1Krzysiek1 0 Napisano 25 Maja 2016 Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Witam Wczoraj postanowiłem zrobić sobie formatowanie systemu Widnows 7. Niestety gdy próbowałem wejść w panel biosa przy włączaniu komputera pojawiała się jedynie instrukcja co do przycisków biosa, ale mimo, że przyciskałem odpowiedni klawisz nic się nie działo i system normalnie się odpalał.Przycisk odpowiadający za bios w moim przypadku to "Delete".Postanowiłem zrobić reset biosa wyjmując na 30 min baterię, ale jedyne co się zmieniło to to ze teraz zamiast włączenia systemu po ekranie z instrukcją biosa mam czarny ekran i nie mogę odpalić komputera. Wiele czasu poświęciłem szukając rozwiązania i nic mi nie pomogło. Próbowałem: -reset baterii -inne klawisze f -przycisnąć na raz parę klawiszy przy włączeniu kompa aby wywołać awarię biosa i automatyczne włączenie -Wyjąć wszystkie USB z kompa zostawiając jedynie klawiaturę Nic nie zadziałało Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
ADR15 255 Napisano 25 Maja 2016 Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Co to za sprzęt? Cytuj Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 25 Maja 2016 Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Masz klawiaturę pod usb? Jeśli tak to skombinuj na ps/2. Cytuj Link to post Share on other sites
1Krzysiek1 0 Napisano 25 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 (edytowane) Ciężko napisać jaki sprzęt bo nie mogę wejść na kompa, więc dokładnie nie podam. Edytowane 25 Maja 2016 przez 1Krzysiek1 Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 25 Maja 2016 Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Na płycie głównej będziesz miał napisany model. Cytuj Link to post Share on other sites
1Krzysiek1 0 Napisano 27 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 (edytowane) Masz klawiaturę pod usb? Jeśli tak to skombinuj na ps/2. Spróbowałem poprzez ps/2 i nic się nie zmieniło Na płycie głównej będziesz miał napisany model. Gigabyte GA-B75M-D3V Edytowane 27 Maja 2016 przez 1Krzysiek1 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 27 Maja 2016 Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Nie wiem jaką masz klawiaturę ale np. na mojej jest taki przycisk "win lock " i jak on jest włączony to na niej pewne przyciski (F2 itp) nie działają.... Cytuj Link to post Share on other sites
1Krzysiek1 0 Napisano 27 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Nie mam win locka Prawdopodobnie jest to wina płyty głównej. Czy jest możliwość że coś innego blokuje dostęp do biosa? Jeśli nie to pozostaje kupić nową płytę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts