Gość JackHammer Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Saitek Rumble Pad P580 http://www.proline.pl/?p=SAITEK+PP23S Budżetówka więc nie ma się czego specjalnego spodziewać ale za te pieniądze można lepszego kupić. Już wolałem poprzedniego Trust GM-1520 który był niewygodny w trzymaniu. Cytuj Link to post Share on other sites
markietanka 3 Napisano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Nowe,czy nowoczesne i znanej marki nie oznacza wcale - dobre. Kupiłam swego czasu trzy myszki - nie działały,kupiłam taką podświetlaną i po tygodniu mi wysiadła. W tej chwili mam Optical,model OP-820.Póki co jest w porzo. Cytuj Link to post Share on other sites
AccessViolation 2 Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Zawiodłem się na Galaxy GF 9800GT. Karta spaliła się w dziwnych okolicznościach. Wyłączyłem kompa, a po jakimś czasie ponownie go odpaliłem. Wtedy usłyszałem kilka piknięć BIOS-u. Pzeczytałem w instrukcji, że sygnał oznacza problem z grafą, więc sprawdziłem czy coś się przypadkiem nie odpieło, lecz nic to nie zmieniło. Karta była 3 miechy po gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
daniel93 192 Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 GoodRam i asus Cytuj Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 EVGA 8800 gts 320mb Cytuj Link to post Share on other sites
chrup 10 Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Canon MP495 - zanim się odpali trzeba trochę poczekać, beznadziejna obudowa która się raz dwa rysuje, kombinacje z WiFI (u mnie raz chwyta raz nie....), ogólnie porażka. Gigabyte HD6850 OC - chłodzenie wychwalane w internecie przez wielu jest przeciętne, zbliżone do innych rozwiązań konkurencji, słabiutka sekcja zasilania, dopisek OC mi sugerował, że do kręcenia się karta nada, a tutaj OC jest co najwyżej symboliczne, ogólnie porażka - może jak wejdzie HD8xxx to wymienię na coś mniej prądożernego, o ile seria przyniesie jakieś zmiany, póki co nie opłaca mi się raczej Cytuj Link to post Share on other sites
daniel93 192 Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Intel Cytuj Link to post Share on other sites
DomiHD2 503 Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 GoodRam i asus Intel może jakieś wytłumaczenie Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Mnie zawiódł Samsung - F3 HD502HJ Miałem dwa dyski - jeden padł kilka miechów temu na amen, drugi kilka dni temu wywalił errory w SMART'ie, Intel Rapid, bad sectory wykazało skanowanie, więc też poszedł na gwarę po zgraniu danych Cytuj Link to post Share on other sites
daniel93 192 Napisano 14 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 (edytowane) może jakieś wytłumaczenieKupiłem jakiś czas temu kompa i3 + asus po tygodniu zaczeła się palić pamięć ram. Więc wymieniłem ramy i jak się okazało nadal komp nie działał. Postawiłem że to płyta asusa jest zepsuta. Wczoraj kupiłem nową od gigabyte podłączyłem wszystko i nic ( Dysk , ramy i zasilacz są sprawne bo sprawdzałem w serwisie więc to musi być procesor. Edytowane 14 Lipca 2012 przez daniel93 Cytuj Link to post Share on other sites
AreoPL 18 Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 1.Geforce 9600Gt-Miałem go tylko 3 tygodnie-Zaczął pokazywać krzaki i po 2 dniach nadawał się do śmieci. 2.Radeon 2600pro-Rok działania,a ledwo co Silent Hill Homecoming chodził Cytuj Link to post Share on other sites
Siwersus 664 Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Miałem 2 lata temu zasilacz tracer highlander 500w, no i hmmmm.... po 2 miesiącach skopcił się (Na szczęście tylko 100zł, ale chyba o 100 za dużo...) .Nie wiem czemu mnie podkusiło żeby zakupić ten shit. Cytuj Link to post Share on other sites
FeelFree 108 Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 HDD Samsung Sytuacja miała miejsce w 2007r Zakupiłem dysk Samsunga, działał sprawnie nie cały miesiąc. Zareklamowałem go u sprzedawcy, wymienił na nowy. Niestety ten też padł ale wytrzymał dłużej niż poprzednik bo około 6miesięcy. Cytuj Link to post Share on other sites
Damian555666777 12 Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 (edytowane) Ja zawiodłem się na głośnikach 5.1 Logitech Z-506. Kupiłem je ponieważ omamiła mnie recenzja (widocznie sponsorowana). Głośniki podobno miały grać bajecznie - ,,super sprzęt za 3 stówki". Okazało się, że nie dość, że nie były super to były fatalne. Najpierw trafiłem na egzemplarz z kopniętym wzmacniaczem, co objawiało się strzelaniem w głośnikach, co było nie do zniesienia. Poszedłem zareklamować to mi wymienili wzmacniacz, ale efekt ruskiego radia i trzeszczenie było dalej nie do zniesienia. Sprzedałem je i cieszę się, że się tego pozbyłem. Apeluję by nie dać się omamić reklamom i marketingowi. Polecam firmy takie jak Edifier i Microlab. Odradzam kupowania głośników logitech, creative i innych gó*nianych pseudo audio marek. W ogóle to sprzęt audio proponuję kupować w sklepach muzycznych. Tam jest o 85 % mniej szitu. Edytowane 22 Lipca 2012 przez Damian555666777 Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 (edytowane) Nowa karta ASUS gtx 670 DC II, wyniki po maksymalnym OC trojeniu sięi wypruwaniu flaków lekko ponad 9k i ok 9,5k w graficznym w smarku 11. To mało jak na 2600K i P8Z68. Karta kręci się max do 120MHz, ale wtedy przycina, więc optymalnie 100 MHz. Z kolei zobaczyłem w Heavenie dziwne plamki błyskające, które na standardowych ustawieniach się pojawiają. Klawiatura Razer Lycosa - baaaaaardzo łatwo siębrudzi i rysuje, klawisze ciężko chodzą, wariuje, gram sobie gram nakle klawiatura nie działą typo sam chodzi do przodu ;> Włączam kompa, klawiatura nie działa. Laptop HP G72 120-EW, klawiatura padła po roku, kupa nie sprzęt, mimo HD 5430 i i3 maksymalnie można było pograć w 10 letniego CS'a. Iiyama G2773HS - ostatnie możliwości finansowe poszły na ten monitor, chyba chora osoba kupi za takie pieniądze monitor, jak są telewizory i to tańsze. Monitor ma nierónomierne podświetlenie na dole i pojawiają się błyskające paski po wyjściu z gry na pulpit. Edytowane 23 Lipca 2012 przez Silver Fox Cytuj Link to post Share on other sites
DeNeB 134 Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 XFX HD4870 512mb dokładnie taka http://cdn1.techbargains.com/icache/2009/09/26/12539832027067.jpeg Odradzam,strasznie się grzała i do tego mega głośna,dotyczy to każdego egzemplarza.Szybko przeszedłem wtedy na hd5770 i dopiero byłem zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 WD Green 3TB, tak wibrujących dysków nie miałem nigdy dotychczas. Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 25 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 a niby takie ekologiczne Cytuj Link to post Share on other sites
LeCzarny 160 Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Seagate Barracuda na starym firmware (jakieś 2 lata temu) powodującym brickowanie się dysku, 300 GB danych poszłoo... Cytuj Link to post Share on other sites
mokil 1 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Klawiatura Tracer Exclusive Paris TRK-401 - niby miała posiadać pokrętło do głośności, które to mnie głównie przekonało do zakupu. Raz posiadałem już klawe tracer z podobnym pokrętłem i bardzo sobie ją chwalilem. Niestety w tym modelu była to zwykła ściema i pokrętło okazało się scrollem od myszki >.< Cytuj Link to post Share on other sites
Moggster 13 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Plyta glowna Asus P5N32E SL (ciagle problemy z internetem - niech zyje forceware do neta.., dzwiekiem, slabiutkie mozliwosci oc nszotr sie dlawi) Plyta Asus P5B (awaria kontrolerow sata... po zaledwie pol roku uzytkowania) Asus Geforce 7900 GT (bez oc ulegla samospaleniu, w ogole jakos dziwnie chodzila np. Oblivion szybciej dzialal na 7600GS niz tym czyms) Palit Geforce FX5600 XT (niby dalo sie troche podkrecic, ale ogolem byl beznadziejnie slaby) i cos tam jeszcze, w kazdym razie ten caly Asus to jak dla mnie syf Cytuj Link to post Share on other sites
havekaar 2 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Być może niektórzy będą zaskoczeni. Bardzo zawiodłem się na wychwalanej wszędzie obudowie Fractal Design Define R3. Obudowa moim zdaniem zupełnie niewarta swojej ceny, o klasy gorsza niż mój poprzedni Chieftec sprzed pięciu lat, sporo zresztą tańszy. Najchętniej zostałbym przy nim, gdyby nie potrzeba większej głębokości (duże chłodzenie procesora). Do głównych przyczyn zawodu zaliczam: - brak bezśrubkowego montażu, wszystko trzeba kręcić, często się wkurzając na śrubki wpadające w różne trudno dostępne zakamarki, a potem gimnastykując podczas ich wyciągania - montaż bocznych blach zupełnie identyczny jak w taniej, tandetnej obudowie z czasów, gdy miałem Athlona XP 1700+, wykrzywiające się ząbki, niemal za każdym razem muszę po kilkakrotnie celować, aby blacha dobrze się wpasowała - fabrycznie uszkodzony port USB 3.0 na przednim panelu (do tego skandaliczne zachowanie serwisantów sklepu morele.net) Obudowa trafiła od razu do sklepu w ramach "zwrotu 3-dniowego", który trzydniowy jest tylko z nazwy. Pod koniec czwartego dnia roboczego od momentu przyjęcia przez sklep paczki, telefonując do sklepu dowiedziałem się, że pudło z przesyłką nie zostało nawet otwarte. Następnego dnia, na szybko zostało sprawdzone (mam wątpliwości co do dokładności testów) oraz odesłane z powrotem z komentarzem, że zgłaszana przeze mnie usterka nie występuje. Owszem, nie występuje, kiedy palcem dociska się końcówkę kabla USB 3.0 w lewą stronę. W ten oto sposób Fractal Design, na spółkę z fachowcami morele.net są przyczyną mojego największego dotychczasowego zawodu. Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez havekaar Cytuj Link to post Share on other sites
Blackj 1 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Ati radeon X700 (wersja z laptopa), 2 lata temu spaliła się. Cytuj Link to post Share on other sites
DobryDzieciak 9 Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 obudowa aerocool. Poza świecidełkami to szajs jak nic przynajmniej do 300zł. Chieftec dla przykładu w tej cenie potrafi zrobić coś solidnego i porządnego. Cytuj Link to post Share on other sites
Zwierzak 1 Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 obudowa aerocool. Poza świecidełkami to szajs jak nic przynajmniej do 300zł. Chieftec dla przykładu w tej cenie potrafi zrobić coś solidnego i porządnego. Mam podobna opinię. Cienka blacha, delikatna konstrukcja. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts