MrGohut 4 Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Czy ktoś z obecnych tutaj składał PITa przez program e-Deklaracje? Czy po wysłaniu i gdy status jest "przyjęty" to trzeba ten UPO gdzieś zanieść czy już nic nie trzeba robić i wystarczy czekać na odliczenie? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Jeśli jeszcze musiałbyś z tym papierem biegać to e-Deklaracje nie miałyby sensu. Czekaj na odliczenie, a papier sobie zachowaj, w razie gdyby wynikły jakieś niezgodności. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MrGohut 4 Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Ok, tak się pytam tylko bo potem się okaże że problemy jakieś i mi jeszcze kare naliczą >.> ale jak wystarczy to git. Szkoda tylko że to nie przyśpiesza procesu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Jakbyś złożył np. w lutym, to czekałbyś tylko tydzień, a na ostatnią chwilę, to nie spodziewaj się zbyt szybko. Cytuj Link to post Share on other sites
MrGohut 4 Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) 3 marca złożyłem :s Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez MrGohut Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Nie wiem jak USy w Twoim mieście, ale w moim już przelewają tym, którzy na poczatku marca składali. Jak się martwisz poprawnością złożonego PITu, to zadzwoń do US. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Corocznie składam zeznanie podatkowe w ten sposób. UPO sobie drukuję i do teczki odkładam. Ot cała filozofia. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MrGohut 4 Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Nie no poczekam, zgaduje że jeżeli na początku marca złożyłem to już niedługo powinienem mieć, chyba że Łódź będzie ostatnia ;x Cytuj Link to post Share on other sites
radam5 215 Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Ja złożyłem 4 marca i dostałem zwrot po ok 3tygodniach. Szybko, bo W ubiegłym roku też tak skladalem to poczekalem prawie ustawowe 60dni. Także to loteria jest Cytuj Link to post Share on other sites
startcv 0 Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Ja wysyłałem i nie ma w tym nic trudnego. robię tak od 2 lat. Poradnik o tym jak to zrobić znajdziesz tu: http://poradnikpracownika.pl/-pit-za-2014-wyslesz-przez-internetNie jest to takie straszne jak się wydaje. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts