Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

W końcu solidny laptop biznesowy: MacBook 16" M4 Pro Max dopakowany do najmocniejszej konfiguracji CPU oraz GPU. Standardowe 48GB RAM i SSD rozbudowany SSD do 2TB. Głównie do pracy i nauki, ale pograć też można. Podczas uruchamiania w kontenerach tuzina mikroserwisów napisanych w Javie i kilku baz danych wraz z całym ekosystemem nawet się nie zająknął. Cicho i chłodno przez wiele godzin na baterii bez jakiegokolwiek przycięcia. Nie jest to może sprzęt do gier, ale taki Badur's Gate 3 na pierwszy rzut oka działa płynnie na max detalach w natywnej rozdzielczości, także i na wyjazdy rodzinne się nada. Grzeje się przy tym i słychać wentylator, ale i tak jest naprawdę dobrze. Matowy wyświetlacz nanostrukturalny to IMO game changer. Nie odbija się absolutnie nic w ekranie, a kolory są świetne. Wgląda to bardziej na namalowany obraz niż na ekran. Piękna sprawa.

IMG-4021.jpg
IMG-4023.jpg
IMG-4024.jpg
mbp.png

Edytowane przez Karister
  • Lubię to 4

Prawda, ale Apple nigdy nie było tanią marką, a ja bardzo lubię ich ekosystem. Poza tym biznesowe Delle czy Lenovo w mocnej specyfikacji też potrafią mieć dwójkę z przodu ceny, a kulturą pracy i czasem działania na baterii w mojej ocenie nie imponują. Recenzje też nie zachęciły, więc ostatecznie kolejny raz postawiłem na nadgryzione jabłko, które dobrze już znam ze słabszych specyfikacji, choć się wahałem między tym a "normalnym" laptopem z dual boot Windows + Linux. MacBooki Pro z i7 to faktycznie były gruzy (mam jeszcze model z 2015r), ale od kiedy mają autorskie procki, to jest inna bajka.

Edytowane przez Karister

Wziąłem swoją pierwszą drukarkę 3D do zabawy. W gratisie 1kg PLA
e068569cd55e0a9925cbdeb173ce4310.jpg

Lecę na gotowcach póki co. Jestem całkiem zadowolony. Jeszcze naumieć się w CAD.
7177da8d39aec258a22611600b477bb5.jpg
a06985ee7407da26556a2a278b1710f0.jpg

A zapłaciłem powiem szczerze śmieszną kasę za to:
9974071fd3cab5bf157f081370313e6b.jpg

Wysłane z mojego Oneplus 11 5G przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 3