Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

Lukson to było do postu nowaja o wieku chrystusowym

Jeżeli Nowaj osiągnie LVL 33 i przejdzie bez problemu to raczej mało będzie miał wspólnego z wiekiem chrystusowym.

9600 kupował każdy bo... każdy polecał do czasu aż cena strzeliła o 200%. Potem każdy polecał 9500 i mod BIOS'u.... aż cena strzeliła.

Podobnie dzisiaj z (jakiś czas temu) MX100... aż cena strzeliła :D

• Popieram 1

i mod BIOS'u

Z kumplem modowałem 6800xt na ultra chyba, na feel'u 1. Nigdy wcześniej ani później nie słyszałem aby zasilacz piszczał dobij mnie!

To były mody. To jakby dziś z 2000 odblokować 3500 jednostek cieniujących. 

abb6076501335852fded24f16583c977.png

• Popieram 2

Kiedyś można było puścić sprzęt "tańszy", odblokować i polecać każdemu.... Teraz? Ujnia. Widać dział marketingu zatracił to co jest naważniejsze..... fak brakuje mi słowa ale odnosi się do ludzi kupujących, polecających i kupujących a potem polecających. Nie chodzi o mainstream, bo ten kupował całkiem co innego.

Obecnie można takiego osobnika określić jako cebularza, bo tanio kupił, zmienił BIOS i ma sprzęt lepszy a przy tym spuszcza się jak to nie zrobił firmę w UJ bo puściła taki sprzęt co da się zmodować na droższy... i tutaj do pomocy przychodzą media. PClol, benczsmark i reszta.
AMD wypuścił grafę tańszą ale jak zmodujesz to masz droższą... TRACISZ GWARANCJĘ... AMD leje na użytkowników bo taniej można mieć to samo, ale KUP bo WARTO.

Tak to wygląda dzisiaj.

Ktoś pamięta o kartach, które można było odblokować? 7950 (najnowsza), GTX 465, 4850, 8800... itd? Raczej nie, bo każda była produktem o małej reklamie.

Co innego taki 9500. To pamięta każdy, ale niewiele osób wie, że niektóre rewizje NV 5900XT z odpowiednimi pamięciami dało się zmodować na 5950Ultra po zmianie BIOSU, oszczędzając przy tym prawie 1k w kieszeni co na rok 2004 było dużą ilością gotówki.

Ehhhh, się rozpisałem odnośnie STARYCH kart a gdzie jeszcze starsze :D

• Popieram 1