Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

Trochę ciuchów na wiosnę..

I na wiosenne letnie upały klima przenośna.
 Miał być  split, ale będzie  dopiero po remoncie gruntownym  pokoi na poddaszu , na ten czas musi styknać taka przenośna.
dffded3750edbd045cf5160335128642.jpgf48b6639c0519e2cb634c1eef97ea925.jpg

Edytowane przez raiders
  • Lubię to 5
  • Popieram 1
W dniu 10.05.2023 o 22:59, FeX napisał:

Na amazonie.pl za 854zł Orient RA-AA0002L19B

ORIENT-RA-AA0002L19B.jpg

To jakaś marka premium? Szczerze to nie słyszałem o tej firmie. Nawiasem mówiąc nie pamiętam kiedy ostatnio miałem jakikolwiek zegarek na ręku.

Edytowane przez Tomi29
  • Lubię to 1
  • Popieram 1

Orient to bardzo dobra i znana (nie wszystkim) japońska marka. Akurat ten model (Kamasu) jest jednym z najbardziej popularnych ich zegarków automatycznych, bo jest dobry.
Chociaż cena koło 800 jest bardzo niska i warto sprawdzić czy aby na pewno oryginalny.
Taka cena 2 lata temu była świetną okazją, ale teraz, kiedy one kosztują 1800, to bym się bał.

1 godzinę temu, Andrew napisał:

Nie bierz Boscha kiepskiej jakości mają te wycieraczki u mnie zawsze hałasowały. 

Na Valeo cisza i spokój do tego pięknie zbierają i to od ponad dwóch lat. 

Potwierdzam. Ostatni raz założyłem Boscha jakieś 2-3 lata temu i wytrzymały miesiąc (ok 8 tys. km). Od tamtej pory tylko Valeo i żadnych problemów. Spokojnie wytrzymują cały rok (wymieniam na jesień). Ostatnio jeździłem przez jakiś czas autem gdzie były wycieraczki OXIMO i ogólnie byłem z nich bardzo zadowolony, cichutkie i "zbierały" bardzo dobrze, pytanie tylko jak z trwałością.

16 minut temu, soda napisał:

Potwierdzam. Ostatni raz założyłem Boscha jakieś 2-3 lata temu i wytrzymały miesiąc (ok 8 tys. km).

Robisz w miesiąc 8 tys. km? Bardzo dużo, chyba że jesteś przedstawicielem handlowym :D 

Pewnie cały czas była deszczowa pogoda skoro mowa o wycieraczkach :rotfl:

46 minut temu, drVanSteiner napisał:

Orient to bardzo dobra i znana (nie wszystkimemoji1787.png) japońska marka. Akurat ten model (Kamasu) jest jednym z najbardziej popularnych ich zegarków automatycznych, bo jest dobry.
Chociaż cena koło 800 jest bardzo niska i warto sprawdzić czy aby na pewno oryginalny.
Taka cena 2 lata temu była świetną okazją, ale teraz, kiedy one kosztują 1800, to bym się bał.

Zapytałem CHAT Bing o zegarek automatyczny bo nie słyszałem o tego typu zegarkach.

1.png

2.png

Edytowane przez Tomi29
7 godzin temu, drVanSteiner napisał:

Orient to bardzo dobra i znana (nie wszystkimemoji1787.png) japońska marka. Akurat ten model (Kamasu) jest jednym z najbardziej popularnych ich zegarków automatycznych, bo jest dobry.

Znam ją tylko z Peppera;)

9 godzin temu, Tomi29 napisał:

Robisz w miesiąc 8 tys. km? Bardzo dużo, chyba że jesteś przedstawicielem handlowym :D 

Pewnie cały czas była deszczowa pogoda skoro mowa o wycieraczkach :rotfl:

Tak robię ok. 2 tys km tygodniowo, przedstawicielem nie jestem, ale codziennie trasa kilkaset km.

A jeśli chodzi o te wycieraczki to właśnie tak było, po miesiącu je wymieniałem na nowe, bo zaczęły podskakiwać na szybie. Wcześniej już narzekałem na boscha, bo strasznie zeszli z jakością, kiedyś były za******e.

Kurde a ja Aerotwiny w 159 miałem grubo ponad 4 lata, nie podskakiwały, nie zostawiały smug, czasami zapiszczała jedna ale już gumki były wytarte od piasku i zostawiały takie pojedyncze cieniutkie linie na szybie, w tamtym roku również zakupiłem Aerotwiny i cały czas jest ok.