Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

Naprawdę, daj już spokój, bo piszesz o czymś, o czym najwyraźniej nie masz pojęcia.

Ziarno z jednego krzaka, w zależności od tego jak obrobione, jak upalone, jak i kiedy zmielone, jak zaparzone to będą kompletnie inne historie.

A napojem kawo podobnym to bardziej jest nasz standard czyli sypana przepalona kawa zalewana wrzątkiem.

• Smutne 1
  • Popieram 1
4 godziny temu, raiders napisał:

kawą niż sama kawa  to nie logiczne

Ot definicja konstrukcji w jęz. Polskim jakim jest bodajże hiperbola :)

Godzinę temu, BlackCoffe napisał:

w kawie nie smakuje smak kawy

Ale kto tak napisał?

No chyba że utożsamiasz kawę z napojem kawopodobnym który zawsze jest gorzki i cierpki, jak produkty sypane, rozpuszczalne :)

To dwie różne rzeczy, nie każdy musi być smakoszem, niemniej stwierdzanie że jak ktoś lubi dobrą kawę to "cierpi na nadmiar kasy" jest conajmniej nie na miejscu.

Na forum mamy pełno hedonistów którzy raczą się różnymi dobrami materialnymi, czy to RTX4090, czy threadripper, czy monitor 4k to niczyim zadaniem nie jest określenie, że w "du***h się poprzewracało" bo ktoś miał kaprys sobie coś kupić.

Trzymajmy się za własne portfele :)

• Smutne 1
  • Popieram 1

Cierpienie na nadmiar kasy zostało użyte w sensie kupno super - hiper ekspresu robiącego milion rodzajów kaw tylko po to by pić jeden czy dwa rodzaje.

A przyznaje, że te kawy gdzie więcej jest mleka i/albo dodatków niż samej kawy to dla mnie napoje kawopodobne, bardziej napoje mleczne z dodatkiem kawy.

• Lubię to 2
  • Że co, proszę? 1
Teraz, GreQonE napisał:

A jaka to osoba taka co robi o jak wyżej xD

Co to jakiś gorszy sort? xD

Nie tyle gorszy sort co prostu osoba, która dużo zarabia i nie wie jak to jest gdy jednak trzeba planować swoje wydatki by się zmieścić z budżetem domowym. 

1 minutę temu, BlackCoffe napisał:

i nie wie jak to jest gdy jednak trzeba planować swoje wydatki by się zmieścić z budżetem domowym. 

Ale ja doskonale wiem jak to jest, skąd pomysł, że nie wiem, skąd pomysł, że nie planuje wydatków aby się z czymś zmieścić w budżet.

1 minutę temu, BlackCoffe napisał:

która dużo zarabia i nie wie jak to jest gdy jednak trzeba planować swoje wydatki by się zmieścić z budżetem domowym. 

Raczej w naszym kraju osób które po skończeniu 18tki nagle zarabiają po 200k PLN/msc to można policzyć na palcach obu rąk

Myślę, że to może być rażąca nadinterpretacja

• Lubię to 1
Teraz, BlackCoffe napisał:

Zamieńmy się pensjami, zobaczymy co będzie.

No widzisz, wiem, gdzie Cię boli. Postaraj się o psychologa pomoże Ci z kompleksami.

Pieniądze moja droga nie biorą się z przypadku ja ich nie dostaje od Taty - pracuje. Zapewne gdybyś pracowała tyle godzin ile ja przez ostanie 18 lat, wiedziała tyle ile wiem ja, dysponowała tożsamymi zasobami intelektualnymi ta konwersacja nie miałaby miejsca.

To nie jest moja wina, że (jak rozumiem) mało zarabiasz, to tylko i wyłącznie TWOJA WINA.

• Smutne 1
  • Popieram 5
6 minut temu, dodo napisał:

Pieniądze moja droga nie biorą się z przypadku ja ich nie dostaje od Taty - pracuje.

Też nie dostaje pieniędzy od Taty, pomagam rodzicom, pracuje  już 13 lat. I powiem Ci coś, czego pewnie nie zrozumiesz, lubię swoją pracę, dobrze mi z nią nawet jeżeli czasami ponarzekam na studentów. I wiesz co (też pewnie dla ciebie szokujące), nie zamieniłabym jej na pracę w korpo czy gdzie indzie byle tylko mieć lepszą pensję. 

A widzę po tobie, że nadal nic nie rozumiesz o co mi chodzi i że szkoda mojego czasu by ci to tłumaczyć. 

• Lubię to 2