ukasshu 0 Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Witam, odkąd mam komputer ( około miesiąca ) często spotyka mnie błąd ,, sterownik ekranu AMD przestał działac, lecz odzyskał sprawnośc'' Po tym błędzie programy się dłużej odpalają ( zwykle pojawia się najpierw czarny ekran na 3-4 sekundy, a potem dopiero uruchamia się program ) .O dziwo nie dzieje się to podczas grania, lecz podczas zwykłego przeglądania internetu, siedzenia na fejsie czy też yt, podczas grania problem nie pojawił mi się ani razu. Mój sprzęt: Procesor - Intel i5-6500 Karta graficzna - Sapphire R9 390 NITRO Zasilacz - XFX TS550W 120mm 80+ Bronze Mogę dodać, że temperatury podczas przeglądania internetu to około 44 stopnie, natomiast podczas grania maksymalnie 70 stopni. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Wpisz "sterownik ek......odzyskał sprawność." w wyszukiwarce. Najpierw poszukaj rozwiązania na stronach Microsoft .Ja tam kiedyś znalazłem,a chodziło o zmianę jednej wartości w rejestrze.Kolejną drogą jest aktualizacja systemu. Nie napisałeś jaki ,ale chyba w dziesiątce (lub 8,1) jest taka aktualizacja,która naprawia ten błąd.Nie u każdego ale u wielu użytkowników,którzy mieli ten problem... Cytuj Link to post Share on other sites
ukasshu 0 Napisano 6 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Mam 7 64 bit, robiłem to co podali na stronie Microsoftu, lecz nie zadziałało. Przeczytałem różne rozwiązania tych problemów i zmniejszyłem troszkę taktowanie karty graficznej, zobaczymy może pomoże. Po zmniejszeniu taktowania błąd ciągle się pojawia, wie ktoś jak to naprawić? Cytuj Link to post Share on other sites
Marqvs 116 Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Podpowiedź jest w komunikacie błędu: sterownik. Trzeba sprawdzić czy właściwy i aktualny. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts