel, Sory Walka wre do ostatnich godzin i na różne sposoby : ************************ http://ptymew.bay.livefilestore.com/y1pCQYnQRoeO1HXeStAjfKz3_o4BwjaCiFIvrnF1i2C6JPIr3Fk9Z90Zb6VI3_aBVbM5EOu6uOM7Qm8Z7mgoKNMhw/ScreenHunter_01%20Jul.%2002%2020.56.JPG ************************ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts