andrzej33113 0 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Szukam płyty głównej do takiej specyfikacji i5 4690k + Fera 2 Readon HD 7870 Goodram Play 1600Mhz Corsair VS450 Crucial M550 128gb Obudowa w trakcie zakupu ale ATX cena max 650zł najlepiej jak najtaniej ale żeby miała dedyk karte dzwiękową, nadawała się do oc tego procka oraz u mnie gra role także wygląd ale jeżeli ma być coś naprawde dobre to nie ma znaczenia! Moje propozycje Asus Z97 Pro Gamer Asrock Z97 Extreme4 (czytałem o tej sekcji która się jak cholera grzeje_ Cytuj Link to post Share on other sites
TMStoke 153 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Asrock Z97 Extreme4 - świetne wyposażenie, HDD Saver (bardzo przydatne), świetne audio. Sekcja się grzeje? Na PCLolu opisano, że im się grzeje i tylko u nich zdaje się. Ja niczego takiego nie zauważyłem u siebie, odczyty w normie i radiatory nie były gorące.Oprócz swojego i7 4770T testowałem i5 4670K, wykręcony na 4.2GHz Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Po tym jak wymieniłem moją Extreme4 na nową, nie da się na nią narzekać, jak wyżej - bardzo dobra płyta. Cytuj Link to post Share on other sites
Franz 91 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Ja z kolei polecam tego Asusa Z97 Pro Gamar - sam ją mam od czerwca i działa bez zarzutu. Świetnie wykonana, fajnie wygląda (stonowane kolory, a nie jakieś dające po oczach) czytelny i rozbudowany Bios, stabilna i chłodna (tymczasowo mam z nią podkręconego stabilnie do 4 GHz Intela G3258 na boxowym chłodzeniu). Na plus fajne oprogramowanie Asus AI Suite 3 do kontrolowania pracy płyty, podzespołów komputera, wentylatorów, podkręcania, itp. To bardzo podobne konstrukcje - na korzyść Asrocka muszę przyznać przemawia większa liczba USB na tylnym panelu i więcej złącz SATA III - mnie akurat to co ma Asus w zupełności wystarcza. Edytowane 5 Stycznia 2016 przez Franz Cytuj Link to post Share on other sites
andrzej33113 0 Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 A jeżeli chodzi o audio i LAN to w której lepsze Dobra zamawiam prosze o pomoc!Z97X Fatal1ty KillerZ97 Asrock Extreme4Asus Z97 Pro GamerKtóra i dlaczego? PROSZE O SENSOWNE ODPOWIEDZI! Chce mieć jak najlepszy dzwięk rekordy oc i tak dalej mnie nie interesują bedzie na 4,5 procek. Tak samo 1 karta graficzna będzie raczej Cytuj Link to post Share on other sites
kret855 1 Napisano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Zobacz sobie coś od MSI z serii gamer lub Gigabyte. Ja mam z97 mpower ale jeżeli jesteś laikiem to ci jej nie polecę. Na początku siedziałem dwa dni aby wszystko odpalić. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts