bananx3 0 Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Dobry wieczór, Postanowiłem dzisiaj zainstalować na moim komputerze stacjonarnym Windows 10. Komputer posiada oryginalny system Windows 7 Home Premium 64bit. Był regularnie aktualizowany, mimo to, nie pokazała mi się automatycznie aktualizacja do Win 10 (jak to miało miejsce na laptopie). Stwierdziłem, więc, że pobiorę instalator ze strony Microsoftu. Wszystko pięknie, Win 10 się pobrał i jednym z etapów instalacji jest wpisanie kluczu produktu. Wpisałem więc klucz produktu z Win 7, który mam nalepiony na komputerze i taka informacja: Ten klucz produktu nie działa. Sprawdź go i spróbuj ponownie lub wypróbuj inny klucz. Klucz jest wpisany poprawnie. Macie pomysł jak temu zaradzić? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3761 Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Nic się nie wpisuje tylko daje pomiń i instalujesz.Klucz sam pobierze. Tylko wybierz uaktualnij. Cytuj Link to post Share on other sites
bananx3 0 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Nie ma tam opcji pomiń. Pokazuje, że wpisanie klucza jest obowiązkowe. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3761 Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 http://www.spidersweb.pl/2015/07/windows-10-jak-pobrac.html I w Windows update zaznacz dodatkowe opcjonalne itp. W każdym razie musi być 7 na chodzie najpierw, dopiero zmniejsza aktualizacja i ewentualnie dopiero po aktywacji 10 na czysto. Cytuj Link to post Share on other sites
bananx3 0 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Zrobiłem formata Win 7, jest czyściutki. Postepowalem zgodnie z tymi instrukcjami, nie wyszukuje mi aktualizacji do Win 10. Pobrałem też Media Creation Tool, pokazuje, że klucz jest zły. Cytuj Link to post Share on other sites
paw565 30 Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Aktywowałeś? Cytuj Link to post Share on other sites
bananx3 0 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Aktywowałem, komputer ma już 7 lat, formata robiłem kilka razy, Windows na pewno aktywowany. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3761 Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Powoli bo mają problemy z serwerami i aktualizacje najlepiej zostawić włączony komp na noc bo win 7 potrafi ich szukać nawet 12 godzin. Cytuj Link to post Share on other sites
bananx3 0 Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Nie skutkuje. Dalej brak aktualizacji do Win 10. Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Zadzwoń do nich tu ,w Polsce. Ja już tak dwa razy rozwiązałem zbliżone problemy.... Cytuj Link to post Share on other sites
Marqvs 116 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 To są rzadkie przypadki,że nie pojawia się ikona Uaktualnij do Win10. Klucz z Win7 oczywiście nie będzie działał w Win10 - za dobrze by było. Wygląda na to,że Win7 nie zaktualizował sie w 100% i dlatego nie ma "zachęty" do upgrade'u. Spróbuj ręcznie wymusić działanie usługi Windows Update - jeśli nie pomoże, pozostaje dzwonić do MS - tak jak kolega wyżej napisał. Czasu na upgrade za free jeszcze masz sporo - około pół roku. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts