zbiku90 3659 Napisano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 Chyba nie trzeba mieć VPNa, tylko konto ustawione na inny region. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3070 Napisano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 Można kupić za darmo na 12 miesięcy https://www.pepper.pl/kupony/tomtom-go-12-miesiecy-690925 2 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomi29 254 Napisano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 4 godziny temu, zbiku90 napisał: Chyba nie trzeba mieć VPNa, tylko konto ustawione na inny region. Miałem na myśli kupowanie przy użyciu VPN-a nie tylko gier, no ale o gry też mi chodziło. Swoją drogą dzięki za info o ustawieniu konta np. steam na inny region, nie pomyślałem o tym. Wtedy będzie obowiązywać cena z innego regionu niż Polska? Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 @Tomi29 Szczegółów nie znam, nie chce mi się w to bawić, ale kojarzę że sporo osób tak robi. Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12582 Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Czy kupowaliście RTV na polskim Amazonie? Jak jest z gwarancją? Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1001 Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Dostajesz druk na paczkę i im odsyłasz jakby co. Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12582 Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Nie chodzi mi o zwrot, tylko o gwarancję i/lub 2 letnią rękojmię Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Niedawno wymieniałem router na rękojmi. Opisałem problem na czacie, dostałem na maila etykietę, nadałem paczkę w punkcie (wysyłka do DE) i za parę dni miałem nową sztukę u siebie. Także szybko, bezstresowo i za darmo, no ale to tylko pojedynczy przypadek. Sprzęt oczywiście kupiony od amazona bezpośrednio, nie wiem jak u innych sprzedawców sprawa wygląda. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12582 Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Będę kupował bezpośrednio, w Amazon.pl Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Nowe okulary rowerowe: Oraz coś na co dawno czekałem: 6 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3070 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 14 godzin temu, drVanSteiner napisał: Będę kupował bezpośrednio, w Amazon.pl Amazon daje 12 miesięcy gwarancji. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 13 godzin temu, tomo27 napisał: Oraz coś na co dawno czekałem: Co powoduje taką cenę w takim sprzęcie? Ma jakieś ekstra funkcje? Nie znam się, pytam się z ciekawości Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 9 minut temu, GreQonE napisał: Co powoduje taką cenę w takim sprzęcie? Ma jakieś ekstra funkcje? Nie znam się, pytam się z ciekawości Ekran dotykowy chyba tutaj najbardziej wpływa na cenę - aczkolwiek Garmina Edge 530 bez dotyku można dostać w podobnej cenie. Wybór treningów, czytelność mapy, interfejs, częste aktualizacje. To i tak cena promocyjna, bo chyba rok albo dwa lata temu ta nawigacja kosztowała prawie 2k. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 Godzinę temu, tomo27 napisał: Garmina Edge 530 bez dotyku można dostać w podobnej cenie. Właśnie, dlaczego nie Garmin czy Wahoo? Sam się zastanawiam czy nie kupić czegoś takiego ale mam Fenixa 7 i nie wiem czy jest sens. Dostałem od Żony, z okazji urodzin. 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 2 godziny temu, dodo napisał: Właśnie, dlaczego nie Garmin czy Wahoo? Sam się zastanawiam czy nie kupić czegoś takiego ale mam Fenixa 7 i nie wiem czy jest sens. Długo się nad tym zastanawiałem, ale Wahoo w ogóle mi nie leży, a Garmin odpadł, bo 530 nie ma dotyku, a 830 jest droższy. Chciałem zostać w jednym ecosystemie, bo też mam zegarek Garmina, ale to nie ma raczej znaczenia. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6346 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 Co możesz zrobić na tym cudeńku czego nie możesz zrobić na telefonie? Cytuj Link to post Share on other sites
grzech1991 174 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 18 godzin temu, tomo27 napisał: Oraz coś na co dawno czekałem: Chyba obecnie top / cena jakość. Aż żałuje, że mam explore 2 za 1k. Mimo, że jestem bardzo zadowolony. 3 godziny temu, dodo napisał: Właśnie, dlaczego nie Garmin czy Wahoo? W porównaniu do 530 czy tam 8XX to masz lepsze działanie na pewno nawigacji, do tego sim. W porównaniu do explore 2 lepsza obsługa czujników i sim. Jest android, można wgrać dowolną aplikacje. Nie wiem tylko jak wygląda współpraca z trailforks lub komootem, garmin nie ma z tym żadnego problemu. 5 godzin temu, GreQonE napisał: Co powoduje taką cenę w takim sprzęcie? Ma jakieś ekstra funkcje? Nie znam się, pytam się z ciekawości Zaraz będzie model 3 i dlatego jest tak tani 22 minuty temu, FeX napisał: Co możesz zrobić na tym cudeńku czego nie możesz zrobić na telefonie? Nie wyłączy się wyświetlacz podczas jazdy, bateria starczy na 30h. Wyświetlacz pasywny - świetnie widoczny pod samym słońcem, w przypadku garmina nawigacja, wskazówki i mapa dostosowana pod rower. Ja mam explore 2, który ma słabą obsługę czujników, więc się nie wypowiem jakie są różnice w czujnikach względem telefonu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marik81 1211 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 Nie wyłączy się wyświetlacz podczas jazdyOsmAnd ma taką funkcję. Wyświetlacz zapala się tylko wtedy gdy wydawane są wskazówki i pokazuje mapę, później gaśnie zgodnie z ustawieniami telefonu. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 3 godziny temu, tomo27 napisał: Chciałem zostać w jednym ecosystemie, bo też mam zegarek Garmina, ale to nie ma raczej znaczenia. Nie muszę zostać przy Garminie tylko czy jest sens kupowania takiego urządzenia mając Fenixa. Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 @up Wydaje mi się, że zegarek nie będzie miał takich samych możliwości/funkcji jak pełnoprawna navi rowerowa. Musiałbyś się bardziej w to zagłębić, bo wiem, że są osoby, które jeżdżą z zegarkiem, ale jako, iż mam tylko Instinct Solar brałem pod uwagę jedynie nową nawigacje. @grzech1991 Co do komoot czy innych map do wyznaczania tras - możesz podać sam link do trasy z internetu i automatycznie wgrywa się *.gpx. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6346 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 4 godziny temu, grzech1991 napisał: Nie wyłączy się wyświetlacz podczas jazdy, bateria starczy na 30h. Wyświetlacz pasywny - świetnie widoczny pod samym słońcem, w przypadku garmina nawigacja, wskazówki i mapa dostosowana pod rower. Ja mam explore 2, który ma słabą obsługę czujników, więc się nie wypowiem jakie są różnice w czujnikach względem telefonu. Batka, ok. Ekran? No tutaj bym polemizował. Dostęp do różnych aplikacji czy map na andku tak samo. Mnie ciekawi po prostu czy jest coś co ta nawi potrafi, a telefon nie. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 1 godzinę temu, FeX napisał: Mnie ciekawi po prostu czy jest coś co ta nawi potrafi, a telefon nie. Pewnie są kompromisy, ten "komputer" rowerowy to nie tylko nawi Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12582 Napisano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 Dojechał nie telewizor i nie LG 8 1 Cytuj Link to post Share on other sites
druteron 12 Napisano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 20 godzin temu, tomo27 napisał: Długo się nad tym zastanawiałem, ale Wahoo w ogóle mi nie leży, a Garmin odpadł, bo 530 nie ma dotyku, a 830 jest droższy. Chciałem zostać w jednym ecosystemie, bo też mam zegarek Garmina, ale to nie ma raczej znaczenia. Zaintrygowałeś mnie trochę, jak Ci się jeździ na komputerku z dotykiem? Ja osobiście wybrałem z premedytacją 530 właśnie przez to, że nie ma dotyku i obsłużę wszystko przyciskami - wydaje mi się, że jest to wygodniejsze rozwiązanie, przyciski zawsze można wymacać 14 godzin temu, FeX napisał: Batka, ok. Ekran? No tutaj bym polemizował. Dostęp do różnych aplikacji czy map na andku tak samo. Mnie ciekawi po prostu czy jest coś co ta nawi potrafi, a telefon nie. Ja osobiście zaczynałem jazdy z telefonem, ale przez szybko padającą baterię przy dłuższych trasach zrezygnowałem. Potem używałem zegarka pod Stravę, był to Apple Watch i w zasadzie rejestrował ślad bardzo poprawnie, pozostałe parametry również w miarę, jednak jazda z zegarkiem nie była dla mnie komfortowa. Ostatecznie kupiłem ww. Edga 530 i jest to dla mnie rozwiązanie idealne. Ekran dobrze widoczny nawet w dużym słońcu, bateria cudo myślę, że 500 km na jednym ładowaniu jest spokojnie ogarnąć, do nawigacji mam pewne zastrzeżenia, tzn. jak zjedziesz z trasy, to prowadzi do najbliższego śladu, a nie fragmentu, którego jeszcze nie przejechałeś (przez co za pierwszym razem nadłożyłem trasy ) i czasem daje błędne komunikaty na skrzyżowaniach np. mam jechać prosto, a ten krzyczy zawróć. Ale generalnie masz bardzo dużo statystyk, możesz to dostosować pod siebie, strefy tętna, kadencja, przy podjazdach pokazuje na jakim etapie jesteś i ile Ci jeszcze zostało, jest tego dużo. Ogólnie jak ktoś idzie na rower rekreacyjnie, to jest to overkill, ale jak już przykładasz trochę uwagi do treningu, to jest to przydatna zabawka. Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 W Karoo2 masz również fizyczne przyciski, więc podczas deszczu można swobodnie nawigacją pracować. A jak mi się jeździ to jeszcze nie wiem, bo dopiero idzie do mnie paczka ;)) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts