Skocz do zawartości

Płyta główna na Z97 do 650zł

Recommended Posts

Szukam płyty głównej do takiej specyfikacji

i5 4690k + Fera 2

Readon HD 7870

Goodram Play 1600Mhz

Corsair VS450

Crucial M550 128gb

Obudowa w trakcie zakupu ale ATX :)

cena max 650zł najlepiej jak najtaniej ale żeby miała dedyk karte dzwiękową, nadawała się do oc tego procka oraz u mnie gra role także wygląd ale jeżeli ma być coś naprawde dobre to nie ma znaczenia!

Moje propozycje

Asus Z97 Pro Gamer

Asrock Z97 Extreme4 (czytałem o tej sekcji która się jak cholera grzeje_

Asrock Z97 Extreme4 - świetne wyposażenie, HDD Saver (bardzo przydatne), świetne audio. Sekcja się grzeje? Na PCLolu opisano, że im się grzeje i tylko u nich zdaje się. Ja niczego takiego nie zauważyłem u siebie, odczyty w normie i radiatory nie były gorące.Oprócz swojego i7 4770T testowałem i5 4670K, wykręcony na 4.2GHz :)

Ja z kolei polecam tego Asusa Z97 Pro Gamar - sam ją mam od czerwca i działa bez zarzutu.

Świetnie wykonana, fajnie wygląda (stonowane kolory, a nie jakieś dające po oczach) czytelny i rozbudowany Bios, stabilna i chłodna (tymczasowo mam z nią podkręconego stabilnie do 4 GHz Intela G3258 na boxowym chłodzeniu).

Na plus fajne oprogramowanie Asus AI Suite 3 do kontrolowania pracy płyty, podzespołów komputera, wentylatorów, podkręcania, itp.

To bardzo podobne konstrukcje - na korzyść Asrocka muszę przyznać przemawia większa liczba USB na tylnym panelu i więcej złącz SATA III - mnie akurat to co ma Asus w zupełności wystarcza.

Edytowane przez Franz

A jeżeli chodzi o audio i LAN to w której lepsze

Dobra zamawiam prosze o pomoc!

Z97X Fatal1ty Killer
Z97 Asrock Extreme4
Asus Z97 Pro Gamer

Która i dlaczego? PROSZE O SENSOWNE ODPOWIEDZI! Chce mieć jak najlepszy dzwięk rekordy oc i tak dalej mnie nie interesują bedzie na 4,5 procek. Tak samo 1 karta graficzna będzie raczej