Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

W dniu 18.08.2023 o 12:49, janek20 napisał:

Pytanko.W większości laptopów da sie właczyć xmp czy tylko plug and play?

Prawdę mówiąc jeszcze nie widziałem lapka który miał włączanie XMP w biosie

To ja się też pochwałę. Zrobiłem sobie prezent z okazji weekendu :D

XFX RX 580 8GB XXX OC

IMG_20230819_141020.jpg

• Lubię to 6
  • Popieram 1
19 godzin temu, kazadan666 napisał:

image.thumb.png.7b6ba2dc5787d6a8535eb5fbecb7e8d5.png

Toż tego Kimbo się pić nie da, jak dajesz rade? :D

W dniu 19.08.2023 o 18:30, jacekgothic napisał:

Doszedłem do wniosku, że wolę xsx od ps5

No i Stalker :menda:

Jakieś konkretne wnioski? Ja stwierdziłem dokładnie na odwrót :D

• Popieram 1
1 minutę temu, jacekgothic napisał:

Obecnie mam obie konsole, wydajnościowo jeden pies

No ja tak samo, ale z XSX mam ciągle problemy, ciągle mruga obraz przy 4k120 z HDR, przy PS5 tego problemu nie mam, no i padzik moim zdaniem znacznie lepszy i wykonany z wyższej jakości materiałów w plejce

• Lubię to 1
4 godziny temu, GreQonE napisał:

problemy,

Z żadną konsolą nie miałem nigdy większych problemów. Co do padów, to pełna zgoda, mając kilka miesięcy PS5 i pada od sony, to jak znów kupiłem xsx i wziąłem pada od xboxa do ręki, to stwierdziłem,  że straszny szrot. Dlatego też kupiłem elite 2.

• Lubię to 1
  • Popieram 1
9 minut temu, jacekgothic napisał:

Z żadną konsolą nie miałem nigdy większych problemów. Co do padów, to pełna zgoda, mając kilka miesięcy PS5 i pada od sony, to jak znów kupiłem xsx i wziąłem pada od xboxa do ręki, to stwierdziłem,  na straszny szrot. Dlatego też kupiłem elite 2.

Ja ogólnie słabo sobie radzę padem (wychowany grając na piecyku), a jak jeszcze mam walczyć z padem od Xbox (z niesymetrycznie ułożonymi analogami) to już ogólnie mnie strzela ....

Też chciałbym umieć jak Wy Panowie przesiąść się całkowicie na konsolę... Wydałby człowiek raz na 5-7 lat 3 tys. złotych, sprzedawał gry po ich ukończeniu i nie ładował milionów monet w PC'ta :D Niestety nie potrafię. 

• Lubię to 1
  • Popieram 2

ciągle mruga obraz przy 4k120 z HDR

Bo nie umiesz se ustawić
A tak serio, też to właśnie przerabiam. Poszło zgłoszenie do serwisu, zobaczymy co odpowiedzą. Choć widzę, że problem flickeringu xboxa jest znany w internecie.
Na razie zmieniłem głębię na 8bit i jest ok.
  • Lubię to 1
3 godziny temu, joker5513 napisał:

Ja ogólnie słabo sobie radzę padem (wychowany grając na piecyku), a jak jeszcze mam walczyć z padem od Xbox (z niesymetrycznie ułożonymi analogami) to już ogólnie mnie strzela ....

Też chciałbym umieć jak Wy Panowie przesiąść się całkowicie na konsolę... Wydałby człowiek raz na 5-7 lat 3 tys. złotych, sprzedawał gry po ich ukończeniu i nie ładował milionów monet w PC'ta :D Niestety nie potrafię. 

Ustawiasz poziom trudności na easy,dajesz autoaim i bardzo przyjemnie gra się na padzie:rotfl:

Edytowane przez ODIN85
  • Haha 1
2 godziny temu, drVanSteiner napisał:

Na razie zmieniłem głębię na 8bit i jest ok.

U mnie jedyne co pomaga to wyłączenie HDR, lub odpalenie trybu 60hz

Nic innego nie pomaga, wydałem z 5k na kable, nawet myślałem czy to może nie telewizor płata figle... ale PS5 działa no problem 4k120 z HDR

Jedyne co dla mnie na plus jest w XSX to jednak DTS:X, robi robotę