worm 17836 Napisano Piątek o 06:07 Udostępnij Napisano Piątek o 06:07 this is my boom stick 1 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1443 Napisano wczoraj o 14:32 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:32 Philips Evnia 34M2C8600 wjechał 5 3 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano wczoraj o 18:02 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:02 Święta idą, mnie tu w badziewniaku inspekcje niezapowiedziane się odbywają więc zacłowane do świąt.Jakaś chińszczyzna czekającą na wszelkie przeróbki.... 2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Karister 849 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) W końcu solidny laptop biznesowy: MacBook 16" M4 Pro Max dopakowany do najmocniejszej konfiguracji CPU oraz GPU. Standardowe 48GB RAM i SSD rozbudowany SSD do 2TB. Głównie do pracy i nauki, ale pograć też można. Podczas uruchamiania w kontenerach tuzina mikroserwisów napisanych w Javie i kilku baz danych wraz z całym ekosystemem nawet się nie zająknął. Cicho i chłodno przez wiele godzin na baterii bez jakiegokolwiek przycięcia. Nie jest to może sprzęt do gier, ale taki Badur's Gate 3 na pierwszy rzut oka działa płynnie na max detalach w natywnej rozdzielczości, także i na wyjazdy rodzinne się nada. Grzeje się przy tym i słychać wentylator, ale i tak jest naprawdę dobrze. Matowy wyświetlacz nanostrukturalny to IMO game changer. Nie odbija się absolutnie nic w ekranie, a kolory są świetne. Wgląda to bardziej na namalowany obraz niż na ekran. Piękna sprawa. Edytowane 6 godzin temu przez Karister 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1443 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Sprzęt fajny, ale cena konkret. Cytuj Link to post Share on other sites
Karister 849 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) Prawda, ale Apple nigdy nie było tanią marką, a ja bardzo lubię ich ekosystem. Poza tym biznesowe Delle czy Lenovo w mocnej specyfikacji też potrafią mieć dwójkę z przodu ceny, a kulturą pracy i czasem działania na baterii w mojej ocenie nie imponują. Recenzje też nie zachęciły, więc ostatecznie kolejny raz postawiłem na nadgryzione jabłko, które dobrze już znam ze słabszych specyfikacji, choć się wahałem między tym a "normalnym" laptopem z dual boot Windows + Linux. MacBooki Pro z i7 to faktycznie były gruzy (mam jeszcze model z 2015r), ale od kiedy mają autorskie procki, to jest inna bajka. Edytowane 5 godzin temu przez Karister Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4851 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Wziąłem swoją pierwszą drukarkę 3D do zabawy. W gratisie 1kg PLALecę na gotowcach póki co. Jestem całkiem zadowolony. Jeszcze naumieć się w CAD. A zapłaciłem powiem szczerze śmieszną kasę za to:Wysłane z mojego Oneplus 11 5G przy użyciu Tapatalka 5 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, CrisPell napisał: Lecę na gotowcach póki co. Jestem całkiem zadowolony. Jeszcze naumieć się w CAD. Uważaj, też tak sobie wmawiałem, teraz kilkadziesiąt tys. PLN później i może ze 3 autorskie projekty druknięte jestem xD Większość i tak gotowce z neta, najwyżej z lekkimi przeróbkami. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts