AudiAWX 3758 Napisano Piątek o 07:28 Udostępnij Napisano Piątek o 07:28 https://www.prodig-tech.pl/produkt/miernik-grubosci-lakieru-gl-pro-smart-faz/https://www.prodig-tech.pl/produkt/miernik-grubosci-lakieru-gl-pro-smart-faz/ 4 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano Piątek o 11:44 Udostępnij Napisano Piątek o 11:44 (edytowane) POCO F6 - trochę niedosyt po utraconym na moto S10 Lite. Aparat słabiutki, nie panuje nad głębią ostrości i dość hmm punktowy, wizjer niczym w czołgu - chociaż zdjęcia robi lepsze niż ww, natomiast nagrania wideo bardzo mieszane uczucia, nie wiem sam czego w sumie się czepiam, ale jakieś takie słabe... Procek to jak wsadzić motur z hajabuzy do malucha. A soft to jak włazić do tego malucha przez okno i klatkę bezpieczeństwa bo zaspawane drzwi - jednak Samsung robił to lepiej. Przy tym ekranie, to akumulator jak zasięg roweru elektrycznego przy podróży z Warszawy do Poznania. Debloat i przy b. lekkim użytkowaniu idzie wytrzymać dość długo <1% na 1h włączonego telefonu - czyli jak do tego Poznania pojedziemy z rowerem na dachu. Nie daj poświecić ekranowi z 1h = -15% baterii, aż się boję zagrać w cokolwiek, dobrze, że nie grywam w nic wymagającego. Jednakże w cenie do 1500 z nowych i wsparciem nie ma nic wartego uwagi co byłoby jakimś krokiem do przodu - bo mogłem kupić to samo używane. Dopiero powyżej 2500 są sensowni kandydaci, ale to już przesada imo. Edytowane Piątek o 11:48 przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano Piątek o 18:18 Udostępnij Napisano Piątek o 18:18 (edytowane) Ja wolę HyperOS od OneUI. BTW POCO ma Dolby Vision, surową stabilizację 4k60 i dynamiczne klatki? Robiłem sobie takie filmiki kodowane w h265 (4k60, DV on, DF off) i na Xiaomi 13 wyglądały dobrze (lepiej niż wszystko inne w mniejszych rozdziałach, z HDR, super stabilizacja itp.). Zrzuciłem na komputer i masakra. Prześwietlone, przeostrzone, kolorki nie te itp., a potem włączyłem na monitorze do multimediów z włączonym HDR i zaczęła się magia... Edytowane Piątek o 18:25 przez anemus Cytuj Link to post Share on other sites
Karister 837 Napisano Piątek o 19:30 Udostępnij Napisano Piątek o 19:30 Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano wczoraj o 03:07 Udostępnij Napisano wczoraj o 03:07 (edytowane) 8 godzin temu, anemus napisał: BTW POCO ma Dolby Vision, surową stabilizację 4k60 i dynamiczne klatki? Stabilizacja pozwala tylko na 1080p 30 fps - więc zakładam, że cyfrowa. Dolby vision - netflix pokazuje na telefonie ikonę, na kompie jej nie ma, youtube wykrywa i niby odtwarza HDR. Nie wiem tylko co to dynamiczne klatki. Ogólnie wolałem soft od Samsunga bo było totalnie więcej opcji do ustawień przeróżnych. Tutaj ten dzielony panel powiadomień, dla mnie to katastrofa. Zbędne ikony które nie wiem kto i po co wsadzał - wifi calling czy ostatnie multimedia. Przywołując panel ostatnich aplikacji nie możesz szybko przeskoczyć między tą co jesteś a ostatnio używaną aplikacją. HyperOS kiepsko radzi sobie z dzieleniem ekranu na aplikacje. S10 lite potrafił pięknie gierkę (która tego nie wspierała) podzielić, zminimalizować, utkać w pływające okno - tutaj są z tym problemy albo się nie da. Do tego reakcja na palec trwa jakby wieki. Samsung to w mgnieniu oka na palec reagował - czytnik linii papilarnych w sensie. Ja filmów na telefonie nie oglądam, za to właśnie ww. kwestie użytkowe to jakaś mordęga i niedopracowana kwestia. Mega plus na pewno to rozpoznawanie twarzy nawet w gorszych warunkach oświetlenia. Działa bystro, ale myślę że jeszcze wszystko co w antutu wyciąga z 700 000 punktów będzie śmigać ładnie. Ja sobie postawiłem za punkt wyjścia cokolwiek 150% S10 lite który robił 550k i działał na prawdę ultrapłynnie. Żony Poco x3 pro ~700k coś i też system cały pięknie bez zawahania wszystko ogarnia. Zobaczymy co kolejne aktualizacje przyniosą, bo do 2028 niby zapewnione są. No i 12 GB ram to widzę zaczyna być standard który do owego 2028 pozwoli dojechać i przeciągnąć choćby bez aktualizacji systemu jeszcze trochę. Normalnie to bym chyba raczej brał Norda 4 albo patrzyłem jeszcze na realme gt 6 czy tam pixel 8 pro - ale daleko poza moim budżetem. No jeszcze F6 pro z lepszym aparatem - ale ja ani fotograf ani influencer by zdjęcia do neta wrzucać, aczkolwiek trochę boli że jednak tutaj na tym polu są braki. Aczkolwiek z młodym jak kamerujemy w 240 FPS i oglądamy to lipa jest straszna. Obiektyw szerokokątny to jest katastrofa. Pewnie jeszcze coś w miarę użytkowania będzie wychodzić, bo tel mam dopiero niespełna 3 tygodnie. Edytowane wczoraj o 03:12 przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
marik81 1211 Napisano wczoraj o 11:39 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:39 Tutaj ten dzielony panel powiadomień, dla mnie to katastrofa.Xiaomi losowo chyba wybiera jaki styl panelu powiadomień ma dany telefon. Jedne telefony mają nowy, bez możliwości zmiany a w innych można zmienić. Zobacz jak jest u Ciebie.Wejdź w Ustawienia, wybierz "Powiadomienia i Pasek statusu" i na samym dole powinieneś mieć "Styl centrum kontroli", wybierz "Stara wersja". Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano wczoraj o 12:18 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:18 36 minut temu, marik81 napisał: Zobacz jak jest u Ciebie. Nie ma niestety. Można tylko zablokować na ekranie blokady możliwość ściągnięcia paska, jednego, drugiego lub obydwu. Szukałem kombinowałem u żony np. w Poco x3 ludzie wygrywają panele stare. Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1432 Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Nie wytrzymałem i kupiłem Black Opsa 6 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts